Back to School i v Praze

Back to School i v Praze

03. 10. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Co zastávka putovního hudebního festivalu t-music Back to School, to minimálně 15 000 návštěvníků. Není divu: možnost vidět zadarmo Horkýže Slíže, Sto zvířat, Polemic a UDG si nechá ujít jen málokterý ze středo a vysokoškoláků, pro které je akce především určena. Dnešním koncertem v areálu kampusu Univerzity Pardubice se turné překlopí do své druhé poloviny.
Dosavadní skvělý průběh a návštěvnost vysoce převyšující očekávání vytvářejí základ pro novou tradici podzimní hudební akce. Po Plzni, Olomouci, Brně a zmíněných Pardubicích přijede kvartet předních česko-slovenských formací, stejně jako desítky atrakcí i edukačních pointů, také do Prahy. Stane se tak ve čtvrtek 6. října od 16:00 na holešovickém Výstavišti. A stejně jako ve všech městech platí, že vstupné na open air je zdarma!

„Jsme nadšeni počty návštěvníků i atmosférou. Myslím, že se nám podařilo trefit do poptávky studentů – ti vysokoškolští na začátku zimního semestru mají nejrůznější rituály přivítání nových posluchačů, ti středoškolští po prvním měsíci školy vítají relax a zábavu. Formát t-music Back to School nabízí prostor pro sdílení prázdninových zážitků a přináší první pořádný školní mejdan, navíc v ideálním počasí babího léta,“ hodnotí dosavadní průběh Markéta Vychytilová, manažerka sponzoringu a akcí ve společnosti T-Mobile. Na konci šesti zastávek putovního open airu tak může být téměř 120 000 návštěvníků!

Na t-music Back to School je vedle samotných hudebních vystoupení i příjemný prostor pro sdílení zážitků z prázdnin i očekávání z dalšího semestru nebo týmové atrakce – vše v duchu vyhledávané studentské zábavy. S ohledem na přetrvávající příznivé počasí mohou návštěvníci využít i t-music sportoviště s půjčovnou petanque, frisbee, badmintonových pálek, žonglovacích pomůcek a podobně.

Poslední zastávkou této hudební road show bude Hradec Králové, kde akce proběhne 11. října na Flošně. Ačkoliv je akce určena především vysokoškolským studentům, bude samozřejmě přístupná i studentům jiných škol a široké veřejnosti. Jim má festival dát najevo, že opět ožívají fakulty, koleje, menzy a také vysokoškolské kluby, sportovní skupiny a další akademická zařízení. Více na www.t-music.cz/backtoschool.

Výběr Horkýže Slíže, Sto zvířat, UDG a Polemic není náhodný. t-music Back to School navazuje na předchozí projekty zaštítěné hudební značkou společnosti T-Mobile, kdy tři z tohoto kvarteta interpretů absolvovali úspěšná turné t-music tour. Horkýže Slíže i Sto Zvířat rovněž byli headlinery loňské akce t-music 4v1 v zaplněné Tesla Areně. Všechny čtyři kapely také každoročně vystupují na festivalu Rock for People, kde se pokaždé setkávají s nadšenými fanoušky. T-Mobile pod značkou t-music je navíc generálním partnerem tohoto festivalu.

O popularitě party Horkýže Slíže svědčí její veleúspěšné jarní turné. Prakticky každý ze zhruba 25 koncertů byl vyprodaný – a šlo často o sály s kapacitou nad 1 500 návštěvníků. Ostatně videoklip k novince Na lehátku z letošní bestofky Slížů nazvané V dobrej viere se stal letním hitem YouTube a blíží se pomalu ale jistě 2 milionům zhlédnutí. Publikum t-music Back to School se může těšit i na další hity jako Silný refrén, Malá Žužu nebo L.A.G. Song.



Ze Slovenska přijedou vysokoškoláky naladit na pozitivní notu také Polemic, kteří s úspěchem brázdí i česká festivalová pódia a kluby s rok starým albem Horúce časy. Na něm žánrově lavíruje i mimo svůj „rezidentní“ žánr ska, čemuž jim pomohl například rapper A.M.O. anebo právě Kuko z Horkýže Slíže.



Obdobným pojmem mezi domácími příznivci umírněného ska jsou Sto zvířat, nesoucí se na euforické vlně 25. výročí své veleúspěšné existence. Zejména posluchačky zahustí prostor před pódiem, na němž stanou zábavní UDG. Koncerty ve všech městech bude zahajovat nadějná kapela Nebe, jejíž nedávno vydanou desku produkoval Richard Krajčo.



Mezi koncerty se mohou návštěvníci zabavit absolvováním virtuálního studia t-music Academy. V areálu vyroste univerzita s pěti povinnými a dvěma nepovinnými předměty, po jejichž splnění bude student odměněn diplomem a titulem t-music Absolvent. Zákazníci společnosti T-Mobile navíc získají speciální tričko s grafikou festivalového turné. Mezi předměty, jejichž garanty jsou členové kapel vystupujících na akci, se objeví umělecká tvorba, originální lovení známostí nebo ničení profesorů. Součástí t-music Academy bude i výtvarná dílna. V Plzni, Olomouci a v Brně t-music Academy absolvovalo na dva tisíce hudebních fanoušků, kteří k diplomu dostali ještě nápaditě ztvárněné tričko festivalu Back to School.

Další nehudební zábavu zaručí chemici a biologové z Přírodovědecké fakulty UK v Praze, kteří nabídnou nářez ohňů, barev, dýmů, umělé krve a všeho možného, co běžným okem nespatříte, ale pod mikroskopem ano. Program bude sestávat z cca 5 experimentů, mezi něž patří např. „Jak hořet a nezapálit se“ či „Kouzelnické pokusy“, neméně zajímavé a poučné jistě budou i pokusy s krví. Koho zajímá více technika než biologie, určitě si přijde na své ve stanu technických aktivit ZČU. Tady budou mít návštěvníci možnost podívat se, jak by mohl vypadat podvozek pro závody na měsíční krajině, nebo si zkusit vytvářet vlastními silami pobřeží, pohoří i mořské útesy.

Dodal: Jiří Hlinka
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

BACK TO SCHOOL

Čtvrtek 6. 10. 2011
Vstup: zdarma
Vystupují:
Horkýže Slíže, Sto zvířat, UDG, Polemic
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika