FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Awakenings 2011: Techno mezi kapkami deště

Awakenings 2011: Techno mezi kapkami deště
29. 06. 2011   |   Autor: stolda   |   Komentáře (50)
Neexistuje špatné počasí, pouze nevhodné oblečení. Každý si řeší tento problém po svém. Někdo se obléká pod peřinu, někdo si plete z rumu svetr, někdo použije pláštěnku a 35.000 lidí v Amsterdamu se jede bavit a tančit na Awakenings festival 2011. Sobota 25. června 2011 byla ideální příležitostí vyzkoušet novou metodu odívání.
V České republice se na televizních stanicích slaví poloviční Boží hod a poloviční božské novorozeně jakoby zaslalo Holandsku připomenutí, že by se tam mělo s oslavami také trochu pohnout. Místo poletujícího sněhu nepřestávající déšť, místo sněhové nadílky deseticentimetrová pokrývka bahna, teplota klesající k 10°C. Jenže se batole ve výpočtech trochu spletlo. Ono se totiž slavilo. A jak! Oslava zrovna nebyla šálkem oblíbeného sladkého sunaru, který si novorozeně vychutná každé ráno, za to byla i přes jeho nepřízeň podařená. Podle mnohých vydařenější, než minulý rok.

Nadílka proti trudomyslnosti
Nebylo to zrovna příjemné probuzení do ufňukaného, prochladlého červnového rána. Louže na amstrdamských ulicích vlněné dalšími dodávkami padající vody v kombinaci s šedošedou oblohou předurčovaly party á la Glastonbury a dosvědčovaly všem meteorologům, že měli pravdu, alespoň pro jednou. Ale proč zrovna dnes? „Není čas na fňukání, nejsme tady na malinách, jízda to bude a ne že ne!“ K snídani pivko, v kombinaci s reklamním nanukem velký gastronomický zážitek. Promočená jízdenka na kyvadlový bus, jazykový babylon v něm, jeho veselý holandský řidič. 20 minut netrpělivosti a boje s trudomyslností. Víc už snad ani nelze zjednodušit nejnudnější část dne, tak aby neztratila smysl.

Od absorpce prvních plných beatů nás oddělovaly už jen obvyklé předfestivalové formalitky. Scan lístku. I když člověk s mým jménem dávno prošel a mně i pořadateli to vehnalo pouze křečovitý úsměv na tvář, prošli jsme bez sebemenšího zaváhání. Naštěstí. Důkladná kontrola. Slovem důkladná, je třeba chápat důkladná, ne důkladná! Dáreček. Hned tři páry brýlí: ona tam vážně probíhala polovičně-vánoční nadílka. Nechtěné dárečky, tak jako na každé poloviční Vánoce – letáky, letáky, letáky. A šlo se na věc.

awakenings

A, B, C, V, W, X, Y, Z

X, V, B, X, A, C, X, A, V, Y. Zkompletovaný rozpis celého dne, který jsem si přál dodržet. Z loňské zkušenosti jsem byl připravený i na nejhorší, a to že žádný rozpis nemůže být dodržen obzvlášť na Awakenings. Zpětným pohledem si musím udělit jednoho záslužného pašáka. Téměř jsem to dokázal. Gary Beck nás přivítal hodně stylově a autorsky. „Egoist“, jak jsme postupně zjišťovali celý den, je v současné době velmi populární track. První půl hodina se zdála být trochu neurovnaná. Takový vánoční stromeček v aktuální terminologii. Po půl hodině to ovšem přišlo. Přesně ten zvuk, kvůli kterému jsem si Garyho přál slyšet naživo. V kombinaci s luxusním zvukem v jednom z nejmenších stanů a pohledem na jeho entusiasmus, to byl nejlepší možný start.

gary

Hvězdné války, Kutil Tim a Carmen
Jak už to tak bývá, nic netrvá věčně a ani Gary nemůže hrát do nekonečna. A i když by si to nejen on sám přál, je čas na změnu. Přes Setha Troxlera hrajícího na stagei W pracovně pojmenované „Star Trek“ jsme se dostali na hlavní pódium. Jeho pracovní název volíme „Bigger, Longer, Higher“. Organizátoři po loňské dlouhé variantě ubrali na barevnosti, doplnili výšku a ze stage V se stal „Black Dwarf“. Vesmírnou atmosféru dotváří opodál hlídkující mega robot. „Véčko“ ani „Dvojité Wéčko“ nebylo prozatím zaplněno, ale to se během dne i přes nepřízeň počasí několikrát změnilo. Celkem škoda, protože Len Faki i Joseph Capriati se zdáli být v excelentní formě. Obzvlášť prvně jmenovaný se svým strašidelným soundem téměř rozehnal všechna stahující se mračna.

star trek

Druhá ze tří předepsaných povinností. Stage B, nazvaná „Kůlna a na ní živě hrající Paul Ritch. Paráda. Hudebně, zvukově, designově, zábavně, žíznivě i záchodově nelze tomuto pódiu nic vytknout. Vlastně ano, už jsem se do jeho míst nikdy nevrátil, i přes obrovská lákadla jako 2000 and One, Reboot nebo dokonce James Holden. Podobný průběh měla i jediná zastávka ve schranzovém stanu Z. Totálně napěchovaného (jaký rozdíl oproti minulému roku) jsme jej nalezli na tradičním místě. Oscar Mulero a Reeko za pulty. Nad nimi světelná dekorace momentálně připomínající iluzi vznešené opery. Vedle nich zvukový systém, ze kterého zní tvrdé techno tak nějak líbezněji a čistěji, než na co jsem zvyklý. Je pravda, že dva toreadoři ve velení zrovna nehráli hard techno v pravém slova smyslu, ale dobré to bylo, to rozhodně.

paul ritch

Kdo chce organizátora bít, JEN si vždycky najde
Je libo odpočinek (sice je to v takovém dni zbytečné mrhání časem)? Jídlo? Pití? Toaletu? Něco dalšího? Všeho dostatek, jen tam bylo občas to „JEN“. Volných míst k sezení bylo kvůli počasí více než požehnaně, JEN byly trochu mokré. Jídla bylo tolik a tolik rozmanitých druhů, JEN jsme nevěděli, co si dát dřív. JEN toho pití, kdyby bylo víc a ty kelímky kdyby byly bývaly větší. Ale zase na druhou stranu, nebyli jsme tam na malinách! Záchodů včetně tekoucí vody užitkové i pitné vody téměř přebytek, JEN kdyby před vstupy nebylo tolik bláta. Tolik dalších vychytávek, se kterými jsme se letos skoro nesetkali, JEN kdyby na ně byl čas. Nudný popis organizace festivalu nelze zakončit jinak, než konstatováním, že Awakenings festival je jedním z nejlépe organizovaným festivalem, JEN kdyby zavedli zálohu na kelímky a přidali trochu více odpadkových košů.

bláto

Dotkli jsme se nebe

Stan „Áčko“ a ostrovní „Céčko“ tradičně patří rozlohou mezi nejmenší v areálu. Slovo nejmenší je potřeba škrtnout pokud bude věta pokračovat ve smyslu zábavy a hudby. Stage A byla svědkem našemu prvnímu živému zhlédnutí talenta Pantha du Prince, kterému zvukař jaksi pokazil vystoupení. Jediný slabý okamžik celého dne je způsoben velmi tichou reprodukcí, kterou lehce přehlušil šum linoucí se z davu tanečníků. Naopak tóny linoucí se přes kabely z mixu do reprobeden se zdály být maximálně příjemné, proto Pantha du Princ neztratil mou náklonnost, ba dokonce zvýšil očekávání před naším dalším setkáním. Ostrov, nebýt zpropadeného počasí, byl a bude ideálním prostorem pro relax. Na mini pláži se letos sedět nedalo, za to jsme se parádně prohnali mezi kapkami deště po hradbách vytvořených z lešení. Zatančili v luxusně upraveném bahenním brouzdališti. Okusili neotřelé a tak trochu převrácené balící metody místních tanečnic. Prostě a jednoduše jsme si při setu sympatické Švédky Idy Engberg sáhli na vrchol dobré nálady ve špatném počasí!

Na Vánoce jedině Tři Veteráni
Naše skupina se pro zbytek večera rozděluje. Laurent Garnier je podle vyprávění neustále v geniální formě. Opět si se svými kumpány Scanem X a Benjaminem pohrává s davem jak s loutkou. Tahá za provázky a dává zapomenout všem přítomným, že jsou svědky posledního vystoupení ve stanu X pro letošní rok. Za čtyři hodiny hudebního orgasmu to jistě stálo. Stan A, okupoval Henrik Schwarz. Opět podle referencí prokázal, že je mistr svého řemesla. Z vlastního prožitku můžu dodat, že Dave Clarke i přes standardně nasazený poker face je také pánem svého řemesla a neztrácí nic na svém umu. Umění řemesla u pána CLR Chrise Liebinga snad nemusím ani dopisovat.

Poslední třetí přání jsem si nechal na závěr, jak symbolické. Speedy J, sám v jeho domovině, v největším stanu Y a kolem mě snad přes pět tisíc úžasně se bavících lidí. Rozjezd trochu mdlý jak u Jochema bývá, o to silnější je po té v kontrastu nájezd a dojezd. Kdybych mohl použít slova jednoho kamaráda: „Motačky, až se mi z toho zamotaly tkaničky“. Počasí venku nahrávalo dokonalé atmosféře uvnitř stanů a tu nejlepší jsem mohl okusit právě zde. Parádní dekoraci si architekti nechali i pro „Ypsilonko“. Vysoké LED panely zavěšené za pódiem jako kyvadlo v jednu chvíli zaplňují celou čelní plochu stanu až ke stropu a za okamžik vytvářejí světelnou dekoraci několik decimetrů nad hlavami tanečníků. Bohužel zanedlouho nastal nejsmutnější okamžik celého dne. Konec.

speedy

Sympatický egoista
Awakenings festival 2011 skončil za svitu několika skromných ohňostrojů a odbyl si své 11 pokračování. Během festivalu jsme z několika míst slyšeli track Garyho Becka „Egoist“. Přes svůj relativně nízký věk může být Awakefest egoista jakým chce. Má na to dostatečné právo i přes tradiční nevymýtitelné neduhy a nedostatky. V Evropě, díky svému úzkému profilu, nemá konkurenci. Nejzávažnější kritika se na jeho hlavu snáší stejně jen za délku trvání.

Během prokousávání se do předních pozic jsem měl během jednoho setu příležitost si získat pár nových přátel z řad domorodců. Ať střízliví či jakkoliv posilnění, sálala z nich pohoda, přívětivost, starost o počasí a mou zábavu. Především ale hrdost. Že se mohou akcí jako Awakenings pochlubit! Pokud jste někdo fanouškem techna a plánujete návštěvu zahraničního festivalu, nesmí Vám z itineráře žádný nadcházející Awakenings festival vypadnout (na doporučení domorodců se údajně vyplatí dojet i na bokovky Awakenings konané v bývalém plynojemu Gashouder). Příští rok, 30. června se v Halfwegu oslaví poloviční David a na jeho poloviční zdraví se zde znovu rád dvojnásobně pobavím!
AWAKENINGS (NL)

AWAKENINGS (NL)

Sobota 25. 6. 2011
50 EUR
Vystupují:
Ben Sims, Dave Clarke, Hi Tek Soul: Starring Kevin Saunderson & Derrick May, Joseph Capriati, Len Faki, Tom Ruijg, Vitalic (live), Adam Beyer, Luciano, Marco Carola, Ricardo Villalobos, Rik Woldring & Malbetrieb, Seth Troxler, Ben Klock & Marcel Dettmann, Gary Beck, Laurent Garnier presents L.B.S, Luke Slater, Sandwell District (Regis & Function), Chris Liebing. Dekmantel Soundsystem(A.K.A. Thomas Martojo , Casper Tielrooij, Jan van Kampen), Jeff Mills, Joris Voorn, Kyle Hall, Speedy J, Counterpart (live), DJ Rush, Fatima Hajji, Gayle San & Sven Wittekind, God's Army (Boris S & Frank Kvitta) (live), Miss Djax & Pet Duo (live + dj), Oscar Mulero &, Reeko, Surgeles, Tim Wolff (live), Âme (live + dj), Dixon, Henrik Schwarz (live), Makam (live), Mathias Kaden, Melon, 2000 and One, Boris Werner, Frank Haag, James Holden, Karotte, Luke Abbott (live), Margot (live), Paul Ritch (live), Reboot (live), De Man Zonder Schaduw, Dekmantel Soundsystem, Egbert (live), Gabriel Chamorro, Ida Engberg, Kid Culture (live), Robert Dietz, Specker (live)
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:
vlasy | 01. 07. 2011 | 11:01:55
ja mu dam do ty žákovsky razítko večerníčka za donesenej zběr:-)hezky stoldo !!

Clubber | 30. 06. 2011 | 07:32:38
No já za sebe můžu dodat jen tolik: příští rok zase....a snad i se sluníčkem;)

Pitris | 30. 06. 2011 | 06:12:31
Stolda dej mi žákovskou, dostaneš jedničku s hvězdičkou:-)!

DJ sets | 30. 06. 2011 | 03:03:05
DJ sets:

http://www.audiobeats.net/event?id=724-awakenings-festival--spaarnwoude--ne therlands-25-06-2011



Clubber | 17. 06. 2011 | 01:38:06
No vidíme se tam;)

jervin | 10. 05. 2011 | 08:52:04
Už se to blíží ;D. Docela se těším po roční pauze. Kdo všechno letos jede? .)

jervin | 10. 05. 2011 | 08:51:42
Už se to blíží ;D. Docela se těším po roční pauze. Kdo všechno letos jede? .)

mistr_stolistr | 23. 03. 2011 | 03:37:19
awakenings festival 2011

od 18. března vyprodáno... http://www.awakeningsfestival.nl/

Vl24 | 08. 07. 2010 | 06:52:26
To:Stolda...Myslíš tím životním úskalím pivo :-)) (((-. 8-D
Já byl teda v cizině jen na Trance Energy a Loveparade a pecka dost...Hned bych zase někam vyrazil

stolda | 07. 07. 2010 | 09:57:08
to VI24

tak no, jednou ti rupne v kouli, zajedeš na jednu takovou akcičku a pak chceš víc a víc (trochu mi to připomíná jiný životní úskalí :D) důležitý je mít někoho s kým se tam podíváš, i když věřím, že i samotnému to musí jít...
Vl24 | 07. 07. 2010 | 07:59:28
cesty

To mi řekněte lidi, jak na tyto akce jezdíte??To by mě zajímalo, já bych taky klidně někam takle vyrazil, ale nevím kde jak s kým....

Mistr_stolistr | 07. 07. 2010 | 05:11:55
Videa Awakenings 2010

Pár videí od nás...

http://www.youtube.com/user/mistrstolistr#grid/user/9E9CF11A0037C03F youtube kanál - awakenings 2010
Vl2.4 | 06. 07. 2010 | 08:13:05
AW

Pecka...Hned jsem se juknul na youtube.com na nějaký videjka a tohle musel být opravdu diktát!!!

onlavu | 05. 07. 2010 | 09:48:45
skvělý report

musim pochvalit skvele napsany report, ktery perfektne vystihuje cely festak. hned bych jel:)

bery | 12. 04. 2010 | 12:27:55
zdravim....nema nekdo nahodou 2 lupeny navic?? dneska jsem je chtel objednat ale je uz vyprodano kurva!!

stolda | 10. 04. 2010 | 12:23:58
sold-out

caues, my razime... akorat jsem koukal na stránky a během měsíce to vyprodali...
paveell | 07. 04. 2010 | 12:55:05
Chci jet...už šetřim :-)...Zájez asi zase nebude,co ?
spala | 03. 04. 2010 | 05:21:38
zdravím razí letos někdo??????

stolda | 23. 03. 2010 | 02:37:47
line-up 2010

http://www.awakeningsfestival.nl/ area V, W a Y
Jervin | 09. 03. 2010 | 07:40:38
UPgr8

zkušenost mám ... je to jednoduchý... na stránkách festu [b: http://www.awakeningsfestival.nl/[/b: nečekaně najedeš do sekce [b: buy tickets[/b: no a další postup trivialní... pak ti to přijde mailem - vytiskneš a vezmeš na akci;o)

tot vše;o)
UPgr8 | 08. 03. 2010 | 09:12:23
Moc bych chtěl jet tenhle rok na fest. Jen si nejsem jistej jak s lístkama. Na poslední Awakenings bylo vyprodáno měsíc předem. Máte nějakou zkušenost s nákupem lístků?
Jervin | 07. 03. 2010 | 05:42:27
Awake fest lajna 2010

První jména:

[b: Reboot Live, Glenn Wilson, Pet Duo, DJ Rush, DJ Remy, Adam Beyer, Olivier Giacomotto, Ricardo Rodrigues(Industrialyzer), Raresh, Umek[/b:
Soma86 | 09. 02. 2010 | 03:58:07
http://www.youtube.com/watch?v=T9qYhZI_7RQ
http://www.youtube.com/watch?v=fLg5MweEunc
http://www.youtube.com/watch?v=E8ygQ6V7JjU
http://www.youtube.com/watch?v=HrHls73qZAY
http://www.youtube.com/watch?v=Dtn72RH3NLI
http://www.youtube.com/watch?v=cn-JMSCcwGE
http://www.youtube.com/watch?v=2GezIvO-qBg
http://www.youtube.com/watch?v=160PSjC32ew
http://www.youtube.com/watch?v=ryJdR3LDqrQ
http://www.youtube.com/watch?v=TKzxgc89m1A
Jervin | 15. 01. 2010 | 10:33:03
awake slaví narozky

termín: 26.06 2010 -Awakenings Festival 10 Year Anniversary! na obvyklém místě - Recreatiegebied, Halfweg
Jervin | 26. 11. 2009 | 07:10:54
zimní halovka Awake v Eindhovenu

[img: http://www.awakenings.nl/images/mailing/20091124/1ste-line-up-2010-awakenin gs.gif[/img:
Jervin | 07. 07. 2009 | 08:13:32
to Fill

čeče a víš, že mám;) .)))

[b: http://www.audiobeats.net/app/parties/show/275-awakenings-festival-halfweg- amsterdam-netherlands-27-6-2009 sety Awake[/b:
FILL | 07. 07. 2009 | 07:29:04
Jervin

Jasny v pohode....Hele nevis nejsou nekde sety ke stazeni?Dikes
Lahire | 07. 07. 2009 | 05:53:46
tyjo ... moc pekne :-)
Jervin | 07. 07. 2009 | 11:09:09
to Fill

Učitě bych několik skladeb vyhrabal, protože se hrálo dost známých věcí, jenže já se to snažil co nejvíc zkrátit a i tak je to poměrně dlouhý text ... a už na Awake jsem měl představu, že pokud něco napíšu vezmu to spíš jako lehký líčení o tom odpoledni né jako inženýrskej report ... takže asi tak :))

ale chystám se napsat podrobný report ze sms, pokud si teda taky nekoupím lupen a nepojedu se jen bavit ::/ :)))

to Risa: chci jet příští rok znovu tohle za to opravdu stojí
Roman | 07. 07. 2009 | 10:04:57
Ja tam byl taky:):)
Risa | 07. 07. 2009 | 09:25:10
Pristi rok bysme chteli jed!Chteli sme jed i ted ale ta prace... :( :(
Fill | 07. 07. 2009 | 07:34:55
Jervin

Hezky napsanej report o pro me nej akci v Evrope.Jen jsem chtel kdyby jsi treba priste napsal i nazvy nejakych skladeb kdo co hral....Urcite nejaky znas a me by to potesilo. )
ozzby | 06. 07. 2009 | 08:56:41
jervin

paradni panorama
Jervin | 05. 07. 2009 | 02:46:53
videjka

Něco málo nekvalitního matroše z mojí ruky ... http://www.youtube.com/view_play_list?p=5DA999B8D2F0F0BC vids by Jervin :)))

[img: http://www.poslouchej.net/forum/userpix/15_270620091455_1.jpg[/img:
Spala | 01. 07. 2009 | 03:54:43
awake

nej fest co jsem kdy zazil a to jich mam za sebou peknou radku pro Mina to ze je od rana je na tom to nej ,lidi se tam bavili celou dobu, už aby to zavedli i u na
dont_panic | 29. 06. 2009 | 03:52:33
Awakenings

takze hosi .. predem omluva patrici acidovi a Jervinovi, jelikoz sem nemel pristup k netu, nemel sem sanci se jakkoli ozvat ... tak se prosim nezlobte.

Festival jako takovy se neda shrnout v nekolika vetach ... nejde to. Psat ze je to absolutne jina kava od nasich festaku je myslim vice nez zbytecne ... skvely vyber stages, nebylo jich ani moc ani hodne aby se to dalo pekne krasne vsechno projit a na kazdy stage si fajnove zaparit ... uzasny zvuk a skvela jmena.
nezklamalo me absolutne nic.
prekvapil me binec. Ale tak to proste byva. Co dodat, tesim se na pristi rocnik a hlavne na Welcome to the Future!
Mino | 29. 06. 2009 | 02:07:50
pekne...

mna by len zaujimalo, vie niekto preco sa festivaly v Holandsku konaju cez den? Chystam sa na Dance Valley, tak vy co ste boli na Awake, nevadilo vam to denne svetlo? predsa len je to ine ako pri koncertoch a z inych festakov mam skusenost ze riadna tanecna zabava sa rozbieha az vecer, alebo bola dobra atmosfera cely den?
acid | 29. 06. 2009 | 01:00:49
Makam - live

http://www.youtube.com/watch?v=JIrjHNuhsMc
acid | 29. 06. 2009 | 12:59:50
karotka

http://www.youtube.com/watch?v=sX21K2DhLLo
acid | 28. 06. 2009 | 09:44:29
2 pedro: ta atmosfera se neda popsat...

a takle si to davali Dominik Eulberg & Gabriel Ananda

http://www.youtube.com/watch?v=uHxqFDiOsAk
Pedro | 28. 06. 2009 | 09:18:54
acid

normálně mi ukápla slza ! Doufám, že udělají nějakej megakoncert za Majkla
acid | 28. 06. 2009 | 09:08:45
nejvic

a tohle byl posledni track na hlavni stagei :))
http://www.youtube.com/watch?v=tG1UByVYt_w
Jervin | 28. 06. 2009 | 08:29:17
zpátky z Awake

Neuvěřitelnej festák, čekal jsem moc, ale ještě to předčilo ... snad brzy vyjde i pár řádek jak to probíhalo :)
acid | 25. 06. 2009 | 03:47:58
uz zitra odjeeeeeezd

a kdo vsechno teda jede z cr? :)
paveell | 19. 06. 2009 | 10:49:00
LEHKA ZAVIST :-)

Kluciii ja bych jel tak rad,ale tenhle rok to proste neklapne...ale pristi joo:-)
acid | 19. 06. 2009 | 08:24:58
jervin

twe se tesim jak malej kluk :D
Jervin | 19. 06. 2009 | 08:02:22
Už jen týden

techno techno
spala | 03. 06. 2009 | 03:24:50
jervin

nemas tel cislo pro lepsi domluvu nemam takovej přístup k netu diky a zajem bych mel urco

Jervin | 02. 06. 2009 | 07:10:00
to spala

Mno mě jde o to sehnat někoho do auta a teď, když je vyprodáno a jsme 3 v autě, a já se marně snažím sehnat ještě jednoho (max 2 lidi) proto jsem uvažoval, že bych pro svého potencionálního pasažéra od tebe lupen koupil, ale v tenhle moment strácím tak trochu zájem o vstupenky, ale přijde mi zajímavější jádro tvého návrhu - na obsazení místa v autě, nepřidáš se tedy?:)) Pokud bys měl zájem tak mail: jervin@poslouchej.net

[quote:="Jervin" [b: Plán:[/b: Jedem na celý víkend a jedem autem - odjezd ráno 26.6 z Prahy. Příjezd do NL cca ve 14.00hod -> kalba v Amstru. Druhý den 10:30 náklus do parku na techno piknik .... Po vyspání pomalý návrat do ČR tj. 28.6 někdy cca kolem půlnoci příjezd do Prahy.

http://festivaly.poslouchej.net/festival9609-AWAKENINGS-FESTIVAL-NL.html[/q uote:
spala | 01. 06. 2009 | 03:02:34
kdyby jsi mel zajem tohle je moje čislo 739730380

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |