Belleruche po dvou letech v Praze

Belleruche po dvou letech v Praze

17. 10. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Trio Belleruche se po dvou letech vrací do Prahy. Svoji originální podobu moderního soulu přivezou 27. října na večírek Euroconnections do Paláce Akropolis. Jejich hudba stojí na kombinaci neodolatelného sexappealu zpěvačky, hiphopových beatech a bluesové kytaře a tvoří originální protipól provařeného brit-soulu z žebříčků.
Společníkem Belleruche bude český klasik inteligentní taneční hudby Floex, který zde představí materiál ze své nové desky.

Britský soul se stal za posledních několik let nepřehlédnutelným globálním fenoménem, který svojí současnou nadvládou nad žebříčky potvrzuje zpěvačka Adele. Jenže mimo pozornost masových médií se hraje v tomto žánru i zajímavější a inovativnější hudba. Londýnské trio Belleruche je toho jednoznačným důkazem

Belleruche debutovali v roce 2005 dvojicí sedmipalcových vinylů vydaných na vlastním labelu Hippoflex. Vzbudily zájem proslulé brigtonské značky Tru Thoughts specializující se na současné projekty míchající hip hop, soul a jazz. Trio do společnosti interpretů jako jsou Bonobo, Quantic nebo Alice Russell skvěle zapadlo s debutovým albem Turntable Soul Music z roku 2007.

Netrvalo dlouho a Belleruche se stali hvězdou londýnské funk-soulové scény a Kathrin DeBoer se etablovala jako jedna z klíčových zpěvaček klubového undergroundu. Její svůdný hlas je slyšet například na deskách DJe Vadima, Bonobo, Aarona Jeromeho nebo TM Juke.

V roce 2008 vydali Belleruche velmi dobře přijaté album The Express, které prokazovalo silnější vliv blues.

Loňský počin 270 Stories je pro změnu energičtější a tanečnější. „Styly nejsou vůbec důležité. Vzrušuje nás hudba, která může být stará klidně devadesát let,“ říká k tomu DJ Modest.

Belleruche na svých deskách dokonale těží z intuitivního souhry, která se zrodila ze stovek živých vystoupení odehraných za posledních pět let. Vrcholy jejich dosavadní koncertní kariéry přišly na Glastonbury, na jazzovém festivalu v Montreux a při hraní na koncertě v Sydney Opera House. Po své premiéře na Euroconnections v roce 2009 se Belleruche v následujících dvou letech představili na benešovském Sázava Festu. Čeští posluchači se i zde přesvědčili, že je to kapela, která umí strhnout jak fanoušky hip hopu a taneční hudby, tak i příznivce dřevního soulu.

Zážitek z večera umocní určitě Floex, král domácí inteligentní elektronické hudby. Na EuroConnections představí materiál ze své druhé studiové desky, která vyjde letos na podzim. Naváže s ní na deset let staré album Pocustone, které ho katapultovalo do evropské špičky žánru downtempo. Od té doby pod svým občanským jménem Tomáš Dvořák natočil hudbu k počítačovým hrám Samorost2 a Machinarium a experimentoval s novými médii. Jeho dosud nepojmenované druhé album bude určitě jednou z domácích hudebních událostí roku a společný koncert s Belleruche v Paláci Akropolis ideální příležitostí, jak spatřit nový Floexův band.

www.palacakropolis.cz

Dodal: Eva Kociánová, Palác Akropolis
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

EUROCONNECTIONS

Čtvrtek 27. 10. 2011
Vstup: 300,- / 350,-
Vystupují:
BELLERUCHE (UK) + FLOEX (CZ)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika