Report z Transmission

Report z Transmission

20. 02. 2006  |  Autor: George  |  Komentáře (5)
Vzhledem k tomu, že na žádné z velkých halových trance akcích jsem ještě nebyl, tak jsem se docelat těšil. Mnozí mi totiž vyprávěli, jak moc si to užili třeba na PVD nebo Tiestovi. Mám sice rád tvrdší beaty, ale změna je život a tak jsme tedy v sobotu vyrazili.
Vyrazili asi není to správné slovo, protože po páteční oslavě kamarádových narozenin jsme spíše “dorazili” na místo určení, tedy do areálu holešovické T-Mobile Arény až někdy po desáté hodině večerní. Již na příchodové cestě se daly od různých lidiček koupit lupeny za cca 350,- což byla jistě příjemná zpráva pro ty, kteří se nechali zlákat až na poslední chvíli a nemuseli tak platit šest stováků na kase. Dovnitř se již trousilo množství lidí, i když to bylo takové to správné množství, které napovídalo, že asi nebude extrémně narváno, což bývá příjemné. Po desetiminutové frontě u šaten, kde jsme již cítily mohutné basové vibrace jsme koupili pití u jednoho z mnoha stánků a šli se konečně podívat na tu show.

Chvíli nám sice trvalo než jsme našli jeden ze dvou vstupů dovnitř (značení nebylo příliš dobře udělané, protože nejen my, ale i spousta dalších párty lidiček se mě neustále vyptávala kde jsou záchody a pod...). První dojem z vnitřního uspořádání byl skutečně monstrózní. Mohutný světelný park spojený s jednou velkou trojobrazovkou za djem a po stranách na konstrukcích zavěšeno množství plochých LCD displayů. Celkové uspořádání nám dodávalo skutečný pocit, že se jedná o akci světové úrovně. Vše doplňovaly velice výkonné brevné lasery, které když později svou hru rozehrály naplno, tak to skutečně bralo dech.

Hokejová hala byla již slušně zaplněná a za mixákem to už přes půl hodiny rozjížděl holanďan Quintin. Jeho výkon mě bohužel moc nepřesvědčil, zdálo se že měl nějaké technické problémy, ale nevím přesně, v každém případě už za jeho setu se nám nějak nezdál zvuk, respektive jeho spodní frekvence. Chvílema bylo v hale tolik basů, že jedinou možnou odpovědí spousty party people byly dlaně na uších. Tento problém se dal částečně vyřešit špunty do uší, ale jak říkám, pouze částečně. Poslední dobou se s tímto jevem setkávám na akcích poměrně často a mám bohužel pocit, že devadesát procent zvukařů buď špatně slyší a nebo nemají k dispozici dobrou techniku, což se mi ale moc nezdá...

Po Quintinovi nastoupil M.I.K E.. Jeho set byl daleko kompaktnější než Quintinův, lépe mu to šlapalo a vůbec působil velice jistě. Jeho tracky se pohybovaly od progressive až po tech-trance což bylo více než příhodné pro stále se ještě plnící halu. Před jednou hodinou ranní dokázal publikum výborně zpracovávat, takže pískot a ruce nahoře byly téměř samozřejmostí. Ferry Corsten měl tedy půdu připravenou a mohlo se jít na věc.

S příchodem hlavní hvězdy se teprve ukázalo, co všechno umí světelný a video park. Hra světěl, obrazů, barevných laserů byla skutečně úžasná, k tomu se ještě davem procházeli tři terminátoři (podobní těm, jako na Full On s Chrisem Liberatorem) a tak bylo o vizuelní stránku více než luxusně postaráno. Ferry Corsten prokládal svižnější trance častými plochami a místy až velice sladkými melodiemi, čímž příliš nepřekvapil a skoro bych řekl, že se to nedalo srovnat s energií, kterou svojí muzikou přinesl M.I.K.E., který byl pro mě zcela jistě jedničkou večera. Ferry svůj set rozjížděl poměrně pomalu a musím říct, že jsem se chvílemi bavil jenom kvůli skvělé vizuální show. Pořádně od podlahy za to Ferry začínal brát až po prvních dvou hodinách setu, řekl bych že v momentě, kdy odehrál svou největší hitovku Out Of Blue (nebo resp. její současnou verzi) což bylo asi ve tři ráno. V každém případě lidičky se bavili výborně a to je to hlavní. Chvíli před koncem Ferryho setu jsme už zamířili do šaten, abysme se vyhnuli nejaké frontě, ale naše obavy byly naprosto zbytečné, protože lidí na akci bylo, jak jsem již několikrát zmínil, tak akorát a žádné zácpy ani fronty se nikde neodehrávali (snad jen s vyjímkou dámských záchodků, ale když vezmu v úvahu, kolik toho holky musí vždycky probrat, tak se není čemu divit :o)).

Závěrem, tedy bych viděl další tranceovou párty jakou povedenou, a to hlavně díky světelné a video show, před těmi chlapíky smekám hluboce, bylo to bezva a díky! Slabší to již bylo se zvukem, hlavně těch subbasů bylo zbytečně moc. Lidí bylo tak akorát, nálada fajn a my jsme se ani moc neopili, takže trancu zdar a technu zvlášť!

5 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
radek28
21. 02. 2006 | 16:56:14
+0 | -0
je mi jasný ,že se musí vydělat ale tohle je až příliš,co vy na to???
radek28
21. 02. 2006 | 16:55:11
+0 | -0
bylo to ok,ale vám připadá normální,voda30,čaj45,50,parkovný hod/40.-???to je nehoráznost a nevim kam tohle bude směřovat.

20. 02. 2006 | 11:30:07
+0 | -0
hoooooodne dobra party. presne tohle u nas chybi - poradna tranceova halovka. uz se moooc tesim na transmission 2 :)

2 Janek: copak kazi atmosferu klubocve sceny? myslim ze klubovky a halovky jsou mooooc velkej rozdil. a halovku bez penez neudelas ;) a nemuzu si pomoct, ja z toho nejakej byznys zrovna moc necitil :)

20. 02. 2006 | 11:29:33
+0 | -0
hoooooodne dobra party. presne tohle u nas chybi - poradna tranceova halovka. uz se moooc tesim na transmission 2 :)

2 Janek: copak kazi atmosferu klubocve sceny? myslim ze klubovky a halovky jsou mooooc velkej rozdil. a halovku bez penez neudelas ;) a nemuzu si pomoct, ja z toho nejakej byznys zrovna moc necitil :)
Janek
20. 02. 2006 | 10:08:13
+0 | -0
Jo byla to vostra jizda. na jdnu stranu jsem rad, ze tady nekdo dela tyhle komercni mega akce podobne tem v amstru, nemecku apodobne. Na druhou me ale vadi, ze to kazi tu atmosferu klubove sceny. Super lasery, ale z te akce byl hrozne citit byznys. A co Vám libilo?
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika