Lucca: Na Ibize to fakt miluju!

Lucca: Na Ibize to fakt miluju!

14. 09. 2011  |  Autor: krysicka  |  Komentáře (0)
Lucca už není jenom úspěšnou djkou, ale i maminkou ročního syna. O mateřství, djingu, srpnovém hraní na Ibize s Carlem Coxem a plánech do budoucna, jsme si povídaly v následujícím exkluzivním rozhovoru.
Ahoj, jsem ráda, že si s tebou mohu za naši redakci povídat zrovna já. Jaké jsi měla letošní léto?
Hrála jsem na několika tuzemských i zahraničních festivalech (Mácháč, Sázava Fest, Soundtropolis Polsko, Audioalke Polsko). A 23.srpna jsem vystupovala již podruhé v klubu Space na Ibize, kam mě osobně pozval Carl Cox. Letos jsem hrála v hlavním čase před Carlem, takže to byla velká výzva. Byl to pro mně jeden z nejlepších zážitků vůbec.

lucca

Jak bys popsala svou djskou kariéru před a po porodu? Vidíš se nějakým způsobem zralejší, máš jiný nadhled?
Změnilo se to v tom, že nyní si vybírám, kam pojedu hrát. Dříve, když jsem byla svobodná, hrála jsem třeba i dvakrát a občas i třikrát za noc, odehrála jsem deset hraní za měsíc. Nyní jedu tam, kde to mám ráda a má to nějaký smysl. Přes týden se věnuji převážně svému synovi.

Změnilo se také něco, co se týče hudby, kterou produkuješ?
V době mého těhotenství jsem měla více času, protože od čtvrtého měsíce jsem přestala hrát. Napadlo mě, že Michal jako klávesák umí používat programy, které se používají ke skládání elektronické hudby. O několik měsíců později pak vznikla naše první skladba s názvem Japan Sugar, která je stylově odlišná od toho, co normálně hraji na parties.

Jak ses seznámila s otcem tvého syna a jak funguje spojení dvou muzikantů z takto různých hudebních světů?
Seznámili jsme se na večírku jedné módní značky, kde jsem hrála. S Michalem mně seznámil majitel té módní značky, no a dál už to znáte. Je to fajn, že si můžeme předávat zkušenosti. Ale jsem ráda, že naše práce a hudební svět jsou oddělené a jen občas se spojí ve vzájemnou spolupráci jako například při vzniku již zmiňované skladby Japan Sugar.

lucca

Když ses jako mladá dívka zamýšlela nad tím, jak si představuješ otce svých dětí, které jednou budeš mít, napadlo tě, že bys mohla žít s jiným djem?
Pohybuji se v prostředí promotérů a djů, takže jsem logicky několika takovými vztahy prošla. Otce svých dětí jsem si nikdy konkrétně nepředstavovala. Můj svět byl djing. Na děti jsem tehdy neměla myšlenky.

Jak pokračuje tvá spolupráce s Michalem Pavlíčkem? Co nového připravujete?

S Michalem Pavlíčkem vystupujeme převážně na velkých akcích nebo letních festivalech, kde naše vystoupení mnohem lépe vynikne. Letos v srpnu jsme spolu hráli na festivalu Sázava Fest. I když jsme se delší dobu neviděli – já jsem rodila a nehrála a on je neustále vytížený tvorbou hudby a svými projekty – bylo naše setkání a vystoupení úžasné a pro mě ohromně nabíjející. Michal je nejen geniální kytarista, ale i skvělý člověk a já si našeho spojení velmi vážím.

Tvůj poslední klip byl animovaný. Čí to byl nápad a jaký měl úspěch?
Společně s mým návratem za mixážní pult jsem chtěla vydat videoklip. A ke skladbě Japan Sugar se hodil skvěle. Nejdříve jsme díky Lukášovi Skalníkovi ze studia Eallin oslovili dva japonské výtvarníky, ale jejich představy se příliš lišily od našich. Nakonec jsme vybrali českého výtvarníka a režiséra Lukáše Glasera a naše volba byla zřejmě správná. Máme skvělé ohlasy i ze zahraničí, klip vysílá MTV a dvě hudební verze jsou k dostání na beatportu.

lucca

Již řadu let hraješ velmi často mimo ČR. Jak bys porovnala zacházení a ocenění djs u nás a jinde? Kde se ti vůbec ze všech zemí hraje nejlépe, kde hodnotíš situaci nejvíce pozitivně?
Většina našich promotérů ví, co vše booking dje obnáší a chovají se na úrovni. Jsou zde akce, které jsou převzaté ze zahraničí, takže situace u nás a v zahraničí je už srovnatelná.

Já osobně moc ráda hrávám v Polsku, Španělsku, Itálii, Slovinsku a vůbec na Balkáně. Dostávám i nabídky do Indie, Číny, Brazílie, ale to si vždy dobře promyslím. Nechci už bývat dlouho a daleko od rodiny. Pak jsou samozřejmě i výjimky, kde je to naprosto úžasné jako třeba Ibiza. Bydlení u Carla v jeho haciendě ukryté v horách před veřejností, skvělé jídlo, před hraním pro každého dje dlouhá masáž celého těla….

Jaký je nyní tvůj poměr hraní u nás a v cizině? A myslíš si, že jsou lidé z jiných zemí o tolik jiní než Češi, o kterých se říká, že jsou závistiví a nepřející?
Je to tak půl na půl. Myslím, že v každé zemi se najdou závistiví a nepřející lidé. Souvisí to s jejich vlastní nespokojeností. Ale v zemi, kde člověk žije, to vnímá asi intenzivněji. Naštěstí jsem se dlouho s ničím takovým nesetkala. Věřím, že v každém člověku převažuje dobro.

Jsi momentálně spokojená ve svém profesním i soukromém životě, nebo máš nějaké další vytyčené cíle a touhy, které by sis ještě ráda vyplnila?
Nerada v něčem stagnuji, věci musejí být neustále v pohybu a pořád je se co učit a v čem se zdokonalovat. Neopájím se nějakým dílčím úspěchem. V současné době pracuji na svém druhém autorském albu. Mělo by vyjít příští rok. A ráda bych měla více hraní ve Spacu s Carlem Coxe na Ibize, protože tam to fakt miluju.

Stala ses tváří soutěže „Probuď v sobě rytmus s BeBe Dobré ráno“, kde může od 19. 9. kdokoliv soutěžit na portálu www.beberytmus.cz o nejlepší mix hudby. Výhrou je mimo jiné zájezd do USA. Můžeš nám o tom říci víc?
Soutěž probíhá od 19.9. do 13.11. a má osm soutěžních kol. Na stránkách www.beberytmus.cz, kde jsou i všechny podrobnosti k soutěži, si může každý vytvořit svůj vlastní remix a uložit do soutěžní galerie. Pak je potřeba ho sdílet se svými kamarády a získat za něj co nejvíc hlasů. Každý týden může vyhrát jeden z pěti přehrávačů iPod Nano 8GB a postoupit do finále. Odborná porota pak z finalistů vybere ten nejkreativnější hudební remix a vítěz pojede do Los Angeles. Určitě se tam přihlašte, bude to pecka a ještě si zkusíte namíchat vlastní hudbu.

Jak si představuješ svůj „důchod“? Dovedeš si představit, že stojíš v klubu za mixážním pultem třeba v šedesáti letech?

Tak to nemohu vědět. V důchodu bych chtěla cestovat, užívat si dobrého jídla a pohody někde v teplých krajích. A možná i za djským pultem. Opravdu nevím, co mně život přinese. Nechám se ráda překvapit.

Mockrát ti děkuji za rozhovor, přeji ti mnoho úspěchů jak v soukromém tak i profesním životě a hezký zbytek léta!
Děkuji, snad ještě pár teplých, slunečných dnů!
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika