Hardwell: Nechci se stát nudným

Hardwell: Nechci se stát nudným

12. 10. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Holandský dj, producent a remixér Hardwell dorazí již zítra do Prahy. Po fantastickém setu na letošní Sensation bude hlavní hvězdou akce Wonderland s podtitulem “Angels & Demons” v klubu SaSazu. Hardwell se včera vrátil z turné po Americe a mezi prvními věcmi, co po příjezdu udělal, byl náš exkluzivní telefonický rozhovor!
Je to jen pár dnů, co jsi vydal svůj nový singl “Cobra“, který je zároveň hymnou pro jednu z největších halových akcí – holandský festival Energy, který se uskuteční v březnu 2012 v Utrechtu. Do jaké míry je jiné skládat hymnu od normálního singlu?
Nebylo to nijak rozdílné. Skladbu “Cobra“ jsem skládal jako normální track pro moji letošní kompilaci a jako další singl v pořadí, ale když to slyšeli pořadatelé festivalu Energy, kontaktovali mě, že by chtěli, aby právě “Cobra“ byla hymnou pro následující rok. Je to pro mě velkou poctou…

Když jsem si hledal informace o Tobě, narazil jsem na údaj, že si s DJingem začal ve 13 letech. Měl jsi tedy vůbec normální pubertu?
No, měl jsem to malinko jiné než ostatní. Už od tohoto věku jsem hrával každý víkend na nějaké jiné holandské diskotéce, takže nebylo možné, abych chodil s přáteli někam na akce. Na druhou stranu měl jsem možnost dělat, co jsem vždy chtěl, tak jsem se té šance chopil.

hardwell

Co si o Tvém nápadu či snu být DJem mysleli Tvoji vrstevníci?
Bylo to pro ně trošku divné. Bylo mi totiž čtrnáct, když jsem podepsal svoji první nahrávací smlouvu a vydal namíchanou kompilaci. Ale v okolí jsem vnímal především podporu a přátelé mi drželi palce.

Možná i proto, že Breda, tedy město, kde ses narodil, není úplně velké…

To hrálo taky svoji roli, protože se tam skoro všichni dobře znají. Breda má asi jen 200 000 obyvatel…

Z Bredy vlastně pochází i Tiësto. Prosím Tě, to vám tam něco přimíchávají do vody, že se tam rodí tolik nadaných DJů?

(Smích) No je to hodně zvláštní, Breda je vážně malá, a že jak já tak i Tiësto odtud pocházíme, lze jen těžko vysvětlit…



Pamatuješ si, když jsi poprvé zaslechl svoji píseň z rádia?
Tohle je okamžik, který je pro každého DJ a producenta naprosto zásadní. Moc dobře si na ten den pamatuju. Hráli tehdy jeden z mých remixů…

Jak vlastně začala Tvoje kariéra DJe? Co bylo jako první?
Já jsem začínal jako producent. Začal jsem již v šesti letech hrát na piáno. Pak jsem si začal kupovat první mašinky, učil jsem se na nich zdokonalovat své znalosti a první myšlenka na vlastní produkci přišla v okamžik, kdy se mi nějaká skladba třeba líbila, ale něco mi v ní chybělo. To byl asi počátek mých remixů.

A měl jsi od začátku jasno, jaký styl budeš dělat?
No, já to ještě přesně nevím ani teď. Vím jen, že chci dělat kvalitní taneční a houseovou hudbu, ale pokaždé se snažím, aby moje tracky zněly trošku jinak. Když člověk stále funguje podle stejného scénáře, stane se velmi rychle nudným…A to rozhodně nechci!

Vnímáš sebe jako slavnou osobnost?

To rozhodně ne. Jsem obyčejný kluk, kterého jeho práce někam posunula. Vnímám podporu lidí kolem mě, která přichází ruku v ruce s tím, co dělám.

Jsi znám po celém světě a je jasné, že se kolem Tebe pohybují i lidé, kteří se tváří jako Tvoji přátelé především proto, co jsi. Jak je složité v tomhle najít opravdové přátele?

To je pro mě velmi prosté. Moji opravdoví přátelé se nemění, jsou stejní již zhruba deset let, takže je znám ještě z doby, kdy jsem začínal.

Miluju Tvoje remixy, jsou velmi nápadité a originální. Jak si vybíráš písně, které remixuješ?
No, mám management, který má na starosti speciálně a pouze moje remixování. Dostávám mnoho nabídek na remixy, následně si poslechnu originál a hned vím, co s tím provedu…

A stalo se Ti někdy, že jsi měl udělat remix písně, která Tě vůbec nebavila, a nevěděl jsi, co s tím?
Abych byl upřímný, tak ne. Myslím, že všechny moje remixy fungují dobře.

To je možná známkou kvality. Tedy, že dokážeš i odpad proměnit ve zlato?

To jsi řekl Ty…(Smích)

Co Tě v nejbližší době čeká po hudební stránce?

No, většinu času teď věnuji práci na svém autorském albu, které by mělo vyjít příští rok v dubnu. Je to úplně jiná práce než na kompilaci. Je to víc o mě, o mých osobních pocitech a je moc nádherné hudbou sdělovat svoje pocity. Moc si to užívám…

Máš na závěr nějakou message pro všechny, kteří se na Wonderland do SaSaZu chystají?
Jen chci všem lidem vzkázat, že by měli určitě dorazit, bude to hodně divoká a bláznivá párty a vím, že si to lidi maximálně užijí…

Hardwelle, díky za Tvůj čas a zítra se těším na viděnou…


Připravil Jaromír Koc


Dodal: Martin Kučera, United Music
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

WONDERLAND

Pátek 14. 10. 2011
Vystupují:
MICHAL POLIAK, HARDWELL, Julia Carpenter, Carl Lope
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika