Kapely na Snow Splash

Kapely na Snow Splash

23. 02. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
O akci Snow Splah jsme již informovali. Tentokrát Vám představujeme kapely, které na akci vystoupí.
DADDY FREDDY & DUB PASSPORT - Nejvýznamnějším hostem hlavní scény bude Daddy Freddy z jamajského Kingstonu, který získal v roce 1989 revoluční titul „nejrychlejší rapper na světě“ a zápis do Guinessovy knihy rekordů. Tomu ještě v půlce 80. let předcházel přesun do Velké Británie, kde natočil společně se zpěvákem Asher D album „Raggamuffi´n´hiphop“, které se stalo zásadním průkopníkem kombinace dvou dosud nezávislých stylů - jamajského ragga a britského hiphopu. Tím předznamenaly o 15 let dříve propojení, které se dnes dere na vrcholy hitparád. Daddy Freddy se ale tehdy po několika hektických létech vrátil domů na Jamajku, aby načerpal nové síly. Do nového milénia vstoupil s dalším přelomovým albem „Old School – New School“, které produkoval britský zvukový kouzelník The Rootsman. Spolupráce s evropskou scénou mu otevřela dveře na celý kontinent, a tak Daddy Freddy dnes cestuje možná ještě více, než předtím. V květnu 2004 vydal dosud své nejnovější album „Hardcore“ a na jaro 2006 chystá novou desku! Z té pravděpodobně uslyšíme ukázky i na jeho prvním vystoupení v ČR, při kterém jej bude doprovázet zkušený berlínský backing band Dub Passport.

BONGO CHILLI - 3. března nás v Abatonu čeká neplánované překvapení – společně s Daddy Freddym a berlínskou kapelou Dub Passport vystoupí i Bongo Chilli! Tento mladý a talentovaný MC z Jamajky píše písničky od ´87 a jeho první velkou inspirací byl legendární Papa San. Bongo Chilli je singjay dancehallů (předskakoval lidem jako Bounty Killer, Nitty Kutchie nebo General Trees), ale jeho vtipný texty a schopnost „osedlat“ libovolný riddim mu dali svobodu slova na mnoha různých akcích. Koncem 90. let se přestěhoval do Velké Británie, kde jej právě Daddy Freddy seznámil s Rootsmanem, muzikantem a producentem známým zvláště pro svůj charakteristický dubwize zvuk. Ten si obratem nechal nazpívat tucet dubplates, které zaujali partu dalších soundystémů. Bongo Chilli tak vedle svého debutového alba „Naa De Focus“ z prosince 2001 zní z dubplates soundsystémů po celé Evropě.

UNITED FLAVOUR & HENRY D - Mezinárodní band United Flavour vystupuje pod tímto názvem teprve rok a půl a za tu dobu tu zvládl nevídané. Kapela málem vyhrála soutěž Kola Loka Popstar, ale nakonec se odmítla upsat velkému koncernu. Přesto s velkým úspěchem v létě vystupovala před Kelis v Malé Sportovní hale, v televizní Noci s Andělem, dvakrát po sobě v po strop zaplněné Roxy a na několika zásadních festivalech. Jejich originální kombinace reggae, dancehallu, latina, hiphopu a r&b jim nyní vynesla nominaci na Akropolis Music Awards, ale kapela rozhodně neusíná na vavřínech. Band nyní připravuje vlastní klip k singlu „Revolution“, desku pro dvorního rappera Henry D a na horizontu je i samostatné dlouhohrající album. Kolem United Flavour se neustále děje mnoho zajímavého a každý jejich koncert je plný překvapení a tance.

RIDDIMSHOT - Rozjetý roots reggae band z Prahy s jedinečnou atmosférou jamajské muziky hrané s maximálním a poctivým nasazením. Síla jejich hudby je tak viditelná, že jakmile vás uchopí, už nikdy nezapomenete. Vokály mají na starosti Charmeen & Mr. Mantion, který přijel obohatit místní reggae scénu přímo ze srdce jamajských hor. Wokoun je mistr pěti strun, Marek dodává jedinečné kytarové vychytávky a k tomu vás bez obav roztančí parádní rytmická sekce plná nečekaných překvapení. http://booking.jahmusic.net/riddimshot.htm

VOKOKOS - Vznik kapely Vokokos se snad ani nedá zaznamenat. Dlouhou dobu se celá parta hledala, ale zlom nastal v létě roku ´04 po koncertě německých SeeeD v pražském Roxy, kde kapela našla dlouho hledanou inspiraci. To byl impuls, který změnil jejich orientaci z roots reggae a rock steady vstříc modernímu dancehallu, který tu oproti zahraničí teprve začíná oslovovat široké publikum. Tvorba kapely tak každopádně obratem získala nový rozměr a od té doby neúnavně šíří pozitivní vibrace po českých klubech a festivalech. Na festivalu Snow Splash Vokokos představí speciální set s novýma písničkama a rozšířenou sestavou.

BABYLON STATION - Skupina vznikla na počátku milénia v Karlových Varech jako přímé pokračování ambientně-dubového projektu Rastaskins. Většinu elektroniky postupně vystřídali živý muzikanti a tak kapela dnes jedinečným způsobem prezentuje, jak se dá na živo hrát taneční dub, který je digitální převážně i ve Velké Británii. V roce 2002 kapela vydala na vlastním labelu GunJah album „Original Recordings“, ale brzy poté vystřídal zpěvačku Emsa z Bow Wave. Kapela se tak posunula více vstříc dubwize kombinovanému s rapem. Vedle koncertování band natočil i několik těžkotonážních riddimů, na které nazpívali své verze např. Lutan Fyah z Jamajky, Big Famili z Martiniku, Juakali z Trinidadu nebo Brother Coms z Gambie. Babylon Station tak dostali nový impuls a na léto připravují samostatné turné s Juakalim. Jedinečným zvěstováním těchto aktuálních tendencí si nenechte ujít právě na koncertě v Abatonu. www.gunjah.cz
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika