Tvrdé beaty se střetnou již počtvrté v Matrixu

Tvrdé beaty se střetnou již počtvrté v Matrixu

25. 10. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Dne 4. listopadu se v pražském klubu Matrix představí známý label Prague Nightmare Records se svojí v pořadí čtvrtou multižánrovou labelovou nocí Clash of beats! Těšit se můžete na střet vícera stylů elektronické hudby, od drum and bassu přes darkstep, frenchcore, gabber až po pravý nefalšovaný holandský hardcore!
Hlavní host večera k nám přiletí z Francie a nebude jím nikdo jiný, než talentovaný producent PSIKO, zastupující světoznámé labely jako Audiogenic, Psychik Genocide, Abralcore a další.

Po třech úspěšných vydání tohoto nadupaného večera pod hlavičkou Prague Nightmare Records v holešovickém Cross clubu se Clash of Beats stěhuje do Matrixu, kde se postupem večera vystřídá plejáda žánrů moderní elektronické hudby od drum and bassu, až po holandský hardcore.

Zatímco v pořadí třetí edice holdovala mistrům italských tvrdých beatů, tentokrát se můžeme těšit na undergroundového frenchcore pionýra z Francie. Je jím PSIKO, který se představí se svým novým live vystoupením! Upsán pod velikánem Audiogenic od roku 2008, vydal Franck na neméně zvučném sublabelu Psychik Genocide mimo jiné jeho proslavené album Beat+Torture+Kill, které sklízelo pozitivní ohlasy jak na domácí půdě, tak v ostatních zemích Evropy. Pro fanoušky lámaných beatů jsme si připravili rezidenta Cross Clubu MERSIHO, který zde bude působit jako night starter a jistě vás zaujme svým vystoupením prostoupeným výběrem jazzových a funky elementů. Na něj bude navazovat další zastánce drum and bassu a to bude tentokrát DJ NEUF z Czech Gabber Force, který značně přitvrdí a pustí do vás nálož temnějšího dnb přecházejícího do darkstepu a hardcore drumů. Končit bude s výběrem tvrdých industrial hardcore pecek. Po tomto plzeňském rodákovi se můžete těšit na výherce Prague Nightmare Records contestu - Zettora aka Dirty-Z, který pozvolna opustí industrialovou zónu a vrhne se na svou vlastní frenchcorovou produkci. Na vlně frenchcoru se poveze i další pán na holení a tím bude již předem avizovaný PSIKO. Těšit se můžete na premiéru jeho nového live vystoupení, zazní také tracky připravované pro jeho nové album brzy vydané pod Audiogenic, více se však sami dozvíte níže v našem exkluzivním rozhovoru! Po Psikovi nastoupí již všem českým hardcore-headz velmi dobře známé producentské duo HUNGRY BEATS, které v posledním roce dobývá Evropu od Itálie až po Holandsko a vydává na labelech jako Noistorm, Low Factory, Astrofonik a Prague Nightmare Records! Ti si od řezníka z francouzského Angers přeberou rozjeté tanečníky a zasypou je tím nejlepším výběrem z vlastní rozsáhlé produkce frenchcoru, hardcoru a gabberu. Tímto však večer nekončí, neboť na jejich tvrdou smršť apokalyptických beatů naváže ještě trojice kolegů z Prague Nightmare, a to djské trio YCHY, MEPHISTO a CALGARRY, kteří vykouzlí úsměvy na tvářích všem fanoušků holandského hardcoru a gabberu. Hrát se budou jak staré pecky, tak novější trháky, které v posledních měsících hýbou evropskou hardcorovou scénou. Nakonec jako třešnička na dortu, bude pro váš maximální hudební prožitek připraven posílený sound o výkonu 10KW!

Trailer na čtvrtou edici Clash of Beats, který vytvořil Psykoig a určitě stojí za zhlédnutí:


Více informací můžete nalézt na oficiálních stránkách Prague Nightmare Records nebo na stránce události na Facebooku.

www.praguenightmare.com

A nyní již ke slibovanému rozhovoru!

Ahoj, na začátek rozhovoru nám prosím prozraď něco málo o sobě a jak si se vůbec dostal k elektronické hudbě.
Čau, je mi 34 let a hraji od roku 1997. Bydlím ve městě Angers na západě Francie, jsem ženatý a mám dvě děti. Dřívávějc jsem chodil na hodně free parties ve Francii a díky tomu jsem brzy přišel na chuť trénování djingu. Zanedlouho jsem si pořídil nějaké ty gramce a už to jelo. Brzy poté následovalo založení systému Radiation s pár dobrými přáteli a začali jsme pořádat dost velkých parties na západě Francie, mimoto jsem v roce 2001 také hostil první hardcorovou show na rádiu v mém rodném městě. Jinak se celkově snažím pracovat na růstu a rozvoji hardcorové a frenchcorové scény jak v Angers, tak v celé Francii.

Pamatuješ si, kdy jsi složil svůj první track a co to bylo za styl? Jak vznikla tvoje přezdívka Psiko?
Samozřejmě! Bylo to v roce 2004, den po teknivalu, kde jsem potkal Maissouille, který mě přesvědčil, že mé kariéře prospěje, když začnu skládat svoje vlastní tracky. Tak jsem dokopal k zapnutí Abletonu, do kterého jsem se v následujících dnech kompletně ponořil a světe div se, po šesti měsících byly na světě tři frenchcore tracky! Měl jsem obrovské štěstí, že se jich hned ujali Toonz shop records a vydali je pod svým sublabelem Planet kick, dokonce všechny na vinylu!

Přezdívka PSIKO pochází od mých přátel. Když jsem byl na vejšce, studoval jsem psychologii a kamarádi mi říkali „psycholog“, postupem času (a vlivem mých šílených setů) se přirozeně psycholog změnil na psychopat, což později začali zkracovat a voilà – PSIKO byl na světě.

Vlastníš svůj vlastní sound system Radiation, co tě inspirovalo k jeho založení? Kolik let už aktivně skládáš? Na které své kousky jsi nejpyšnější?

Asi nejdůležitější faktor při založení Radiation systému byla možnost pořádat akce s mými přáteli, stejně tak jako velká šance pro mě, abych prorazil. Ačkoliv už jsme s organizováním akcí přestali kvůli mnohočetným problémům s autoritami, zůstáváme stále jako parta v přátelském duchu, něco jako taková druhá rodina. A přestože už sami hudbu nedělají, podporují mě na každém kroku a jsou na mě hrdí, jsou to moji přední fanoušci!! Jak jsem již řekl, skládat jsem začal v roce 2004, svůj první vinyl vydal o rok později a od té doby až dodnes jsem k nezastavení! Co se nějakého oblíbeného tracku týče, není tak lehké vybrat jeden kousek, obvykle jsem nejpyšnější na svou nejposlednější produkci. Dokonce nikdy neposlouchám svojí práci, když se dočká vydání, vždy se snažím jít dál a dál a přicházet s novými nápady, musím však podotknout, že díla jako Uprizer nebo Time to die se objevují na mém playlistu velmi často. Samozřejmě momentálně právě dokončuji svoje druhé album (které budu hrát na Clash of Beats #4) a z těchto tracků miluju všechny!

Tvůj frenchcore se pyšní osobitým zvukem a častými industriálními samply. Kolik času průměrně strávíš nad jedním trackem?

Díky, často slýchávám, že mám velice osobitý styl, což mě velice těší. Skládání vyžaduje hodně práce, ale když se vše daří, může se stát, že mám výsledný produkt i do pár dnů! Obvykle vytvořím strukturu songu velmi rychle, ta těžší část je docílit nového unikátního zvuku, který se bude lišit od veškeré ostatní produkce. To mi obvykle zabere kolem dvou měsíců práce. Skladatelé jsou na tom víceméně podobně jako malíři či spisovatelé, někdy jde vše jako po másle a jindy nic nevychází. Když se někdy dostanu do fáze, že už mám chuť rozflákat můj laptop, jdu si jednoduše zamixovat nějaké vinyly a rychle se uklidním .

Své tracky jsi vydal již na mnoha labelech včetně velikánů, jako je Audiogenic. Mohl by si je nám vyjmenovat a prozradit na jakých dalších labelech by si chtěl vydávat? Co se chystáš vydat v blízké budoucnosti?
Do dneška se mi podařilo vydat svou produkci na labelech Planet kick, Abralcore, Tryptaime, Headfuck records, Audiolab core, Foxakram, Gaz moutarde (vlastníkem Maissouille - pozn. red.), Low Factory, Alcloïde, Fee Gaff a samozřejmě nesmím opomenout Psychik Genocide pod záštitou Audiogenic, což je nyní mé dvorní zázemí, avšak jsem stále producent na volné noze, nikdy se neupíšu exkluzivně jednomu labelu! Dříve jsem musel všem posílat CD dema a doufat, že uspěju, což se naštěstí stalo a nyní můžu s radostí konstatovat, že se labely perou o mě. Když jsem začal skládat, měl jsem pár cílů, kterých jsem chtěl dosáhnout: vydat svojí produkci pod Audiogenic a hrát s a proti Radiumovi. To vše se mi splnilo, nyní si musím najít cíle nové. Stále zavítávám do nových stylů a rád bych jednou vydal něco na labelech jako Rebelscum, Deatchchant, Strike records a podobně…možná i Prague Nightmare records (smích). Momentálně se kromě závěrečných pracích na druhém albu pro Audiogenic věnuji také mému dirty electrotechno projektu (už jsem byl párkrát booknutý pod jménem BUZZER), jinak si čistě pro potěšení skládám i nějaký ten breakcore nebo industrial hardcore.

Co máš připraveného pro vystoupení v klubu Matrix v Praze 4.11.? Proslýchá se, že přivezeš zbrusu nový live set.

Naprosto přesně! Live set, který budu hrát na Clash of beats bude postavený kolem tracků z mého nového alba. Do této tvorby jsem vložil hodně úsilí a energie, aby se líbila, takže hádám, že si frenchcore fanoušci přijdou na své. Zahraji i nějakou tu starší pecku, jinak bude celý live set složenina zvuků, samplů, filmových hlášek a různých triků, co mám rád.

Která velká jména tě v současné době inspirují? Co si myslíš o současném boomu tvrdé elektronické hudby v Evropě, především v zemích Beneluxu?
Radium vždy byl mým mentorem, takže jeho produkcí jsem nejspíš ovlivněn nejvíc, ale zamlouvá se mi i tvorba I:Gora, DJ Producera, Progamers, Hellfishe, The Speedfreaka, Detesta či The Sickest Squad. Za rozmach tvrdé elektronické hudby v Evropě jsem velmi rád, jelikož ve Francii všechny tyto tvrdší žánry naprosto válcuje electro. K mému zklamání hraji kromě některých velkých domácích parties nebo Audiogenic tours mnohem více v ostatních zemích Evropy než ve Francii. Hardcore scéna potřebuje najít nové místo kde zakořenit a podle mě je pro toto východ Evropy více než slibnou lokací.

Jaká akce, na které si v minulosti hrál, byla pro tebe nezapomenutelný zážitek? Můžeš se podělit o nějakou vtipnou historku?
Nezapomenutelné pro mě bylo, když jsem hrál poprvé s Radiumem, nastoupili jsme jako poslední akt večera po Hellfishovi na více než dvoutisícovou stage, to bylo neuvěřitelné. Nejlepší párty pro mě jinak byla byla asi Winter Conspiracy vol.4. v České republice, skvěle jsem si jí užil a doufám, že si budu moct zahrát i na příštím ročníku.

Vtipnou historku? O těch bych mohl psát romány! To víš, 15 let hraní člověka poznamená. Pamatuji si například, když jsem podruhé hral proti Radiumovi, oba jsme byli namol, hráli na CD mixácích (já poprvé, pod vlivem alkoholu, před devítisty lidmi a samozřejmě bez varování). Jelikož obvykle hraji z vinylů, měl jsem ze začátku problémy s CDs, a Radium a Maissouille se mi smáli, jak s mixáky bojuji a nechali mě se v tom pořádně vyválet! (smích) Prvních pár tracků tedy nebylo nic moc, ale pak jsem to chytil do ruky a nakonec to bylo fajn, ačkoliv jsem se to musel naučit tou těžkou cestou.

Jak se těšíš se do České Republiky? Najde se v současné době někdo, o kom bys mohl tvrdit, že dělá v české republice kvalitní frenchcore / hardcore?

Jsem naprosto nadšen, že zde mohu znova hrát! Party people byli při mém setu posledně naprosto úžasní, už se nemůžu dočkat, až opět na stagi rozjedu svůj diktát. Ohledně frenchcoru v Čechách pro mě neexistuje jiné jméno než Hungry Beats. Tihle kluci zkrátka vědí, o čem frenchcore je: spousta vychytávek, rychlá hudba a tracky, na které se paří!

Představil by sis sám sebe jako filmového skladatele? Pokud ano, k jakému filmu bys chtěl dělat soundtrack?
Dobrá otázka! Kinematografii miluju, dokonce jsem se chtěl stát režisérem, když jsem byl ještě malý. Dokázal bych si sebe představit jako skladatele hudby k nějaké scifárně, horroru nebo akčnímu filmu. Určitě bych si to náležitě užil!

Děkujeme za rozhovor, uvidíme se na čtvrté edici Clash of Beats v Pražském klubu Matrix!
Já děkuji tobě, bylo mi potěšením. Uvidíme se 4. listopadu!


Věříme, že si všichni večer náramně užijete, uvidíme se 4. listopadu!

Dodal: Tomáš Nezval
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

CLASH OF BEATS

Pátek 4. 11. 2011
Vstup: 100/150
Vystupují:
Psiko Live /FR/, Hungry Beats Live /CZ/, Neuf, Dirty-Z, Mersi, Ychy, Mephisto, Calgarry
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika