Legendární Tippa Irie dorazí do Prahy

Legendární Tippa Irie dorazí do Prahy

25. 10. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Legendární britský deejay Tippa Irie, konečně dorazí do Prahy už tento čtvrtek! Vystoupí v pražském Lucerna Music Baru za doprovodu kapely the Far East Band, která je známá mj. tím, že s ní léta vystupoval německý Gentleman.
Tippa Irie má jamajské kořeny, ale narodil se ve Velké Británii. Zpívat na veřejnosti začínal doma v Londýně u kultovního soundsystému Saxon Studio International. První velký úspěch přišel v půlce 80. let se singly "It's Good To Have The Feeling You're The Best" a "Complain Neighbour", které se dostaly i do rotace na BBC Radio 1. Další peckou pak byl hit "Hello Darling" z roku 1986, který se umístil mezi UK Top 40.



To ale neznamená, že to je nějaká vykopávka! Tippa Irie je aktivní už skoro 30 let, vydává každoročně několik hitů a nebojí se i dalších kolaborací nejen se světem reggae a dancehallu, ale i v oblastech hiphopu, R&B nebo drum´n´bassu. Jedním z komerřně nejznámnějších hitů, na kterých se Tippa Irie podílel svými vokály a jedinečnou flow, je třeba song "Hey Mama" od Black Eyed Peas! Nesmíme také zapomenout na jeho spolupráci s raperem Chali2Na, s kterým jsou nejen dobří přátelé, ale mají i podobné charisma a humor.



Do Prahy přiletí Tippa Irie poprvé a představí u toho rovnou i své nové sólo album jménem STICK TO MY ROOTS, které nahrál právě se známou německou kapelou The Far East band. Ano, to je ta kapela, co s ní léta vystupoval Gentleman. Není proto pochyb, že čtvrtek večer bude v Lucerna Music Baru maximálně pozitivní, takže se nenechte zvyklat podzimním počasí a vyražte se bavit! V pátek je svátek, takže si to můžeme dovolit...

Warmup i afterparty obstará pražský reggae soundsystém Forward March Posse, který u příležitosti tohoto koncertu připravili i Tippe Irie promo mixtape, který si můžete stáhnout @ www.peppa.biz


Dodal: Lukáš Kolíbal, Lucerna Music Bar
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: TIPPA IRIE

Čtvrtek 27. 10. 2011
Vystupují:
TIPPA IRIE / UK
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika