Glen Hansard vystoupí sólově v Divadle Archa

Glen Hansard vystoupí sólově v Divadle Archa

07. 09. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Po několika koncertech s The Frames nebo s Markétou Irglovou se Praha dočká také sólového koncertu Glena Hansarda. Tento irský muzikant, který kromě koncertních úspěchů s domovskou kapelou je spolu s Markétou Irglovou držitelem Oscara za píseň Falling Slowly, zahraje 30. září v Divadle Archa.
„Hansardův osobitý pěvecký projev, který umí hladit i ohlušit, se na světové hudební scéně stal již pojmem. Diváci se mohou těšit na výjimečný, strhující zážitek, ať již Hansard hraje na děravou akustiku Takamine nebo ošuntělého elektrického Fendra Telecaster,“ láká Marek Irgl, jeden z pořadatelů koncertu. Pražský koncert se uskuteční v rámci evropského turné, během něhož Hansard absolvuje dvanáct koncertů v desíti zemích. Předskokanem pražského vystoupení bude Mark Geary - další Dubliňan s kytarou, usazený v New Yorku. Gearyho ceněná alba mnozí přirovnávají k tomu nejlepšímu, co kdy natočili dnes dva již nežijící muzikanti: anglický písničkář Nick Drake a Američan Elliot Smith. Jeho vystoupení si užijí všichni milovníci moderního folkového písničkářství, jehož je tento sympatický zpěvák a kytarista výrazným představitelem.



Glen Hansard se vrací do Evropy po skončení série amerických koncertů s Eddie Wedderem, kterému Hansard hostoval na jeho poslední sólové desce a se kterým opakovaně jako přídavek odzpíval tvrdými rockery často opovrhovaný oscarový hit Falling Slowly. Podle dostupných informací by tato spolupráce měla pokračovat i nadále. Glen Hansard by se měl objevit jako speciální host na speciálním turné Pearl Jam k dvacetiletému výročí existence a hovoří se také o hostování Eddiho Veddera na novém Hansardově albu.

Zatímco Markéta Irglová, Hansardova několikaletá hudební partnerka vydává své sólové album ANAR u Anti Records již 11. října (a přijíždí s ním v rámci evropského turné do Prahy 29. října), Glen Hansard na tom svém, vůbec prvním v dvacetileté hudební kariéře, pracuje v New Yorku, kam se přesunul z rodného Dublinu. O tom, že odchod za moře Irové svému trubadúrovi nezazlívají, svědčí i fakt, že lístky na jeho samostatný koncert na tradičním říjnovém Westport Arts Festivalu zmizely během neuvěřitelných 18 minut!

Pražští posluchači se v Arše mohou těšit na Hansardovy klasické skladby z reperoáru The Frames i Swell Season, ale také na řadu nových písní z období posledních dvou let.

www.archatheatre.cz

Dodal: Jiří Sedlák, ArtsMarketing.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: GLEN HANSARD

Pátek 30. 9. 2011
Vstup: 400 Kč
Vystupují:
glen hansard
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika