V pořadu Radia 1 se představí Patrick Wolf

V pořadu Radia 1 se představí Patrick Wolf

03. 11. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
V úterý 8. listopadu ve 22:00 v pořadu On Stage Radio 1 odvysílá záznam vystoupení britského zpěváka a hudebníka Patricka Wolfa. Jeho koncert proběhl předloni v říjnu v pražském Paláci Akropolis v rámci série EuroConnections. Do Akropole se Patrick Wolf zanedlouho vrátí – pražskému publiku se představí v úterý 29. listopadu.
Patrick Wolf je ojedinělým zjevem na britské scéně. Narodil se v roce 1983, na svém kontě má již pět řadových alb a plno úspěšných koncertů v Evropě, Americe i Asii. V roce 2007 založil vlastní vydavatelství Bloody Chamber Music, na kterém vycházejí desky nových a dosud nevydaných autorů v digitální formě.

Debutová deska Patricka Wolfa nazvaná Lycantrophy vyšla v roce 2003 a zaznamenala kladné přijetí jak u posluchačů, tak u kritiky. Následovala album Wind In The Wires (2005), v roce 2007 deska Magic Position a o dva roky později album The Bachelor. Letos v červnu Patrick Wolf vydal novou desku Lupercalia, nazvanou po pohanské oslavě plodnosti. „Písně o lásce jsou nejobvyklejší téma populární hudby, já jsem k němu chtěl ale přistoupit způsobem, který zatím ještě nikdo nepoužil. Chci být originální – je to jeden z mých největších cílů,“ prohlásil v rozhovoru k nové desce, která byla opět příznivě přijata kritikou. Nové album představí i na svém pražském koncertě.



Webové stránky Patricka Wolfa: http://patrickwolf.com/

Dodal: Klára Vlková, Radio 1
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika