Monkey Bussines na Flédě

Monkey Bussines na Flédě

02. 03. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Ještě před předáním letošních Andělů, zahrají Monkey Bussines se čtyřmi nominacemi 3. března na brněnské Flédě. Kapelu už není třeba představovat, do povědomí široké veřejnosti se dostala svým albem Why Be IN When You Could Be OUT. Teď jezdí po republice s aktuální deskou Kiss me on my ego.
Kapela funguje jako velká rodina, když byla zpěvačka Tonya Graves na mateřské, dali si všichni přestávku. Na pódiu působí jako sehraný tým a to v devíti lidech není moc jednoduché. Jejich show je navíc pokaždé divoká a originální – vzpomeňme na latexové oblečky a lá 80. léta. Monkey Bussines u nás zná každý, i když nevyhrávají hromady cen a v podstatě ani neposkytují tolik rozhovorů. O celou propagaci kapely se stará hlavně zpěvák Mathew Ruppert a Roman Holý, otec dalších podobně úspěšných projektů.

Kapelu Monkey Bussines založil v roce 2000 a postupně v ní začali působit již zmiňovaná zpěvačka Tonya Graves, klávesista Ondřej Brousek, basista Pavel Mrázek, kytarista Oldřich Krejčoves a bubeník Martin Houdek. O tom, že patří mezi českou špičku svědčí i to, že mají na kontě spolupráci s takovými hvězdami jako je James Brown nebo B.B. King.

Monkey Busines

Album "Kiss Me On My Ego" vyšlo po roce a půl práce v červnu loňského roku a kapele se opět se podařilo získat ke spolupráci řadu zajímavých hostů. Především bývalého člena legendárních Deep Purple, zpěváka a baskytaristu Glenna Hughese, výborného saxofonistu Davida Sanborna (spolupracoval například s Davidem Bowiem nebo Ericem Claptonem) a opět i excelentního kytaristu Hirama Bullocka.

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika