Rozhovor s Milanem Kroužilem

Rozhovor s Milanem Kroužilem

17. 10. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
V pátek 28.10.2011 odstartuje premiérová akce česko-nizozemského přátelství ze série Expectation, která proběhne v klubu Chapeau Rouge. Jedním z hostů party je také Milan Kroužil.
Ahoj Milane jak se máš, jak jsi strávil léto?
Byl jsem skoro tři týdny ve Finsku, a pak na konci léta v Itálii. Skvěle jsem si odpočinul a odreagoval. Navíc jsem stíhal jak rádio, tak i hraní.

Na taneční klubové scéně působíš již pěkně dlouho, pamatuješ si, jaké vlastně byly tvé
začátky?

Dobrá otázka. Právě jsem oslavil začátkem října 20 leté výročí, co jsem začal v showbusinessu. Bylo to začátkem října v roce 1991 na Radiu Golem. Měl jsem tehdá své funkové dopoledne. Teda ten čas letí. Já si pořád připadám, že jsem začal nedávno.

Máš i nějaké vlastní tracky, nebo se cítíš převážně jako DJ, než producent?
Byl jsem členem kapely Black and White Story band, s kterou jsme vydali dvě desky/ Sexy Woman a Let's Black and White it/ Později jsem dal dohromady společně s několika lidmi asi tři různé tracky. Většinou jsem tam byl jako mc. Jsem vlastně dj a příležitostní mc. Produkci se nikdy nebráním.

Máš svou vlastní legendární radioshow Clubmix, kterou vysíláš již mnoho let a prošla
mnoha rádii, pověz nám, v čem je skrytý úspěch?

Stále mám pocit, že tu show dělám chvíly. Při tom první Clubmix jsem odvysílal na Radiu Bonton v roce 1999 v dubnu. Momentálně Clubmix uvádíme s Honzou Průchou/ DJ Future/ každou druhou neděli na Dance Radiu 89FM a 102,9FM. Třináct let s Clubmixem. Pořád mě to hodně baví.

Vystupuješ na mnoha velkých festivalech a akcích jako je například Creamfields, Summer of Love, Mácháč. Jaké teritorium je Ti bližší, klub s úzkým kontaktem nebo tisícové davy fandů, s kterými si můžeš i tak trochu hrát a manipulovat?
Já na ty masovky zas tolik nejsem. Podívat se když přijede nějaká velká hvězda to jo. Radši si na velkých akcích užívám a na hraní preferuji klubíky. Rád hraju v klubech, kde mám užší kontakt s klubery. Samozřejmě, že mě také občas baví hrát pro větší publikum. Tisíce fandů by bylo fajn:-). Škoda, že jich v Čechách tolik není..

Které místo v tobě zanechalo vzpomínku, protože se ti tam opravdu dobře hrálo?

Tak samozřejmě to byla Radost FX, kde jsem často hrál často v devadesátých letech. V současnosti působím hlavně v Duplexu, občas v Chapeau Rouge a také K.U.Bar. Všude se mi hraje dobře.

Jak hodnotíš situaci v klubech a vůbec elektronickou hudební scénu v Čechách?
No hodně to šlo dolu. Ale to se po expanzi klubové scény na přelomu milénia se to dalo čekat. Těch dobrých míst ubývá, ale pořád tu jsou. Už jsem se trochu zmínil v předchozí otázce, kde se snad dá hrát dobře. Samozřejmě nesmím zapomenout také na Roxy. Hodně to všude zkomerčnilo a nejhorší bývá jaké mimózy občas přijdou a ty přání.

To je fakt síla. Naštěstí do klubů moc nechodí. Ale co slyším od známých, kteří hrají nejenom v klubech, tak to by bylo na knihu. Jsem štastný, že můžu hrát tam kde chci. Například výhodou v Duplexu je to, že tam chodí cizinci a co si budem povídat a asi sám dobře víš, že je to kolikrát vděčnější publikum. Preferuji raději hrát méně, ale na dobrých místech. Proto mě to stále hodně baví. Také to není moje jediná činnost, i když ji považuji za hlavní. Dělám ještě jinou práci.

Byly doby, kdy mě živil hlavně djing a byl jsem závislý na hraní. To už nechci zažít, protože člověk pak musí dělat nepřijemné kompromisy a připadal jsem si kolikrát jako hudební prostitut. V současnosti mě to takto velmi vyhovuje. Raději hrát méně a dobře než často a blbě.

Kolik času věnuješ hraní a zbývá ti nějaký volný čas? Jak s ním nakládáš?

Rád sportuji. Jsem velký fanda filmů a pochopitelně cestování. Trochu klišé co. Tyhle činnosti mě ale opravdu nabíjí.

V čem je podle tebe tajemství dobrého tracku?

V originalitě a zvuku. Je to velmi těžké zvlášť v dnešní době.

V Chapeau hraješ poměrně často, jak se ti tam hraje?
Naprosto skvěle. I love this place!

Chtěl bys něco vzkázat lidem, kteří se na Tebe těší a kteří se přijdou podívat?
Že se na ně také moc těším.

Díky za rozhovor a budeme se těšit na setkání s Tebou v říjnu v Praze!
Také děkuji a budu se těšit..

Dodal: David Justian
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

EXPECTATION

Pátek 28. 10. 2011
Vstup: 150 Kč
Vystupují:
SETRISE (nl), Kay Wilder (nl), Milan Kroužil, David Justian, Spark7
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
EXPECTATION, 28.10. Chapeau Rouge
2x2 vstupy + 4 šeky na 500 Kč do prodejny DIESEL Mania
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika