Royal Elements – Beatbox special

Royal Elements – Beatbox special

16. 02. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
10. března v pražském klubu Abaton proběhne kulturně hudební akce s názvem Royal Elements – Beatbox special, kde uvidíte a uslyšíte špičku světového beatboxu a českého i slovenského rapu a freestylu.
Hlavní hvězdou večera bude belgická beatboxová parta Beatoxic. Lídrem této mladé kapely je beatboxer RoxorLoops, který je vicemistr světa v beatboxu za rok 2005 a drží si v této kategorii i belgické prvenství. Copycat je druhý beatboxer této kapely. Jejich energické vystoupení schopné pojmout skladby od Fuggees až po disko 60. let podbarvuje svým sexy hlasem zpěvačka Karen. Jako kapela vystupovali např. na Voice Mania Festival ve Vídni v prosinci roku 2004. Dovolujeme si směle tvrdit, že jejich vystoupení bude minimálně srovnatelné s vystoupením daleko známějšího beatboxera z Anglie, kterým je Killa Kella a stane se tak beatboxovou akcí roku. Více informací, fotky a různá videa si můžete prohlédnout na www.beatoxic.com.

Tím však beatbox nekončí. Dále zde totiž vystoupí mladí a nadějní čeští top beatboxeři Nasty a Fany se svojí show. Nasty je vítěz mnoha beatboxových battlů, např. Nike whos top, battle challenge nebo play your game 5. Ani Fany se nedrží zpátky, ba naopak. Vyhrál např. Spin that shit, Play your game, Urban rapublic 2004, Kofola hip hop tour 1-5 nebo Hip hop kemp 2005.

Slovenský rap na Royal elements nebude reprezentovat nikdo menší než Vec & DJ Jazzy. Věc, jako jeden z prvních rapperů ještě v tehdejším Československu, začal svou kariéru v později se rozpadnuvší kapele Trosky a byl tak u rozjezdu u nás stále populárnější hip-hopové scény vůbec. Vec před nedávnem vydal úspěšné album Dobré ráno, z něhož můžete v televizi vídat klipy jako Gde ste? nebo Na horách. Jazzy je na Slovensku jeden z nejuznávanějších djs, který spolupracuje s většinou slovenské scény. Dalšími slovenskými reprezentanty bude parta Moja reč, ambiciózní slovenští mcs Supa a Michadelik z městečka Handlová, žijící v Praze, vystupující s djem A.L.I., který je stálicí na české djské scéně. Svým striktním přístupem naplní očekávání i těch náročnějších posluchačů.

Royal elements představí i největší esa českého a slovenského freestylu: Tafrob, neoficiální mistr české republiky ve freestylu z Brna, který 24.2. křtí svou novou desku v klubu Roxy. Je vítězem mnoha battlů na akcích po celé republice i nejprestižnějšího freestylu o 50 000 Kč v klubu Face to face. Zverina, rapper až z dalekého Popradu, který velmi často spolupracuje s Vecem. Nedávno vydal sólové album a jeho kariéra míří strmě vzhůru. Rest, nadějný mladík z Prahy, vítěz nepřeberného množství pražských soutěží v této disciplíně a frontman Definitif crew. A ještě Kaidžas, který má na Slovensku stejné postavení jako Tafrob v Čechách. Tokem slov doslova zabíjí každého, kdo mu přijde pod ruku. 28.1. si odnesl z největšího slovenského battlu poslední doby 20 000 Sk. Celým večerem budou provázet beatboxově zdatní a zkušenostmi protřelí JESUS a COSSIGA z divadla Archa.

Vedle hlavního programu na návštěvníky čeká výstava fotografií mladých umělců Dagmar Vyhnálkové & Jana Koudely nebo projekce na plátně. Ve spodní části klubu na Urei stagi předvedou své umění djs Taktik, Poem, Revers, Mates, Philwar a po svých koncertech též Jazzy a A.L.I..

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika