Bosenští Dubioza kolektiv na Flédě

Bosenští Dubioza kolektiv na Flédě

25. 10. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Ve čtvrtek 3. 11. 2011 přivítá Fléda bosenskou kapelu Dubioza Kolektiv, která patří už několik let mezi největší koncertní senzace východní Evropy a je proslulá svým výbušným mixem rocku, hip hopu, reggae, dubu a bosenského folklóru. Letos byli navíc nominování na cenu IMPALA Independent Album of the Year.
Když se v Bosně začalo bojovat, bylo členům kapely mezi 11 až 15 lety. Válka je změnila a promítla se i do jejich hudby. Důvodem pro založení Dubioza Kolektiv byla potřeba promluvit veřejně o problémech bosenské společnosti a také říct světu, že život na Balkáně nejsou jen filmy Emira Kusturici a mediálně uhlazené tiskové zprávy Evropské unie.

Většina jejich textů se točí kolem témat porozumění a tolerance, spolu s tvrdou kritikou nacionalismu, korupce a bezpráví. Před bosenskými volbami v roce 2006 nahráli píseň Dosta!, věnovanou stejnojmennému občanskému hnutí a na jeho podporu zorganizovali velkou kampaň. Koncert k vydání alba Firma Illegal s masivními protesty proti všudypřítomné korupci politiků proběhl přímo před bosenským parlamentem a s obrovskou mediální odezvou. Před volbami v roce 2010 se znovu angažovali za změny ve stojatých bosenských poměrech a vyzývali především mladé lidi, aby šli k volbám.

Po 8 letech existence a 6 vydaných albech (nejnovější je Wild Wild East) se může Dubioza Kolektiv pochlubit výčtem úspěchů, na které by byla mohla být hrdá každá kapela: koncerty, které jsou proslulé svou neuvěřitelnou energií, oddaná fanouškovská základna po celé Evropě (album 5 do 12 zaznamenalo během prvních 4 měsíců více než 100 000 stažení) a lhostejní nejsou ani médiím (BBC či Time Magazine).

Dubioza Kolektiv nejsou nablýskané gansta rap hvězdy známé z TV, zato ale můžete čekat kapelu, jejíž hudbu zformovaly tvrdé životní zkušenosti.

http://dubioza.org/

Dodal: Ivo Pezlar, Level B production
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: DUBIOZA KOLEKTIV

Čtvrtek 3. 11. 2011
Vstup: 160/200
Vystupují:
DUBIOZA KOLEKTIV
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika