FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Desátý ročník festivalu Keltská noc

Desátý ročník festivalu Keltská noc
29. 06. 2011   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) V pátek a sobotu 22. 7. - 23. 7. 2011 se v kempu Žralok pod Plumlovským zámkem (cca 8 km od Prostějova) se koná jubilejní desátý ročník Mezinárodního hudebního festivalu Keltská noc.
V pátečním programu zahrají kapely: Maidens of Samhain (Cz), Kelt Grass Band (Cz), Happy to meet (Cz), Bran (Cz - Bretagne), Tom Somr (Irish Morning), Tradish (Denmark) a Hakka Muggies(Cz).

V sobotním bloku uslyšíte: polední mezinárodní Jam Session, Irish Rose (Sk), The Rebel Pipers (první kompletní skotský dudácký band v ČR), Spiritual Seasons (Ukr), Poitín (Cz -GB), Tomáš Kočko a Orchestr (Cz), Boys of The Hills (Spain), Sliotar (Ireland), Cruadalach (Cz).

Novinkami v tomto programu jsou:
Crundalach: Česká skupina, hrající keltskou muziku vyhraněným a drsným rockovým stylem. Sami říkají: "dnešní doba je příliš rychlá a lidé až příliš rádi zapomínají na své kořeny - my si naopak rádi zavzpomínáme na časy, kdy svět byl ještě mlád a lidé znali a ctili jeho přirozený řád a rytmus, věřili v ochranu bohů, duchy přírody a hranice mezi pohádkou a skutečností byla tenká jako poslední jarní led". Sešli se v jedné kapele, aby vzdali hold bezbřehé fantazii, jíž oplývá naše minulost, a užili si spojení lidových nástrojů s metalovým projevem.

Kelt Grass Band: Kapela, která se zaměřuje na lidovou hudbu s akcentem na stopy dávné keltské kultury – ať už se jedná o melodie skotské, irské, nebo později americké, kde pracuje s nápěvy, které přivezli do Ameriky první osadníci. A tak se na jevišti setkávají vlivy tradiční country a bluegrassu s moravskou zpěvností nebo nápěvy ze Smaragdového ostrova či Skotské vysočiny.

Tradish: Je vynikající dánská skupina hrající irskou tradiční hudbu, která vznikla po zániku slavných Moving Cloud. Skupina úspěšně zvládá způsoby, jak spojit staré a nové, minulost a současnost, držet hudbu čerstvou a živoucí. Hrají jak tradiční songy, tak i vlastní hudbu, od písní prověřených staletími až k těm, napsaným třeba minulý týden.

Spiritual Seasons: Jedna z mála ukrajinských kapel, věnujících se tradiční irské hudbě. Tato skupina z Charkivu je živým důkazem toho, že irská hudba a keltské tradice nemají hranice a jsou společnou historií jak západu, tak i východu Evropy.

Bran (v novém hávu): Slovo „Bran“ znamená v bretonštině „havran“ a v keltských legendách je havran uváděn jako posel zpráv. V případě této kapely je havran poslem zpráv těch navýsost nejlepších. Bran, to je profesionální pojetí hudby vycházející ze starých bretaňských lidových písní, moderní instrumentace je podpořena dynamickou a pulsující keltskou rytmikou. V loňském roce se Bran vyrovnal s odchodem zpěváka Dewiho Pajota z kapely i z České republiky. Bretonská zpěvačka Sara Navarro, kterou si Dewi sám vybral jako svého nástupce dává kapele opět ta správná havraní křídla, o čemž svědčí desítky úspěšných koncertů, nejzajímavějším z nich bylo bezesporu červnové vystoupení s bretonskou legendou Alanem Stivellem v Českém Krumlově.

Sara Navarro - zpěv, perkuse; Vojtěch Jindra - akustická kytara, perkuse; Tomáš Görtler - akordeon, zpěv; Robert Fischmann - příčná flétna, whistle, perkuse, zpěv; Michal Wroblewski - sopransaxofon, altsaxofon; Petr Tichý - kontrabas; Radim Chrobok - bicí, perkuse.

Dále uvidíte keltská řemesla a kovárnu, bojovníky ze skupiny Bellators. Máte šanci shlédnout a naučit se tančit irské tance se skupinou Seamróg a Démáirt. Výcvik skotského regimentu předvede Scottish living history + The Rebel Pipers. Čeká vás opět nový a jistě zajímavý seminář keltské čarodějky Eriky Bábkové. Oba večery zajiskří ohňová show od Akáda & Meče blesky. Ekofór, soutěž kresleného ekologického humoru pořádaná Hnutím Brontosaurus se postará o to, aby jste se pořádně od srdce zasmáli.

Moderovat letošní Keltskou noc se chystá již potřetí hudební publicista, moderátor a velký propagátor dobré muziky Jiří Moravský Brabec s Tomem Somrem, muzikantem a zakladatelem festivalu.

Samozřejmostí bude nabídka chutného občerstvení, včetně zlatisté medoviny a možnost stanování v areálu akce.

Vstupné zůstává stejné jako v minulém roce, předprodej v síti Ticketstream a navíc ….Pro držitele karet ISIC, IYTC, ALIVE, ITIC poskytujeme slevu v místě akce – na dvoudenní vstupenku 50 Kč, na páteční a sobotní vstupenku 30 Kč.

Podrobnější informace www.keltska-noc.cz a FB.

Dodal: Ladislav Burgr, Vendi s.r.o.
KELTSKÁ NOC

KELTSKÁ NOC

Pátek 22. 7. 2011 až Sobota 23. 7. 2011
pátek 220 - 260 Kč, sobota 250 - 300 Kč, oba dny 400 - 460 Kč, děti 120 Kč
Vystupují:
Maidens of Samhain (Cz), Kelt Grass Band (Cz), Happy to meet (Cz), Bran (Cz - Bretagne), Tom Somr (Irish Morning), Tradish (Denmark) a Hakka Muggies, Jam Session, Irish Rose (Sk), The Rebel Pipers (první kompletní skotský dudácký band v ČR), Spiritual Seasons (Ukr), Poitín (Cz -GB), Tomáš Kočko a Orchestr (Cz), Boys of The Hills (Spain), Sliotar (Ireland), Cruadalach
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |