Vladimír Mišík: Hudební pohlazení v Akropoli

Vladimír Mišík: Hudební pohlazení v Akropoli

01. 11. 2011  |  Autor: Misha  |  Komentáře (2)
Jmenuju se Vláďa, za komunistů jsem byl zakázaný, mám kapelu ETC a občas Stříhám dohola malého chlapečka … Samozřejmě, není řeč o nikom jiném, než o Vladimíru Mišíkovi. Všichni jeho příznivci jej mohli vidět a hlavně slyšet v pondělí v Paláci Akropolis a my jsme u toho nemohli chybět.
Jméno českého rockového písničkáře Vladimíra Mišíka je zárukou kvality, o tom snad netřeba polemizovat. Vždyť se na české hudební scéně pohybuje již od 60. let. Se svou formací ETC pak začal vystupovat v roce 1974. Na svém kontě má více jak deset řadových alb, na nichž se nacházejí dnes už legendární písně, jako třeba Stříhali dohola malého chlapečka, Proč ta růže uvadá nebo Variace na renesanční téma.

Aktuálně má sestava ETC šest členů. Kromě frontmana Vladimíra Mišíka, který má nejen zpívá, ale i hraje na kytaru, jsou členy bandu dále: Petr Pokorný (kytara), Pavel Skála (kytara, zpěv), Jiří Veselý (basa, harmonika), Jiří Zelenka (bicí, zpěv) a Vladimír Pavlíček (housle).

Fanoušků se v Akropoli sešlo poměrně dost a všichni se těšili, až si společně s Vladimírem Mišíkem zazpívají. Mnohé Mišíkovy písně, často na texty známých českých básníků (Václav Hrabě, Josef Kainar, Jiří Dědeček, František Gellner a další), dnes doslova zlidověly.

mišík

Nejprve se ale ujal mikrofonu Olin Nejezchleba s kapelou Kybabu a pak konečně vystoupil Vladimír Mišík se svojí kapelou. Na koncertu zazněly nejen „staré hity“, ale hlavně písničky z posledního alba Ztracený podzim, které vyšlo na podzim roku 2010. Během koncertu si ETC neodpustili keltskou notu, která kapelu provází prakticky po celou dobu existence a Vladimír Pavlíček skvěle přispěl stylovým partem irské píšťaly whistle. Dokonalé texty, bezchybný zpěv a hlavně skvělé kytarové a houslové exhibice, to všechno dohromady přineslo pondělní vystoupení.

mišík

Přestože Mišík naskládal nový repertoár ve šťastném období během pozvolného zlepšování se jeho zdravotních problémů, se kterými se dlouhodobě potýkal, celkově mi připadá, že ladění alba z textového pohledu rozhodně není žádné "ejchuchú“. Nikomu není věčně dvacet, což Mišík velmi dobře ví a i v Akropoli nám to všem několikrát řekl. Ale on prostě stárne s grácií. A zpívat opravdu umí!
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: VLADIMÍR MIŠÍK & ETC + hosté

Pondělí 31. 10. 2011
Vstup: 215,- / 200,- / 250,-
Vystupují:
VLADIMÍR MIŠÍK & ETC + hosté
Další informace
2 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Smolik
02. 11. 2011 | 22:19:40
+0 | -0
Dobre napsany. S citem. Autor na tom koncerte opravdu byl :-)

02. 11. 2011 | 12:24:37
+0 | -0
Super clanek!
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika