Anketa Free-D-baru Mlékojedy

Anketa Free-D-baru Mlékojedy

14. 06. 2011  |  Autor: petr.wacko  |  Komentáře (0)
Léto je tu a s ním i ideální doba na návštěvu tanečního baru na břehu pískovny v Mlékojedech u Prahy. Některých letošních účinkujících ve Free-D-baru jsme se zeptali na pár otázek. Odpovídali například The Tchendos, Akira, Anakin, Sweg a další.
Otázky:

1) Jaký je tvůj vztah k Free-D-baru a jak se těšíš na letošní vystoupení?

2) Co je u tebe/vás nového?

3) Co nějaké letní hudební události? Chystáš se někam a doporučil bys něco čtenářům?

4) Letos je největší novinkou Free-d-baru bezesporu Wakeboard, máš s tím zkušenosti a hodláš to „prubnout“?

Piskovna Mlekojedy



DJ ANAKIN:

1) Velmi vřelý! Loňský mejdan tam se (nejen) u mě zapsal jako jeden z nejlepších za celý rok. Spojení koupání + písek + drumandbass + super bar je neodolatelný!

2 )Nic, kromě hraní žiji nudný a spořádaný život :-)

3) Samozřejmě. Bude toho spousta, ale nejvíc se těším na Let It Roll. To je posledních několik let party-vrchol léta. Sejde se tam spousta lidí, který mám možnost vidět právě jen tam a na poli dnb mejdanů to prostě nemá konkurenci. Kromě toho bych doporučil Svojšice (letos s Teebeem), festival Proti proudu a Shadowbox mejdan v Mlékojedech.

4) Zkušenosti nemám a začínat spíš nebudu. Jsem sice vášnivý snowboardista, ale s vodou (na rozdíl od sněhu) až takovej kamarád nejsem.


DJ AKIRA:

1) Jenom kladný!! V podstatě se dost těším celý rok na hraní tam. Místo super, lidi super, atmosféra jako málokde a top provozní Adam! Prostě fér mejdan u vody, co víc si přát?? Free D Bar je pro mě jedno z nejoblíbenějších míst v ČR. Jen mi tam bude chybět produkční Pájka.

2) Uf je toho hodně. Jako Shadowbox pořádáme úspěšný mejdany v klubu Roxy každý měsíc, kde teď v pátek vystoupí legenda a pán Marcus Intalex (Soul:r). A vždycky máme do 23:00 vstup free. Krom toho máme na starosti ještě dnb stage na festivalu Svojšice společně s klubem Roxy (kde máme Teebeeho) a VIP stage na události Let It Roll mimojiné. Do toho jsme rozjeli shadowbox radio (http://radio.shadowbox.cz ), který běží nonstop 24/7. S tím je spojeno i to, že vzniklo a vzniká spousty nových podcastů právě pro naše radio. např. STRA! od Local Heroes, Bod Mrazu (M4y4 + Rudeboy) nebo naše Deadly Viperz Snakepit Sessionz (už bude 4 díl!). Jako Deadly Viperz se věnujeme podcastu, anakin produkuje a společně hrajeme víkend co víkend všude možně.

3 )Jo, toho je taky hodně. Chystám se na hodně festivalů jako dj, ale určitě si je užiji i jako návštěvník, namátkou: Let It Roll, Svojšice, Proti Proudu, Loopsized, O2 Open Air Festival, Blatník , Mistrovství světa v Moto GP atd. V září bych moc rád na Bloody Beetroots Death Crew 77 do Lucerny!

4 )Radši ne. Potřebuji se nezmrzačit a přes léto fungovat.:))


DJ 2K:

1) Těším, dlouho jsem tam nehrál.

2) Vše při starém.

3) Určitě bych z letních akcí doporučil Let It Roll, Czechpoint festival nebo Svojšice.

4) Zkušenost nemám, tak snad to v létě vyjde.


DJ SWEG:


1) Samozřejmě maximálně kladný, hrál jsem tam dvakrát a pokaždé to byl výborný mejdan. Přijedeš, koupačka, západ slunce, mejdan, východ slunce, koupačka. Prostě paráda.

2) V osobním životě nějaké novinky jsou, ale to vás nemusí zajímat :), ale co vás může zajímat je, že naše crew (shadowbox.cz) před nedávnem rozjela internetové rádio shadowbox, které je sice pořád ve vývoji, ale myslím, že určitě stojí za poslech. Takže pokud máš rád/a kvalitní drumandbass, určitě klikej na link www.shadowbox.cz/radio

3) Kromě hraní ve Free-D-baru (17.6 s Koogim, Akirou a Anakinem) mě čeká hraní na Let It Rollu, ve Svojšicích, na Shadowbox@roxy a na několika dalších akcích. Všechny jmenované akce vřele doporučuji :)

4) Tak to je pecka, wejk jsem sice nikdy nezkoušel, ale určitě do toho jdu. Jezdím 15 let na snowboardu, tak si myslím, že by mi to mělo jít :)


DJANE DOMIE:

1) Ve Free-D-baru jsem byla poprvé loni v létě a atmosférou a vším se mi tam velmi líbilo. Podmínky pro hraní byly v pořádku, vše, co bylo slíbeno, jsme dostaly. Na letošní akci se těším velmi, vzhledem k tomu, že je to až v srpnu, tak to bude takové završení sezóny.

2) V naší crew není nového poměrně nic, až na to, že stále doplňujeme asfaltový arsenál a koupily jsme si zánovní supr přenosky, takže už nás při hraní nerozhodí nic :-)

3) Letos pravděpodobně navštívím více festivalů, než kdy předtím. Chystám se na Soundfeer, Full vibes, Mighty sounds, LIR a další. Toto penzum samozřejmě doplní řada privátních akcí a různých hraní po klubech.

4) S wakeboardem zkušenosti nemám, ale možná zkusím.

djane Domie


DJ GOLDSTAR:

1) Můj vztah je více než kladný. Hraji zde již třetím rokem a party které jsem tu zažil pokládám za jedny z nejlepších na kterých jsem hrál.

2) Nového je furt něco-furt v pohybu abych nezakrněl :-). Kromě hraní, práce a dalších svých koníčků dělám svoje mejdany a snažím se tu lidi naučit chodit na hudebně odlišné akce než jsou zvyklý chodit, takže někdy to moc velký med není.

3 )Tak kromě svých mejdanů v Mlékojedech bych rád doporučil Sad-ska fest, nebo Czech Point OAF, Soundfeer, Povaleč, Speedstop - to mě zrovna teď napadlo, ale je jich rozhodně víc a co se týče muziky mají opravdu co nabídnout. Neboli hodně muziky za málo peněz-jak už to v Čechách bohužel chodí.

4) No hele vůbec nevím co to je a co se s tím dělá, ale je to asi něco na vodu že?

DJ DAVE za SUBSTANCE D:

1) Samozřejmě kladný! Zažili jsme tam nejeden parádní mejdan, to místo má parádní atmosféru a neznám nic lepšího než po propařený noci po ránu skočit do vody a osvěžit se :-)

2) Připravujeme se na letní sezónu plnou festivalů, plánujeme vypustit do světa nové mixy a já snad konečně dodělám jeden z rozdělaných tracků co mám už nějakou tu dobu v šuplíku :)

3) Jak už sem naznačil v předchozí odpovědi, Substance-D se objevi na několika letních festivalech, určitě bych doporučil červnový Soundfeer, v červenci Let It Roll a v srpnu samozřejmě naší Summer Substance ve Free-D-Baru, Open Air Festival, Czech Point nebo Rock For Church(ill).

4) Já osobně s tím zkušenosti nemám, nevím jak kluci, ale myslím, že Duff to už dával..a já bych to rozhodně zkusil, i když je mi jasný že bych byl furt ve vodě :)

Substance D

DJ AK47:

1) Maximálně pozitivní k tomuhle baru na pláži se super atmosférou, co k tomu dodat. Jedno vystoupení už za sebou mám (sobota 28. květen).A musím přiznat, že jsem si tenhle výlet fakt užil až do rána, nebo spíš poledne. Tak nějak doufám příště (weekend 15.7.-16.7. na Full Moon party) s námi dorazí oslavit úplněk zase spousta pohodovejch lidí, jako naposled. A že se mají na co těšit.

2) Dodělal jsem track Mr. Camel (mohli jste slyšet na R1 v pořadu Inkubátor) a práce na live setu ve kterém chceme s Nahou Rybou vzdát hold českému filmu 70. let (mix funky, housu a breaku s živou kytarou Viktora Žáka), což je běh na dlouhou trať. Pak připravujeme s Milošem Vacíkem a TamTam Batucadou live set pro show na 15.7. právě do Mlékojed na oslavu úplňku, který bude hodně o latino housu s živými bubeníky (mix samby, rumby, merengy a housu), no bude nás na jevišti dost. 25.června srdcovej funky mejdánek v Akropoli na divadelnim baru s Cut Demem, prostě 2 yougurti za mixpultem. A spousta dalších mejdanů.

3) Hodně mě láká Panenský Týnec už jenom kvůli vystoupení Chemickejch bratrů a Leftfield a hodně jsem přemýšlel o výletu na Balaton Sound, přeci jen The Orb, Thievery Corporation, Portishead a spousta dalších zajímavých projektů láká. Ale jak se znám tak nejvíc času strávím v Aropoli, v Mlékojedech a prací.

4) Ještě jsem to nezkusil, nějak nebyla příležitost. Určitě vyzkouším, už mám předplaceno, tak snad se neutopím.


THE TCHENDOS:

1) Vztah k Free-D-baru máme velice kladný. Minulý rok v létě se zde uskutečnil vůbec první koncert naší kapely a podle reakcí přítomných to byla po všech stránkách povedená akce.

2) Od minulého roku jsme měli ještě dva koncerty, v Crossu a na oslavách narozenin Radia 1, což jsme brali jako velikou poctu. Připravujeme nové písničky. Původně jsme ještě před prázdninama chtěli vyrukovat s EP, ale z časových důvodů se raději soustředíme na koncerty a EP připravíme na podzim.

Tchendos

3) S The Tchendos se chystáme na sympatický festival Povaleč, což bude vlastně první z našich dvou letních koncertů. Druhý bude v Mlékojedech. V tuto chvíli vím, že z časových důvodů nemůžu vyrazit na slovenskou Pohodu, která mi opět přijde jako nejzajímavější festival v našem regionu. A to mě mrzí. S ohledem na rodinu zatím nevím co stihnu a co ne. Ale, že by mě lákal nějaký český festival to říct nemůžu. Hodně teď poslouchám wonki a glitch hop a tak bych nejraději vyrazil do L.A., kde je tahle scéna pěkně rozjetá. Ale to si musím nechat zajít chuť.

4) Nemám žádnou zkušenost a nevím zda-li to prubnu. Před koncertem budu mít jiné starosti a po koncertu bych se nerad utopil. Jak nás znám, když se koncert vydaří tak bude co oslavovat. A to jde ve vašem baru skvěle.


DJ KETAN:

1) K Free-D-baru mě tento rok váže více než-li jen hraní a s klidným srdcem můžu říci, že je to v našem širokém okolí opravdu jedinečný prostor a skvělé místo na uhnání „okna“. Jako se mi to stalo při posledním vystoupení v lońském roce. Mejdany jsou tam opravdu skvělé a chodí tam perfektní lidi, kteří jdou za zábavou a tancem a také to dávají dostatečně najevo.

dj Ketan2) Nového je stále něco, jsem takový neposeda. Nejvíce novinek mi ale zajišťuje pořádání akcí, do kterých jsem se teď s několika přáteli pořádně obul. Není to ale žádný med. Série akcí GTFCKD s kterými mám teď velké plány se pomalu rozjíždí a vybarvuje do zajímavé pravidelné události a to mě poslední dobou baví ve všech směrech. Na podzim a na konec léta plánujeme dvě opravdu originální párty, na které budou naši fanoušci a hlavně fanoušci kvalitní hudby a dobrých djs dlouho vzpomínat. A pokud se vše podaří jak má, v nejbližší době vypustím do světa svůj první singl a kdo ví, časem třeba i celé album.

3) Letos určitě navštívím OAF s jejich Chemikama, kde si zafotím a zareportážuju a pak už stihnu asi jen Mácháč, kde pro změnu hraju. Všechny ostatní festivaly propásnu, protože buďto hraju někde mimo a daleko, nebo nejsem v Čechách. Ale na co si rozhodně zajděte je Pohoda festival v Trenčíně a Balaton sound.

4) No, hehe, jednou jsem to zkoušel na Nových Mlýnech, což je dle mého názoru nejnavštěvovanější místo wakeboardistů, takže to asi opravdu prubnu i v Mlékojedech. Ale bojím se o ruce, on ten padák docela trhá, když dobře fouká.


DJ SCARFACE:

1)Na vystoupení se moc těšíme a doufáme že vyjde počasí. Já jezdím do Mlékojed asi 10 let, bar prostě nemá chybu. Škoda, že takových míst není poblíž Prahy více. Super byla taky přístavba toho patra, kde se skvěle chilluje ..

2) Vydal jsem právě nový album Pragga Connection, jde o propojení českého hip-hopu, jamajského regae a dancehall music. Křtili jsme před týdnem a byla to fakt skvělá akce. Jinak nás teď čekají různé festivaly, ostatně jako každý rok. Mám také rozdělaný šílený projekt s Jamesem Colem, cd by mělo vyjít na podzim.

Scarface

3) Já se chystám k oceánu, takže jsem to moc neřešil, ale jistě pár festivalů bude stát za to. Například Rototom festival je fakt top. Nebo klasicky na Summer jam.

4) Jsem surfař, takže mám k wakeu velmi kladný vztah. Je to super zpráva, nevěděl jsem to .. bomba!

Dodal: Petr.Wacko
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika