Star Slinger představí v Bratislavě Waves Vienna

Star Slinger představí v Bratislavě Waves Vienna

31. 08. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Star Slinger - nejlepší elektronický počin roku 2011 podle britského deníku Guardian - se v Bratislavě představí již tento pátek, 2. září, v klubu Nu Spirit na warm-up akci k novému vídeňskému klubovému festivalu alternativní a elektronické hudby, Waves Vienna.
Pokud bychom hledali nejnižší společný jmenovatel pro popis hudby, kterou tvoří Darren Williams aka Star Slinger, najdeme bezpochyby hip-hop. Není však hip-hop jako hip-hop. Ten Star slinger je spíše abstraktní. Abstraktnost se ale ve Williamsově tvorbě projevuje jen když sledujeme jeho filigránské práci s detailem. Stačí dát oko dolů z mikroskopu a celek, který se nám zjeví, okouzlí popovější strukturou a písničkové skladbou.

Williams je spíše J Dilla jako P Diddy, pokud hovoříme o samplingu starších tracků. Jedním dechem třeba dodat, že v Star Slingerovom chápání jde o opravdové mikročástice kombinované a doplněné jeho svérázným a navýsost moderním zvukem. Samplingovou obsesí soulem by vyrovnaného Kanye West, výsledným efektem spíše The Avalanches, zda electro-funkový Loose Ends.

Star slinger do Bratislavy společnými silami přinášejí Wilsonic a nový, vídeňský, klubový festival Waves Vienna, který se touto akcí uvede Slovenské publiku. Páteční Warm-up párty tato přeshraniční spolupráce W + W nekončí. Na samotném Waves Vienna, který se uskuteční na přelomu září a října ve Vídni, má Wilsonic na starosti celou jednu klubovou noc. Uvede na ní zvuk současné, elektronické scény Slovenska.

Pokud se chcete o Waves Vienna dozvědět více, stačí přijít v pátek 2. září do bratislavského Nu Spirit Clubu a zeptat se nás, budeme tam. Kromě nás (a možná i zástupců samotného Waves Vienna), DJ Juniora, Stratasoula a DJe Blue Black z Prahy, tam však bude především Star Slinger, ve kterém opět, přesně podle svého motta Reflecting future, Wilsonic zase jednou přiváží do Bratislavy jméno, o kterém v budoucnu budeme ještě určitě slyšet.

Vystoupení Star slinger, ve spolupráci s jeho vlastním VJom, můžete zažít již tento pátek v Nu Spirit Clubu na akci Wilsonic meets Waves Vienna. Vstupenky jsou v předprodeji online na www.tixy.sk nebo přímo na místě konání.

Dodal: Marian Mitas, PR Manager @ W:lson:c
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI
Vystupují:
Star Slinger
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika