Dj Fun hostem dalšího dílu Retrospection Night

Dj Fun hostem dalšího dílu Retrospection Night

05. 10. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (1)
Když retro, tak s djem Funem, o tom není pochyb! Fun je legenda naší klubové scény. Již od roku 1993 je průkopníkem house music v královéhradeckém kraji. Tento skvělý showman a bavič, ale hlavně precizní dj, přijede 8. 10. 2011 na pravidelný večírek Retrospection do Paláce Akropolis. Jeho biografii a odpovědi na 10 záludných otázek naleznete v článku.
Retrospection!!night pokračuje i po létě příjemnými a tancem nabitými večery, které skoro každý měsíc můžete navštěvovat v paláci Akropolis, kde je vždy perfektní atmosféra a lidé, kteří za hudbou na „divadelňák“ chodí jsou pokaždé úžasné publikum. Na první takový „aftersummermejdan“ si dj Ketan pozval svého dlouholetého kamaráda a skvělého dje, kterým je hradecký Dj FUN. Oba dje doplní talentovaný dj Migell.

fun

Kdo je Dj Fun řečeno djem Funem?
Dj, co se snaží vždy lidi pobavit…od toho i ten nickJ A taky trochu magor, nejen do muziky.

Jaké bylo působení v legendárním bookingu Lighthouse? Zažil si tam něco, na co do smrti nezapomeneš?
Předem – Lighthouse pro mě opravdu dost znamenal, určitě to byla z mého pohledu naše nejlepší agentura, která dokázala vdechnout svým akcím duši, provést vždy vše naprosto precizně, dovést ty nejlepší djs a dát prostor i djs domácím, vážit si jejich práce a také je náležitě odměnit… Vzpomínám rád na hraní pod jejich křídly např. s Circulation, Duncanem Forbesem z legendárních Spooky nebo na Silvestra pro skoro deset tisíc lidí ve Veletržním paláci, kde hráli na stejném pódiu i Amalgamation of Sound.

Stopro ale nikdy nezapomenu spíš na událost, která těsně předcházela mému bookingu u Lighthouse. V r. 2000 Josef Sedloň a Marek Vavroš (majitelé Lighthouse) chystali první velký festival, který do té doby u nás neměl obdoby, myslím tím samozřejmě legendární Open Air Field na Probošťských jezerech. Fesťák pro deset tisíc lidí a se jmény jako Jeff Mills, Dave Angel, Mr.C, Bushwacka, Josh Wink…to bylo tehdy jak ze snu. Pár týdnů předtím jsem se na nějakém hraní potkal právě s Josefem Sedloněm a vím, že se mu líbil můj set. No a pak –pamatuji si to jako by to bylo dnes- jsem pár dní před Airfieldem vybíral desky v Bowlesově vinyl shopu v pražském Black Marketu a v duchu jsem si tak tajně říkal u poslechu těch nových vinylů: ´hmm, kdyby mě třeba tak náhodou zavolali z Lighthouse, že třeba někdo z djs vypadl a že bych mohl na tom festivalu hrát místo něj… tak tohle by byly přesně ty desky, co bych tam zahrál…´. Samozřejmě to byla utopie… ale protože jsem měl před sebou hodně hraní v clubech, stejně jsem si koupil tehdy velký balík desek s deep housem, kterému jsem čím dál víc přicházel na chuť. Zaplatil jsem a jen co jsem vyšel z obchodu, zazvonil mi mobil. No a hádej…fakt nekecám, „přenos“ jak kráva. Volal Josef Sedloň a že prý onemocněl dj Javas a zda bych mohl hrát na Open Airfield místo něj…Hodně hustý…Tehdy jsem si uvědomil, že to asi vážně funguje, že když si člověk něco opravdu přeje (a samozřejmě vloží do toho nějakou energii, um a nadšení), že to prostě vyjde! Takže jsem si tehdy užil hraní na tom neskutečnym fesťáku a potom jsem hrál ještě na dalších třech ročnících a vlastně to byl taky začátek mého působení pod Lighthouse bookingem.

Co tvá produkce? Kolik toho na svém kontě již máš a je někde k dispozici nějaká tvá žhavá novinka?
A víš, že ani přesně nevim? Muziku děláme jako duo Fun & Richie, asi tak šest let. A za sebou máme tak cca 15-20 releasů…?? Nejúspěšnější je určitě náš remix pro Lumiera skladby Mama Said, který se dostal do TOP 30 na Beatporu a Top 10 na Junu a hrajou ho i některá britská a americká houseová rádia…A taky remix If You Want pro Cristiana Paduraru.

Žhavá novinka není, respektive je již delší dobu rozdělaná, ale nějak nemáme v posledních týdnech moc času. Takže zatím poslední vydaný track je třičtvrtě roku starej a je to remix Tell me Love pro Nea a Daru Rollins.

Zavzpomínej prosím trochu na dobu, kdy jsi otevřel klub DISCO 2001 a jaké to tenkrát bylo.

Ha…to bych mohl hovořit hodiny. Bylo to na konci devadesátých let a vzpomínky jsou úžasné…Tak třeba na otvíračce hrál s náma Pavel Bidlo a venku čekala kilometrová fronta! Chodili jsme se koukat ven a fakt jsme se smáli…To byla „jízda“! Lidi tím clubem doslova žili, sjížděli se z celých vých. Čech, ale i z Prahy, Brna…Hrála tam celá naše djská špička, ale i tehdy začínající „mlaďáci“ jako Lucas, Rai atp. A i zahraniční hosté, např. luxusní akce byla s Ericem D. Clarkem. Pro hodně lidí byl house tehdy novou kulturou (i když my jsme to již pár let hráli) a mělo to tím pádem neskutečný náboj a euforii! Dodnes mě často potkávají na ulici lidi, který si ani už nevybavuju, a říkaj: „Ty vole, dvatisícejednička, to byla fakt pecka, tam jsem strávil kus svýho života…“

Neodpustím si otázku jak vidíš klubovou scénu dnes a dříve? Přijde Ti, že dnes je naše scéna tak přehlcená, že to je důvod proč jsou kvalitní a zaběhlé kluby poloprázdné a některé vesele zanikají, nebo v tom vidíš něco jiného? Do dneška nemohu zapomenout jak do Roxy přijel Dubfire a bylo tam asi 150 lidí.
Hele, opět polemika na hodiny…Řeknu to ale stručně: KONZUM…všechno to převálcoval konzum, nadprodukce všeho, tudíž i muziky…mladší generace, na které to dnes stojí, se v té záplavě nemůže – a myslím, že ani nechce- orientovat…Berou to nejjednodušší, co můžou rychle a nenáročně zkonzumovat a šup dál…a je jedno jestli je to film, hudba, hamburger… na kultuře se to myslím odráží na všech postech…

Koneckonců to mohu přirovnat k našemu rozhovoru – pokud si ho náhodou vůbec někdo přečte, odbyde si tak první odstavec, zbytek hodně letmo přejede očima, aniž by vůbec mohl zaregistrovat nějaký kontext, a nakonec možná přelouskne ještě poslední dvě věty…
Anebo jinak: když jsem nedávno po mnoha letech navštívil na skok dvatisícejedničku (a to jen na přání mé přítelkyně, že si chtěla prohlédnout ten prostor), z které je dnes diskotéka, odpověděl mi místní „manažer“ na otázku, proč sundali ze zdí materiál, co jsme nainstalovali kvůli dobré akustice, velmi prostě: „Ty vole, a myslíš, že sem někdo chodí kvůli hudbě?“

Oddechni si. Co máš zrovna v pravé kapse?
Spoustu prachůůůů!

Několikrát jsme se potkali na větším hudebním multižánrovém festivalu, baví Tě hrát na takových místech? Nebo máš radši kluby, kde jdou lidi opravdu jen za elektronikou?
Fesťáky mě bavily spíš dřív, takový již zmiňovaný OAF či třeba jedny z prvních Creamfields a Svojšic, to byly pro mě jedny z nejlepších hraní…to ale ještě chodilo hodně lidí „na hudbu“…Dnes hraju raději v menších clubech…

A kde je dj Motýl, nebo Richie? Vídáte se ještě?

Motýl dávno s djingem skončil, vídáme se málo, ale v poslední době si často voláme. Zažili jsme toho spolu na začátku taneční scény vážně hodně…S Richiem se samozřejmě vídám často, máme společný label a děláme spolu muziku, i když jak jsem již říkal, zrovna teď je období, kdy každý soustředíme energii i na něco jiného…

Za tu dlouhou dobu, kdy vystupuješ jako dj, si se setkal určitě s mnoha světovými ikonami. S kterou by ses už v životě nechtěl setkat?

Nikdo z nich na mě nezapůsobil negativně, většinou právě naopak, takže o nikom takovém nevím…

A poslední otázka. Plánuješ do budoucna opět nějaký open air, nebo máš nějaké své rezidentní noci, kde by tě mohli fanoušci pravidelně vídat?

Pravidelný večer mám v hradeckém Eventu, jmenuje se příznačně: Undergound…

Děkuji Ti za vše a budeme se těšit na tvůj speciální 3-hodinový set v paláci Akropolis.


BIO: Dj Fun

Moc bych chtěl, aby všichni fanoušci Retronight věděli, že dj Fun toho pro naší taneční scénu udělal opravdu hodně. A to hlavně pro tu východočeskou! Již v roce 1993 jste mohli slýchávat Pavla (dj Fun) v radiích Labe a Life, kde měl několik svých tématických pořadů. Kultovní také bylo jeho TOP 20 (později TOP 10 Hot Dance), kde neustále servíroval posluchačům neobvyklou elektronickou muziku, kterou neuslyšíte na mnoha rádiích dodnes. V té době také aktivně vystupoval v hradeckém klubu Eden a začal jako první pořádat ve východních Čechách lokální open airy se zaměřením na house, kde se návštěvnost pohybovala vždy okolo 1000 lidí.

V roce 1998 se Fun rozhodl pro další krok. Otevřel si vlastní klub s názvem D.I.S.C.O. 2001, který se ještě téhož roku v anketě časopisu TRIPMAG stal 5. nejlepším klubem v ČR. O dva roky později má už coby dj procestovanou celou naší republiku a stává se členem bookingu (v té době jedinečné a úžasné) agentury Lighthouse. Časopis Tripmag měl Pavla hodně rád. A čtenáři také. Jeho mixované CD se několikrát stalo promem měsíce a byl také zařazen mezi 15. největších nadějí českého djingu.

A máme tu rok 2006. Fun se konečně pouští do vlastní produkce ve spolupráci s Richiem (polovina projektu Over3). Začali si říkat příhodně Fun and Richie. Spolu také vlastní label Elemental music. V roce 2008 slavili Fun & Richie velký úspěch s remixem Lumierovy skladby Mama Said, jenž na největším světovém serveru s prodejem elektronické hudby – BEATPORT- dosáhl v Beatport TOP 100 Deep Chart na 34. místo!

Aktuálně se Fun objevuje pravidelně v line-upech předních českých klubů a festivalů. Na Retrospection!!night si připravil skvělý 3 hodinový set, který bude plný hitů let minulých, ale i současných a samozřejmě jeho vlastní produkce. Troufám si říci, že si nesednete.
Kromě dje FUNa Vás bude bavit svým deep/tribal setem rezident dj Ketan a jeho další hosté.

V paláci Akropolis se vždy začíná po 22. hodině a končí v ranních hodinách. Neváhejte a přijďte se 8. 10. 2011 pobavit do klubu, kde máte 2 nezávislé hudební scény, naprosto skvělé ceny, kvalitní a příjemný zvuk a hlavně dje FUNa.

Dodal: Petr Wacko
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

RETROSPECTION NIGHT

Sobota 8. 10. 2011
Vystupují:
Fun, Ketan, Migell
Další informace
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Ell
06. 10. 2011 | 09:12:32
+0 | -0
příjemný
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika