Březen v Experimentálním prostoru NoD

Březen v Experimentálním prostoru NoD

19. 02. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Zde naleznete kompletní program Experimentálního prostoru NoD. Pokud se zajímáte o alternativní umění a tvorbu, rozhodně doporučujeme NoD navštívit, jelikož březnový program pro vás připravil hned několik zajímavých příležitostí.
TEATROXY

3.3. - 19.00 - OSLAVIZACE - improvizace

KREPSKO a hosté: Mayim Alpert, Guy Dowsett, Linnea Happonen, Petr Lorenc, Veronika Švabova, Vojta Švejda, Jiří Zeman

8.-9.3. – 20.00 - ERORRISM
Žena, muž a situace, kterou všichni známe – nebo si myslíme že známe – nebo si myslíme, že si myslíme že známe. ERORRISM obsahuje sérii představení, ve kterých může dojít lehce k nerozumění, představení které nejsou částí žadného jiného představení a nebo jsou i představeními vzniklými omylem. ERORRISM není jednou večeří v divadelní smyslu ale několik slaných, sladkých a trpkých divadelních občerstvení servírovaných s živou hudbou. Ale kolik chyb se vejde do jednoho představení, a kdo se nakonec nejvíc splete? Herci nebo diváci…

10.3. – 20.00 - MAD CUP OF TEA
Někde daleko je osamocené místo, kde věci nefungují tak úplně jako jinde… Vítejte na neobvyklé čajové párty, kde se všední vnímání prostoru a bezpečí otočilo naruby. Vítejte v podivné říši divů pohřbených nadějí. Černý humor a absurdita namíchaná s kouzlem divadla, fascinací cirkusem a touhou po tisíce melodiích finského tanga.

11.3. – 20.00 - NEJMENŠÍ ŽENA NA SVĚTĚ
Příběh o muži, který je posedlý touhou po malých a ještě menších ženách, příběh o jeho hledání nejmenší ženy, která kdy existovala. Příběh o nejmenší ženě na světě, o jiné perpektivě bytí a o neodvolatelném rozhodnutí. Příběh, který jste ještě neviděli. Představení NEJMENŠÍ ŽENA NA SVĚTĚ je veselo-morbidní pokus dotknout se představivosti diváků a oživit jejich víru v iluzi za pomoci loutek, proměny a jiných předkvapení. Touha, krutost, neodvolatelná rozhodnutí a neobvyklý milostní příběh – to vše a mnohem víc v jednom představení!

12.3. – 20.00 - FRAGILE
Projekt, ve kterém tvůrci zkoumají postavu Laury z divadelní hry Skleněný zvěřinec Tennessee Williamse jako pod zvětšovacím sklem. Laura nás v naprostém tichu uvádí do intimního, zranitelného prostředí, v němž se sebemenší pohyb stává astronomickou událostí. Skrze nezvykle soustředěnou hru se propadáme hlouběji do mlčenlivé, avšak radostné samoty. FRAGILE je formou výtvarného divadla, ve kterém se divadelní prostor chápe jako spoluhráč. Pomocí jemné práce světel a až obsedantním lpění na detailních gestech se společně s hrdinkou rozpadáme na střepy, ze kterých se bude potřeba znovu složit.

13.3. – 19.00 - KENKÄ
Představení beze slov o klaunech, hladu, překvapení, a tak trochu o ptácích. KENKÄ je představení, kde se z boty stane pták, akordeon je jazykem a z cizince se stane přítel. ŠUNT je jemnou delikatesou o životě dvou looserů, kteří se snaží sblížit s takovou urputností, až to pomalu ale jistě vede k jejich zániku. V intimním scénickém prostředí ospalé domácnosti nemůže nic zůstat neprozkoumáno. Posunutí stolečku k zajištění toho pravého požitku při sledování televizního přijímače se v rukou těchto géniů trapnosti stává neopakovatelnou událostí, která bude mít zcela fatální důsledky na další průběh jejich životů. Styl inscenace ŠUNT lze charakterizovat jako oživlý comics. Za humorem však klíčí hořkost zvoleného tématu, jímž je zoufalá neschopnost vzájemné komunikace.

18. 3. - For Phoolan
Taneční inscenace založená na konfrontaci postavení ženy v odlišných kulturních kontextech a etnických skupinách. Projekt sociálního divadla. Inscenace je inspirována osudy indické političky a slavné rebelky Phoolan Devi, která se po celý svůj tvrdý, bizarní život prosazovala za práva žen.



NoLab

4.3. 19:30 - Column One

Berlínská elektronická skupina Column One se původně vylíhla z industriální scény, aby o pár let později vytvořila svůj vlastní styl tzv. cut-up sounds, který propojuje samply a fragmenty z hudby jiných hudebníků společně s trendy současné progresivní elektroniky.
STIMUL - koncertní řada časopisu His Voice a kulturního magazínu UNI

17.3. 19:00 - Roxy Emsemble
Hororová mini-opera aneb "klasika v Roxy" Zbrusu nové hudební těleso Roxy Ensemble uvádí minioperu Mluvící dobytek autorů O. Kyase a P.Drábka

20.3. 20:00 - DVD projekce - Supersilet 7
Freejazz, live electronics - koncertní záznam norských improvizačních hvězd. Filmový večer casopisu His Voice.

24.3. 20:00 - De/solution 3
Tragická opakování. Autentická performance od autorů Talacko, Kobatsch, Puškin, Gruber, Stocker

30.3. 20:00 -Pražská premiéra!
Hudební doprovod Christopha Pajera k filmu Křižník Potěmkin
80 let po slavné premiéře němého Eisensteinova filmu jej opatřil novou interpretací rakouský hudebník Christoph Pajer. Základem filmové hudby jsou zvuky nahrané a upravené v domácím studiu, které doplňuje živě hranou elektrickou kytarou a houslemi. Hutný experimentálně elektronický soundtrack sleduje příběh a střih mistrovského díla světové avantgardy a posunuje celkové vyznění filmu do aktuální podoby. Christoph pajer je členem Metamorphosis, Boo a Ground/lift.

31.3. 19:30 - Abstract Monarchy Trio
Minimalistická verze volné hudební improvizace rakouského hráče na čtvrttónovou trubku Franze Hautzingera společně s maďarskými elektroniky a manipulátory amplifikovaných objektů – kytaristou Zsolt Kovácsem a violistou Zsolt Sörésem. STIMUL - koncertní řada časopisu His Voice a kulturního magazínu UNI



Galerie NoD

01.3. - 21.3. Mária Varvodič - „Hlavouni“

Série portrétů, ovlivněných komiksem a animací. Vernisáž 1. 3. v 19:00

22. - 30. 3. „15 years transit“
Výstava nazvaná „15 years transit“ přibližuje soudobou Maďarskou architekturu. Audiovizuální projekce představí 27 předních architektů a 13 projektů. Tímto způsobem představuje architekty jako individuality komentující svůj osobní život a tvorbu. Výsledná sociologická rovina nabízí originální přístup prezentace architektury. výstava je organizována předním maďarským architektonickým mediem.

22. 3. 19:00 Sál NoD - přednáška ing. arch. Ivana Kroupy
Jeden z předních českých architektů a pedagogů zauvažuje nad otázkami vzdělání a přípravy nejmladší architektonické generace. Řeč přijde i na přípravu letošního českého a slovenského zastoupení na benátském Bienále architektury 2006. (Přednáška je součástí přednáškového cyklu CCEA Start Architecture a doprovodného programu výstavy Disconnected. Connected! 2006 architektura a djing.



BioNoD

14.3.06 - Ozvěny AniFestu 2005:
Na východ od nás není nekonečná pustina, ale celý svět. Přesto je toto pásmo vymezeno tradičními pojmy: Blízký východ, Střední východ, Dálný východ ... A pásmo animovaných filmů nazvané „Na východ od nás“ přináší filmy ze všech těchto východů. A ukazuje se, že je těch východů možná i více - Východ nostalgický, Východ depresivní, Východ veselý nebo laskavý. V každém případě má svůj rytmus, svůj čas a místo.

21.3.06 - Ozvěny AniFestu 2005 Současná americká animace
Současný americký animovaný film není název pro jeden styl či školu. Spíše je názvem pro animaci ve všech jejích možných polohách a podobách - experiment, groteska, výtvarný film, obrazová poezie, avantgarda i ryzí komerce. A to najdete i v tomto pásmu filmů.

28.3.06 - Ozvěny AniFestu 2005: Současný evropský animovaný film. Pásmo současných evropských animovaných filmů odpovídá jednoznačně na otázku, kam nyní tato filmová tvorba směřuje: do všech stran, výšek i hloubek. Evropa však navíc vždy přinášela ve svých filmech jemný humor, fantazii, pocity, hravost.

15.3.06 - Satoshi Kon night
Filmový koktejl z kultovních titulů Perfect Blue, Millenium Actress, Magnetic Rose a seriálu Paranoia Agent!!! "Kdyby se dal dohromady Alfred Hitchcock s Waltem Disneym, natočili by právě takový film." To je jedna z reakcí na filmový debut Perfect Blue režiséra a scénáristy Satoshi Kona. Jeho filmy sklízí mezinárodní úspěch a je jen škoda, že se do české distribuce dostal zatím jen jeho poslední film Tokijští kmotři, který nedávno uvedla stanice HBO.A přitom Konovy filmy popírají snad všechny poučky velkých studií pro úspěch filmu. Jsou to animované filmy a přesto se nejedná o komedie a rodinné filmy. Některé z nich si dokonce vysloužily u animovaného filmu nevídanou věc, omezení přístupnosti.I výběr hlavních postav odporuje "zdravému rozumu". Mladá zpěvačka, která se pokouší o debut u filmu, kosmonaut s traumatem, stará dáma, bilancující svůj život a svou hereckou kariéru nebo trojice bezdomovců. Takové panoptikum postav, které by se spíše hodilo do divadelního dramatu, tvoří základ Konových filmů.Navzdory tomu všemu, nebo možná právě díky tomu sklízí
Konovy filmy úspěch.

16.3.06 - Andělé pláčou/Anjeli plačú
Odvážný slovenský dokument ze soukromí slovenských homosexuálů. Mladá režisérka Zuzana Piussi, která film osobně uvede, opět potvrdila svůj talent nenechat na pokoji žádné choulostivé téma a vyprovokovala ve slovenském publiku vášnivé reakce. Konečně!

23.3.06 - Assian Horror Night 2
Po veleúspěšném komponovaném večeru Assian Horror Night 1 přicházíme s další, neméně děsuplnou filmovou skladbou přímo pod vaše hrůzou vytřeštěná víčka!!!

Více na www.roxy.cz

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika