Nadčasový dj Fabio v říjnu na Shadowboxu

Nadčasový dj Fabio v říjnu na Shadowboxu

14. 09. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Označení „legendární“ je neuvěřitelné klišé. Existují však výjimky, které si takové přízvisko zaslouží a patří mezi ně například i jeden z otců dnb scény - dj Fabio. Právě ten je naším hlavním hostem na příští party Shadowbox v Roxy, která proběhne 7. října. A djský support bude opět parádní.
Fabio svou kariéru začal již v osdmesátých letech jako dj v pirátském rádiu. Tehdy ještě o drum’n’bassu nemohla být řeč a Fabio uši posluchačů těšil rozličnou taneční a rave hudbou. Na začátku devadesátých let však stál u zrodu prvních junglových počinů a brzy také začal spolupracovat s djem Grooveriderem. Kromě mejdanů a produkce se oba proslavili také jako moderátoři na rádiu Kiss FM i BBC Radio 1, kde mají show dodnes.

Fabio je mimo jiné majitelem labelu Creative Source, se kterým již na počátku milénia popularizoval melodičtější polohu drum’n’bassu, a proslavil tak liquid funk. Stal se pionýrem, který je tradičnímu liquidfunkovému zvuku stále věrný, a moderní syntetickou podobu úspěšně ignoruje.

Na Creative Source také vydal skladby řadě známých producentů a katalog tohoto labelu tak čítá jména jako Teebee, Calibre, Commix, D Bridge, Survival či Lynx.

Abychom nemluvili jen o hlavní hvězdě večera, pojďme si představit také její český support. Těšit se můžete na dynamické duo Deadly Viperz, které se vždy umně dokáže přizpůsobit náladě dané party, hitovkáře Bifiduse Aktifa i rezidentní dvojku 2K & Sweg. Chillout pak patří volnoprůběhovému Nitrousovi, kterého z hlavní stage přijdou podpořit opět 2K a Sweg.

www.roxy.cz

Dodal: Milan Říha, Roxy
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

SHADOWBOX

Pátek 7. 10. 2011
Vstup: do 23h 100 Kč poté 200 Kč
Vystupují:
Fabio (uk), Deadly Viperz, 2K & Sweg, Bifidus Aktif, Nitrous, 2K, Sweg
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika