Piemont: Začínali jsme na Daft punk

Piemont: Začínali jsme na Daft punk

10. 10. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (1)
  Frederic Möring-Sack a Christian Jonquieres alias Piemont jsou dva kreativní producenti z Hamburku. Jejich tracky se už léta umísťují na top místech světových žebříčků. Piemont zahrají již tuto sobotu v klubu Yes. Před svým pražským vystoupením nám odpověděli na pár otázek.
Ahoj kluci, jak jste se vlastně poznali?
Začínali jsme zhruba před deseti lety jako kytaristé a zpěváci v různých grunge/pop punkových kapelách. Cestu k elektronické hudbě jsme si pak našli především díky známým francouzským housovým projektům jako jsou Daft Punk nebo Les Rythmes Digitales. Později jsme se inpirovali i dalšími žánry elektronické hudby. Pár let jsme pak produkovali pod názvem Phunklarique and Dejonka, ale cítili jsme, že to pořád není ono. Proto jsme založili úplně nový projekt, který kombinuje náš individuální vkus a hudebně je daleko různorodější, než ten předchozí. Od té doby se Piemont stali naším hlavním hudebním zájmem.

Kdy jste se rozhodli hrát společně?
Rozhodnutí pro společné hraní bylo vlastně velmi spontánní. Krátce po vydání našeho prvního alba v roce 2004 jsme ihned dostali nečekané nabídky na vystoupení. Jelikož jsme oba několik let jako djs občas vystupovali, dostali jsme skvělý nápad začít hrát jako dj-Team. Jak jsme zmínili v první odpovědi, tenkrát jsme vystupovali jako "Phunklarique & Dejonka".

piemont

Když jsme začínali s Piemontem, hned na začátku jsme se rozhodli, že to bude naživo. Podle našeho názoru je živé vystupování ten nejzajímavější způsob hraní elektronické hudby, zvláště pak pro dvojici.

Jak byste popsali styl hudby ktrou Piemont tvoří?
To záleží na každé skladbě. Náš současný zvuk by se dal charakterizovat jako organické techno s elementy funku a housu. Nicméně, jelikož jsme vzdy inklinovali k emocionálnímu technu, ambientu či abstraktní elektronice, vyprodukovali jsme mnoho atmosférických a uvolněnějších skladeb, které najdete na našich dvou albech.

Jak vypadá pracovní týden Piemontu?
Většinu týdne trávíme ve studiu. Když nepracujeme na nových nahrávkách, tak se připravujeme na živá vystoupení. Navíc máme spoustu práce s našimi dvěma labely: Plumbum a Suchtreflex. Frederic navíc spolupracuje i s dalšími umělci. No a večer se věnujeme těm dalším činnostem, tedy podcastům, dj-mixům... a rozhovorům.



S kým z branže poslední dobou spolupracujete?
Spolupracovali už jsme s mnoha skvělými producenty, obvzlášt od té doby co jsme založili Piemont. Mnoho producentů jako například Thomas Schumacher, Rodrigez Jr., Andhim, Dapayk pro nás dělali různé remixy.

Také spolupracujeme s různými umělci co vydávají na našem vydavatelství, jako například Suchtreflex, Mendo, Edu Imbernon, Ahmet Sisman a nebo Butch & Amir.

Kde všude jste už hráli, můžete zmínit nějáké známé kluby, party a nebo festivaly?
Do teď jsme stihli procestovat téměř celý svět, nicméně koncertujeme hlavně v Evropě. Za zmínku stojí určitě Berghain (Berlin), Bar25 (Berlin), Cocoon (Frankfurt) a nebo Hive Club (Zurich).

Už jste někdy byli v Praze?
Bohužel ještě ne! Ale setkali jsme se už se spoustou lidí z tohoto města.

Co víte o české elektronické scéně?
O české scéně jsme slyšeli už mnoho zajímavých věcí, především od našich přátel, kteří zde už hráli. Zdá se nám, že Češi se velmi zajímají o hudbu. Máme od nich také skvělý feedback na naši produkci, ozývají se nám velmi často přes email a sociální sítě.

Těšíte se do Prahy?
Náš pobyt v ČR bude určitě bomba! Moc se do Prahy těšíme!

www.piemontmusic.com


Dodal: Jonathan Lefevre
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

PIEMONT

Sobota 15. 10. 2011
Vstup: 150 Kč
Vystupují:
Piemont (DE), Jag Kiranmay, Sonja, Tchunhas
Další informace
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

11. 10. 2011 | 11:32:49
+0 | -0

Pekny rozhovor!: )

fakt povedenej!
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
MP3 KE STAŽENÍ
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika