7. Akropolismultimediale slibuje více zážitků

7. Akropolismultimediale slibuje více zážitků

21. 09. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Laserové instalace, 3D projekce, nejnovější interaktivní média, bohatší doprovodný i hudební program, který vyvrcholí speciální audiovizuální show dvou předních tuzemských skupin – Ohm Square a Toxique! To vše slibuje sedmý ročník Akropolismultimediale, který se uskuteční 21. - 22. října v Paláci Akropolis.
„Letošní program jsme zameřili na interaktivitu – způsob komunikace nadřazený zaběhlým formám nejen v elektronických médiích, který nás s postupující dobou obklopuje stále více. Díky využití nejnovějších médií z této oblasti budou návštěvníci moci připravené instalace nejen pasivně sledovat, ale do některých se přímo zapojit a vytvářet svou vlastní formu momentálního projevu“ odhaluje záměr konceptu Roman Dušek z realizačního teamu.

Instalace, které budou po oba dny zpřístupněny již od 18hodin, budou rozmístěny po celém Paláci Akropolis. V dolním foyer se tak návštěvníci budou moci vlastními pohyby zapojit do 3D projekcí na bázi technologie Kinect, na pódiu malé scény si vyzkoušet laser net (kdy přerušováním laserových paprsků mohou simulovat hru na hudební nástroj) nebo se v salónku malé scény seznámit s beat station (speciální aplikací pro ipad pro intuitivní tvorbu hudby).

Jako každý rok i letos Akropolismultimediále nabídne rovněž praktické ukázky užití těchto technologií v rámci hudebního vystoupení umělců, kteří jsou mj. známí svojí snahou o originální propojení hudebního a obrazového umění. Letos pozvání přijali a do 22. století návštěvníky zavedou kultovní elektronická skupina Ohm Square a stále populárnější elektropopová formace Toxique.

Jako první uvede Palác Akropolis v pátek 21.října Ohm Square. „Od té doby, co Jan5 vyrazil vlastní cestou, Ohm square změnili svůj tvar, opustili třeba jen naznačené cestičky a pokousili se prošlapat cestu vlastní, cestu na pomezí jazzu, soulu, elektronických a jiných zvuků, ruchů, cestu plnou překvapení. Pod pokličkou Jana 2 se klubou beaty, probublávají pípance, basové linky či ruchy, které doplňuje zpěvačka Charlie one jedinečnými vokály plnými sarkasmu, nechá nás nakouknout do svého vlastního světa, aby pak na chvíli ustoupila a celé vystoupení nechala "okořenit" ještě jazzovou příchutí vynikajícího klávesisty Mirka Lacka. Scéna a obraz reflektují dění na jevišti v naprosté synchronizaci s improvizovanou hudbou a dotváří výsledný umělecký dojem.“ prozrazují Ohm Square, na co se mohou návštěvníci těšit.

ohm square

Po jejich vystoupení se hlavní sál promění v unikátní lounge zónu vybavenou interaktivní 3D projekcí, na kterou naváže o půlnoci program na přilehlých barech. Malou scénu opanují až do třetí hodiny ranní opět Ohm Square s after show jam party.

„Jako Toxique jsme byli vždycky známí svou zálibou v módě a designu a od počátku existence naší kapely se snažíme, aby naše koncerty byly s těmito žánry ve vzájemném dialogu. Akropolis Multimediale je úžasnou příležitostí a možností uchopit výjimečný prostor Paláce Akropolis, postavit ho do konfrontace s naší hudbou a výsledek vrátit na původní místo v deformovaném stavu. Diváci se tak stanou svědky přeměny sálu na podivné místo plné křiku, zvuků, světel a povědomých předmětů a povrchů. Rozhodli jsme se totiž, že půjdeme trochu proti podstatě svého názvu a k dotvoření konečné podoby koncertu využijeme hlavně recyklovatelné materiály, kterými jsme obklopeni v běžném životě a pokusíme se jim vtisknout trochu jiný náboj. Jsme sami zvědavi, do jaké míry se navzájem budou ovlivňovat anorganické instalace zástupů plastů a igelitů s organickým běsněním na podiu a serií dobře namířených projektorů.” lákají na svůj speciální koncert na Akropolismultimediále Toxique, kterým bude patřit hlavní sál v sobotu 22.října.

toxique

Zábava neskončí ani odchodem Toxique z pódia. Ti, kteří si budou potřebovat po skončení hlavního programu na chvíli odpočinout nebo se pobavit u další 3D projekce, můžou využít lounge zóny v hlavním sále. Ostatní mohou pokračovat v započaté zábavě např. na divadelním baru a od půlnoci až do tří do rána i na malé scéně, kde se afterparty chopí samotní Toxique.

www.palacakropolis.cz

Dodal: Katka Dědková
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

AKROPOLISMULTIMEDIALE

Pátek 21. 10. 2011 až Pátek 21. 10. 2011
Vstup: 200/250
Vystupují:
Ohm Square
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika