FESTIVALY 2024

duben
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Vysmáté léto uvede tuto sobotu poprvé Nightwork

Vysmáté léto uvede tuto sobotu poprvé Nightwork
20. 07. 2011   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Už tuto sobotu se kadaňské podhradí promění v jedinečnou festivalovou zónu, ve které se uskuteční osmý ročník populárního Rockfestu Vysmáté léto. Hlavní scénu letos ovládnou skupiny Kabát, Support Lesbiens, Eddie Stoilow nebo Nightwork, kteří se zde představí vůbec poprvé a které jsme u této příležitosti krátce vyzpovídali.
Program vašich koncertů je údajně značně odlišný, jelikož hodně improvizujete. Je to opravdu čistá improvizace nebo nějaké "ústřední motivy" promýšlíte dopředu?
Nightwork: „Každá improvizace je založena na pevných základech, ze kterých se odvíjí. Otázka je, jak moc pak diváci dokáží poznat, kde končí příprava a kde začíná "alchymie".
Každopádně se kromě připraveného programu na našich koncertech objeví i improvizace, která je podnícená většinou ze situace, která vznikne přímo v průběhu koncertu, takže... se nechte překvapit.“

„Posbírali“ jste 3 Anděly, bodovali jste ve Zatém slavíku, cenách Óčka atp., s přehledem vyprodáváte koncerty, jinými slovy - stal se z vás fenomén. Jaké byly vaše ambice v počátcích vaší kariéry a máte nějaké nedosažené mety?

Nightwork: „Pořád je co dělat, pořád je co zdokonalovat. A k dokonalosti máme samozřejmě ještě hooodně daleko :) Za všechny mety, které jsme dosáhli, jsme samozřejmě rádi. Každá z nich je další výzvou k tomu, abychom pokračovali v tom, co děláme a snažili se to dělat stále lépe. Jedna z velkých met, která před námi leží, je vzít naši hudbu a vyrazit s ní za hranice Čech, do zahraničí. Uvidíme, jak to dopadne, ono jet třeba s takovým "Gayem" do Polska... :)

Úctu budí i počet fanoušků na vašem profilu na facebooku, kde máte dnes přes 110 000 lidí, tedy mnohonásobně víc než jakákoliv jiná česká kapela. Množí se případy, kdy pořadatelé údajně vyprodali klubový koncert určité skupiny jen s pomocí facebooku. Jak tuhle nejpopulárnější sociální síť vnímáte vy? Myslíte, že už jste v pozici, kdy byste jen díky facebooku vyprodali např. Lucernu?

Nightwork: No, můžeme to zkusit, proč ne.. :) Ale vážně, Facebook je rozhodně velmi zajímavý fenomén, už se nám např. stalo, že jsme návštěvníky našich FB stránek informovali o možnosti hlasovat v internetové soutěži, kde jsme měli nasazenou jednu naši písničku, a během velmi krátké doby písnička vystřelila na místo první pozice. Mohla to být náhoda, ale určitě v tom FB měl svůj podíl. Navíc je to skvělá možnost získat okamžité reakce od fanoušků na naše koncerty, akce, apod. Takže když se třeba někomu náš koncert nelíbil, víme to opravdu hodně rychle. :)

Skupina Nightwork vystoupí v Kadani ve 21hod na hlavním pódiu, které se rozezní už v 10 hodin dopoledne a utichne až v půl jedné ráno. Pro příznivce tvrdší muziky je připravena Hradní rocková scéna, která v rozmezí od 10:40-22:50 nabídne sedm účinkujících jako Imodium, Atari Terror, německé Illectronic Rock nebo Krucipüsk.

Hudební produkce bude opět rozšířena také o divadelní scénu a rodinám s dětmi poskytne dětský koutek.

Kompletní program je k dispozici na www.rockfest.cz.

Dodal: Katka Dědková
VYSMÁTÉ LÉTO

VYSMÁTÉ LÉTO

Sobota 23. 7. 2011
do konce května 500,- Kč, od 1.6. 550,- Kč na místě 650,- Kč VIP 1 350 Kč
Vystupují:
kabát, nightwork, support lesbiens, krucipusk, walda gang, tomáš klus, eddie stoilow, illectronic rock /de, atari terror, david deyl, dukla vozovna, poletíme, imodium
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |