Jak se domácí rappeří těší na Atmosphere?

Jak se domácí rappeří těší na Atmosphere?

19. 06. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Atmosphere není jen tak nějaká hiphopová kapela. Muzika, jakou produkují Slug a Ant není možná pro masy, kdo jí ale přijde jednou na chuť, stává se pro něj často srdeční záležitostí. Čím to je? Kdo všecho se našel v jeho lyrice našel a ztratil zároveň? Sleduj, co k téhle partě cítí pár osobností, které jsme na tohle téma oslovili od Čech po Slovensko, od rapperů po dizajnéry / djs.
Kato z Prago Union vidí úterní koncert v LMB a jejího hlavního protagonistu následovně: “Osobně mi je Slugova lyrika velmi blízká. Není těžký se v ní najít a navíc je podaná s humorným nadhledem, tak jak to mám rád. Já určitě jdu.”

Asi největším fandou téhle party u nás je Idea, který sbírá snad cokoliv s logem Rhymesayers od desek po merch. Co jemu imponuje na téhle dvojce, jak se k ní dostal a jak se těší na úterý?: “K Atmosphere jsem se dostal skrze track "The Woman With The Tatooed Hands" a v tu chvíli mě to chytlo. Jen tenhle track a pořád dokola. Potom nastala chvíle ticha z mojí strany a věnoval jsem se muzice alá výbuchy alá Non Phixion a Psycho+Logical Records. No a potom jsem si nějak začal opět hledat cestu k Atmos. Zrovna byl in hit "Tryin' To Find A Balance" a já jsem se mohl posrat. Potom už jsem nejel v podstatě nic jiného takhle intenzivně. Totálně mě to pohltilo. Pohltilo mě Slugovo charisma, nekonečné poznávání jeho světa skrze šílené příběhy o šukání, kouření cigaret a pití panáků. K tomu atmosférické beaty od elegána Anta. Začínal jsem se víc zajímat o Slugův label Rhymesayers. To je teprve geniální parta, které drží při sobě, pořádá svůj vlastní festival, upisuje okolo 25 artists a dělá neuvěřitelnou muziku s ještě neuvěřitelnějšími obaly. Budou hrát s živou kapelou, bude to fajn. Kdyby nic, tak stojí za to vidět naživo typa, co má doma miliony (které vydělal nezávislou poctivou cestou) a na stagi totální pokoru. Plus jako support zahraje Radimo z Pragos společně s Fattem na 2MPC, takže další věc kvůli které zajít na mejdan.”



Jen slova uznání a chvály má pro Sluga i Bene - uznávaný a chválený lyrik z projektů jako Modré Hory nebo Peťo Tázok: "Slug je presne ten typ chlapa, s ktorým by si išiel na pivo. A keď počúvaš všetky tie tracky, tak máš pocit akoby si sedel na pive s kamošom a on ti rozprával všetky tie obyčajné a tak uveriteľné príbehy, ktoré žiješ aj ty, deň, čo deň."

Ghonzales si DJským setem před svou oblíbenou partou splní jeden ze svých muzikanstkých snů a na Atmos s kapelou se těší, i když už je viděl: “Když poslouchám Atmosphere, nestydím se za to, že mám rád hip hop. Moc jsem si užil jejich koncert na Kempu. Slug přišel na stage a bez jakýchkoliv zbytečných kudrlinek a keciček s Antem zajeli profi koncert. Věřím, že s live bandem to bude ještě lepší!”

Dvojka z Minneapolis ale oslovuje nejen čistokrevné muzikanty, svou krevní skupinu v ní našel třeba i Zerwox, DJ a spoluautor projektu Botas 66, který už Atmos viděl na Kempu, v Americe a v úterý půjde rád znovu, proč?: “Atmosphere jsou pro mě jednou z těch kapel, kterou není nutné vidět jednou za život a odškrtnout si ji z pomyslného seznamu, jako u mnoha rapových klasik. Díky upřímnému přístupu charizmatického Sluga, šéfa jednoho z nejrozjetějších rapových labelů současné scény – Rhymesayers, a vražedným beatům producenta Anta, který jakoby Stevenu Seagalovi z oka vypadl, je zaručené, že návštěvník dostane minimálně to, za co u vstupu zaplatil. Kapela, která byť sází na trueschool, je dle mého názoru svým přístupem velice dobře přístupná i širšímu publiku. To, že z Atmosphere cosi vyzařuje je mi jasné od dob, co jsem kdysi díky bráchovi prvně slyšel vinyl “The Woman With The Tattooed Hands”. Opakovaně se mi to pak potvrdilo - jak s dalšími releasy, tak při jejich živých vystoupeních. Prvně na Hip Hop Kempu a podruhé nějaký měsíc zpět v rámci Atmosphere Family Tour v New Yorku. Jestli na ně ale půjdu po tak krátkém čase znovu? Ano, tato dvojice z Minnesoty za to rozhodně stojí.”

Pokud byste před úterním koncertem Atmosphere chtěli ještě nasát atmošku jejich aktuálního alba Family Sign, stačí si dnes, v pondělí 20.6. naladit v 19:00 Rádio 1 a pořad CD Non Stop, ve kterém tohle album zazní pro jistotu komplet. A finále pak naživo v úterý 21.6. v Lucerna Music Baru, kde se Atmosphere spolu s živou kapelou předvedou v rámci akce Family Sign BOOMBOX.

Dodal: Lukáš Kolíbal, Lucerna Music Bar
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: ATMOSPHERE / USA

Úterý 21. 6. 2011
Vystupují:
atmosphere / usa, DJ Fatte + Radimo + DJ AKA (2 x MPC + 2 x Technics showcase), Ghonzales, Tuco
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika