FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Mikulov zve na Pálavské vinobraní

Mikulov zve na Pálavské vinobraní
04. 09. 2011   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Pěstování a zpracování hroznů rozvíjeli na jižní Moravě již staří Římané. A přes šedesát let se vínu každoročně vzdává hold – i letos se bude v Mikulově druhý zářijový víkend slavit. Pálavské vinobraní, které se koná od 9. do 11. září, láká na pochodňovou show, historický průvod, řemeslnou tržnici a další atrakce včetně hudebního programu.
HUDEBNÍ PROGRAM
Pálavské vinobraní ohlásí v pátek odpoledne slavnostní fanfáry. Na Náměstí se pak mimo jiné představí Long Vehicle Cirkus, Vladimír Hron, Hradišťan a další. Na amfiteátru zahraje Meky Žbirka, skupiny United Flavour nebo Tata Bojs.

V sobotu už bude na mikulovském Náměstí s folklorními soubory očekáván příjezd krále Václava IV. Zámeckou zahradu ten den ovládnou kejklíři, komedianti, mistři meče i sokolníci, Gajdošův sál se stane dějištěm třetího Mistrovství ČR v rozeznávání vůní ve víně. Odpolední program na amfiteátru bude ve znamení hudebních hvězd – vystoupí Matěj Ruppert, Tereza Černochová, Roman Dragoun a B Side Band, Věra Špinarová, Tomáš Klus i kapely J.A.R., Mňága a Žďorp, Charlie Straight a Toxique.

toxique

Marta Kubišová zazpívá za doprovodu Petra Maláska v neděli, po 5. výstupu na Svatý kopeček s Davidem Kollerem. Náměstí potom bude vévodit Přehlídka dechových hudeb. Dětem bude patřit program v zámecké zahradě. Čekají tam na ně interaktivní hry jako třeba hod kopím na kance nebo střelba z luku, ale taky pohádka nebo rytířský turnaj. Centrem malých sommeliérů se stane Gajdošův sál, kde budou rodiče s dětmi poznávat vůně i chutě.

VÝSTUP NA SVATÝ KOPEČEK
Popáté mohou hosté vinobraní zamířit společně se zástupci města na Svatý kopeček. Po křížové cestě v neděli vystoupá taky David Koller. U kaple svatého Šebestiána se tentokrát bude blýskat dokonce diamant. Kdo si před výstupem za symbolickou cenu zakoupí pohlednici se slosovatelným číslem, může se stát jeho novým majitelem. Kromě dalších cen tam bude na návštěvníky čekat občerstvení, ochutnávka hroznů, fotokoutek a komentovaná prohlídka přírodní rezervace s vedoucím Správy CHKO Pálava Jiřím Matuškou.

DOPRAVA A PARKOVÁNÍ
Město Mikulov ve spolupráci s Českými drahami vypraví i tento rok Mikulovský expres - speciální vlak z Brna do Mikulova a zpět. Samostatné jízdné Mikulovským expresem vyjde na 80 Kč. Jízdní řád nabízí sekce doprava www.palavske-vinobrani.cz


Pro ty, kteří se i přes možnost využití Mikulovského expresu rozhodnou dopravit se na Pálavské vinobraní automobilem, budou připraveny nové parkovací plochy. Část centra města bude uzavřena a poprvé spojí místa konání vinobraní kyvadlová autobusová doprava.

UBYTOVÁNÍ

Kde během Pálavského vinobraní složit hlavu, když penziony, hotely a ubytovny V Mikulově i okolí hlásí stop stav? Oplocený areál domova mládeže Středního odborného učiliště Mikulov nabídne azyl všem, kteří si za malý poplatek vystačí s vlastním stanem či karavanem. K dispozici budou mobilní sprchy a toalety s osvětlením, mycí žlábky a stánky s občerstvením. Druhé stanové městečko nově vznikne v areálu Gymnázia Mikulov. Dotazy a rezervaci lze zasílat na adresu stanove.mestecko@seznam.cz nebo vyřídit na tel. č.: 737 943 806.

www.palavske-vinobrani.cz

Dodal: Dana Smrčková, PÁLAVSKÉ VINOBRANÍ
PÁLAVSKÉ VINOBRANÍ

PÁLAVSKÉ VINOBRANÍ

Pátek 9. 9. 2011 až Neděle 11. 9. 2011
Třídenní permanentka 350 Kč, denní vstupenky pouze na místě
Vystupují:
Tata Bojs, Charlie Straight, Tomáš Klus, United Flavour, Miroslav Žbirka, Mňága a žďorp
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ FOTKY
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |