Deivis: Brno je větší vesnice

Deivis: Brno je větší vesnice

06. 11. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
(Promotion) Listopadový díl Minimal people bude bude hostit hned dva headlinery. První z nich je Audiot aka Jan Drahota, druhým tahounem je rezident úspěšných brněnských parties Coonk a Midi – Deivis, který nám odpověděl hned na několik zajímavých otázek.
Ahoj Deivisi! V prvé řadě ti chci poděkovat, že jsi přijal pozvání na mou party Minimal Poeple a poprosím tě, abys čtenářům trochu přiblížil sám sebe jako dj a aktuální hudbu, kterou se prezentuješ.
Ahoj Monty, jako DJ prezentuji hudbu, kterou mám rád, něco přes 3 roky. Stále se pohybuji na podobné zvukové hranici, jak při začátku mého hraní, jen je to teď možná o něco více deep a více house. Stylově bych se zařadil nějak mezi deep- tech-house. Lehce jsem za ty 3 roky zpomalil, a když hraji sám, tak tempo nejde přes 123bpm. Rád hrávám delší warm-up sety, kde mám možnost set rozvinout přesně podle potřeb dané noci. Mým rezidentním klubem je Perpetuum, kde jsem měl možnost vyzkoušet první mixy a kde mám aktuálně dvě rezidentní noci – MIDI a COONK.

Rád experimentuji, společně se Shalou jsme dali do kupy projekt Connected Everything – hraní až 5 DJs současně se kterým jsme strávili dva skvělé dny na festivalu Creamfields CE, kde jsme měli vlastní stage a několikrát jsme se představili s tímto projektem na Flédě v Brně a v Perpetuu.

Patříš už opravdu mezi výrazná brněnská jména a to nejen jako dj, ale i jako promotér akcí. Když porovnáš pražskou a brněnskou scénu, čím se od sebe podle tvého názoru liší a proč?

Rád bych na toto téma řekl něco peprného, ale ono není moc co. Mezi Brnem a Prahou je jediný rozdíl a to v tom, že Brno je taková větší vesnice a když zde jdeš do klubu, tak vždy potkáš mnoho známých, které přes týden nemáš šanci vidět. Jdeš vlastně na jistotu. Co se týče hudby a hudebního vnímání, tak sleduji především hudební styly, které hraji, a tam je na tom scéna podobně. Roxy i Fléda patří mezi TOP kluby, vozí skvělá jména a poté jsou zde menší kluby, třeba jako Touster a Perpetuum. V Brně jede velká Apokalypsa v Praze zase UM se svými akcemi. Ve všem se dá najít nějaká spojitost. Už dávno to neplatí, že Brno je techno a Praha house. Jediným čím se mohou lišit, je počet turisté vyhledávající noční zábavu v podobných klubech a počet big akcí v roce.

Jak by si jedním slovem a globálně shrnul dnešní stav elektronické scény v naší republice?

Jaké si to uděláme, takovéto máme. A to jak z pohledu promotéra, tak DJe. Asi nemá smysl si stěžovat, když jsem součásti tohoto promotérského a DJ kolotoče už více jak 7 let.

Připravil sis na 12. listopad v klubu Touster něco speciálního pro nás? Čím by ses pokusil nalákat fanoušky Minimal People a ostatní partypeople aby dorazili?
Slyšel jsem, že v Tousteru je nový zvuk, tak doufám, že má basovka pořádný „koule“. Připravím si to nejlepší, co bude v tu chvíli možné zahrát, a pokusím se navázat na Sonju, po které hraji. Jelikož jsem s ní párkrát hrál, tak tuším co čekat. Ode mě to bude asi pomalejší než je třeba někde zvykem, ale bude to hutné, deepové a extra taneční. Každopádně se moc těším, protože na Minimal Peple slyším všude samou chválu a dle fotek a ohlasů jsou to výborné večírky, které je nutné podpořit, takže jasný důvod dojít protancovat cvičky.

Když si se poprvé dozvěděl o Minimal People a viděl fotky z předešlých dílů, tak jsi byl celkem překvapený, že i v Praze to začíná fungovat „plným parketem“. Myslíš, že koncept se snahou o mainstream-minimal klubovku má v Praze budoucnost a pokud ano, tak proč?

Budoucnost má každá akce, která je dělaná srdcem, nadšením a se správným přístupem klubu. To jsou tři věci, které musí bezpodmínečně fungovat.

Poté k tomu nabalit rezidenta, který pro akci dýchá a má možnost mluvit do hudební stránky večera a základ je hotov. Vám se toto povedlo. Ty jsi velký nadšenec pro tuto akci, Tokátko za klub Touster snad možná ještě větší a Sonja je super baba se skvělým hudebním vkusem. Dal jsi to dobře dohromady a tak je základ úspěchu nachystaný. Já rozhodně držím pěsti. Fandím všem lidem, co se snaží dělat akce tímto způsobem. Doufám, že jich bude čím dál více.

Co tě v noci na party dokáže opravdu vytočit?

Já sám. Jsem na sebe hodně náročný a možná si některé věci beru až moc k srdci a proto si mnoho večerů neužiju, jen díky své blbosti.

Co tě v noci na party dokáže opravdu potěšit?
Skvělý zvuk, super lidé, spokojený headliner, rychle plnící se parket a hlavně hudba.

Vzor? Čí hudba tě opravdu fascinuje a proč?

Z DJs mám jednoznačné jasno - Richie Hawtin, a to už více jak 12let. I když hraji úplně jinak než on, tak prostě je to vzor s velkým V a osobnost, která pro mě byla a je nejvíc. Z hudby, kterou hraji k nikomu extra nevzhlížím, protože jsem dost náročný a každý má občas nějaký úlet, který zavrhnu a neberu.

Co tvůj život mimo party, jak to s ním vypadá a čím se vyznačuje?
Práce, práce, práce a přítelkyně. Moc víc se toho nedá zvládnout. Vlastně bych řekl, že mi nezbývá ani moc času na sebe, takže musím omezit trošku práci. Teď jen nevím kterou. Zdali tu, co mě živí, anebo tu, která mi poskytuje zábavu a seberealizaci.

Jaké jsou tvé plány do budoucna?

Rozjet pořádně klub Perpetuum, zvát super hosty, dělat mejdany kvalitou rovnající se zahraničí a především nabídnout lidem co nejvíce kvalitní zábavy, která tu trochu chybí. V DJingu brát pouze gigy, které za to stojí a díky tomu mít více času na nejbližší lidi okolo sebe a také si uspořádat čas a nebrat pracovní věci, které už nezvládám.

Mně nezbývá než ti poděkovat, rozloučit se a těšit se 12. listopadu do klubu Touster!
Díky moc, jsem rád, že budu moc být součástí Minimal People a příští sobotu na viděnou a slyšenou!

Ptal se Monty

Deivis – Naked Podcast 007
Shala vs. Deivis - MIDI @ Perpetuum (2011-10-28, Brno CZ)
www.facebook.com/pages/Deivis/99717816412
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

MINIMAL PEOPLE

Sobota 12. 11. 2011
Vstup: zdarma
Vystupují:
Flesh, Audiot, Sonja, Deivis, Paul Nequd
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika