Richard Tauchmann pokřtí v Roxy nové album

Richard Tauchmann pokřtí v Roxy nové album

17. 10. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Novým mužem pod střechou Quazi Delict je Real Transported Man aka Richard Tauchmann, jehož debutové album „Time 2 Share“ míří do oblasti dubstepu a deep/minimal dnb.
Šéf agilního vydavatelství Elemental Music se poprvé dostal do povědomí na přelomu milénia jako polovina tech-housové dvojice Over 3. Tato kapitola je však již delší dobu uzavřena a v posledních třech letech Richard rozplétá složitější rytmické struktury.

Chceme-li se dozvědět něco o obsahu albového debutu a přizvaných hostech, dejme slovo autorovi: „Na albu je 12 skladeb. Vybíral jsem z 20 potenciálních tracků ty, které se zdály zajímavé, odlišné a výrazné. Práce na albu mi zabrala téměř rok. Chcete-li, představuje autobiografii, zachycující mé období tvorby za poslední dva tři roky. Těší mě, že pozvání ke spolupráci přijalo několik výjimečných osobností. Například Linda Hammelová propůjčila svůj kouzelný hlas skladbě Shake,velmi si cením spolupráce s Lenkou Dusilovou v Omen. A nemůžu pominout ani mladou zpěvačku Veronique, která se objevuje ve skladbě Empathy. Důležitou personou je i Jock The Lock, který se podílel na skladbě Beyond the Horizon, která je pro mě jednou z nejsilnějších věcí na albu.“ Není divu – sonický balzám, tekoucí v poklidném autonomic duchu se v polovině skladby nečekaně dynamicky zlomí a spojení zkratek RTM vs. JTL zde slyšitelně násobí skrytý potenciál.

Roli koproducenta v tvorbě RTM dlouhodobě hraje guru tuzemského alternativního éteru Josef Sedloň, se kterým Richard příležitostně tvoří vedlejší projekt Uncless. Provedení obalu se zhostil Jan Gregar a dotažení zvukového designu skladeb je zásluhou Matouše Godíka, který celé album také masteroval.

Snažíme-li se zorientovat na poli českého dubstepu a dnb, narazíme bezpochyby na celou plejádu výrazných talentů, avšak jen málokterý z nich došel v cizelování zvuku tak daleko jako Real Transported Man a asi bychom jen s obtížemi našli více autorů, jejichž produkce zní svůdně v klubu na silném PA sytému i při domácím poslechu. Nakonec živé provedení si již brzy užijeme na sérii koncertů, které RTM chystá v sestavě, která zahrnuje již zmíněné kompaněros z desky (Lindee, Lenka Dusilová, Jock The Lock) a rozroste se ještě o virtuozního bubeníka Toma Heriana aka Drama Jacqua, flétnistu Radima a MC Vaanta (Alef Zero).

Pilotní singl Shake, který vokálem ozdobila Lindee, prodělal remixovou kůru od pražského dubstepového rabiáta Meraka a slovensko-belgického tandemu Blue Motion. Druhá ochutnávka z alba – dnb kus s názvem Omen (feat. Lenka Dusilová), už také letí éterem díky pražskému Radiu 1.

A ještě se asi sluší prozradit, kde se vzal náš teleportovaný muž a s kým chce sdílet čas: „Titul desky vykrystalizoval úplně přirozeně. Téma sdílení mi přijde v poslední době velmi aktuální. Hudba je o pocitech, sdílení, předávání. Time 2 Share skvěle vystihuje pointu alba. A Real Transported Man? Inspiroval mě Nolanův film The Prestige, který přibližuje životní příběh dvou magiků z počátku minulého století. Jejich osudy a umění se střetávají zejména na jevišti. Pro tyto účely pro ně Nikola Tesla zkonstruuje skutečný stroj na přemístění v časoprostoru. Představení dostane název Real Transported Man. Nikola Tesla je pro mě vůbec jeden z největších géniů v dějinách lidstva. Setkáváme se s ním všichni prakticky denně - vždyť stačí zapojit jakýkoliv elektrický spotřebič do zásuvky..“ To je pravda, zapojte ho i v tomto případě.

Real Transported Man – Time 2 Share
01. Air
02. Alchemonica
03. Time 2 Share
04. Shake feat. Lindee
05. Beyond the Horizon (with Jock the Lock)
06. Omen feat. Lenka Dusilova
07. K7
08. Rebels
09. Motivek
10. In Monaco (with Thomas Bare)
11. Tournament
12. Empathy feat. Veronique (with Jock the Lock)

Time 2 Share vydává 17.října 2011 Quazi Delict Records ve spolupráci s Elemental Music za podpory Radia 1 91,9FM. Křest alba proběhne 21. listopadu 2011 v pražském Roxy.

Dodal: Ales Tuma, Quazi Delict Records
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

FREE MONDAYS

Pondělí 21. 11. 2011
Vystupují:
Real Transported Man aka Richard Tauchmann
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika