Kosheen roztancovali SaSaZu

Kosheen roztancovali SaSaZu

09. 11. 2011  |  Autor: Misha  |  Komentáře (3)
Před mnoha lety předskakovali Faithless a možná se báli, aby je fanoušci nevypískali. Nestalo se, hvězda Kosheen stoupala strmě vzhůru. Vystoupala tak nahoru, že teď v Čechách jejich příznivcům nestačí jeden koncert, ale musí být hned dva za sebou. V úterý 8. listopadu rozbalili Darren, Mark a Sian v klubu SaSaZu své nejslavnější hity a krom nich také řadu skladeb ze své poslední, v pořadí již čtvrté desky Independence.
Kosheen všichni moc dobře znáte a víte, že Kosheen je britská trip-hop, drum & bass a rocková skupina z Bristolu. Nebudu chodit kolem horké kaše, když budu tvrdit, že jejich tvorba se rychle zabydlela v uších českých posluchačů. Někdo miluje koncerty celé kapely, jiný djské sety Darrena a Marka a někteří znají jen pár písniček z rádií.

Každé jejich vystoupení je jiné a originální a jaké tedy bylo to pražské? Předskokanem na úterním koncertu byl jakýsi Matt Pardus. Upřímně, nikdy jsem o tomto českém zpěvákovi neslyšela a už jej ani nikdy nechci slyšet zpívat. Pokud tohle měl být rozjezd, tak pro mě spíš trapné vystoupení podobné těm z talentových soutěží. Výrazy v obličejích lidí kolem mě stojících se z překvapených rychle změnily na výraz typu „co je proboha tohle“. Vzhled a oblečení pankáče, ale snaha zpívat popové písničky. Kdo neviděl, nepochopí. Jediným kladem tohoto vystoupení byly doprovodné tanečnice ze skupiny Justincredible team. Ale díky tomuhle vystoupení jsem byla o to víc natěšená na Kosheen, protože jsem opravdu potřebovala slyšet něco hezkého.

Ve čtvrt na deset pozdravila zpěvačka Sian Evans ne zcela zaplněný klub SaSaZu slovy: „Hello, have some fun tonight“. Nejprve zazněly písničky z posledních alb Damage a Independence, které jsou oproti prvnímu albu Resist více rockové a jejich původní tvorbu vůbec nepřipomínají. Nebýt charakteristického hlasu zpěvačky Sian, bylo by pro mě velmi obtížné vůbec rozpoznat, kdo na podiu hraje. I v klubu to docela vypadalo, že lidé tyhle písničky skoro neznají, protože až teprve šestý song je částečně probudil k životu. Ale až písnička All In My Head roztančila i VIP sekci.

kosheen

Zkrátka celou dobu jsem měla pocit, že všichni čekají na svoje oblíbené drum'n'bassové hity, které znají z desky Resist. A tak, když konečně zazněly písničky jako Hungry, Catch, nebo Hide U, tancovali všichni včetně barmanů. Kosheen zařadili do lineupu koncertu i skladbu Louder, která je výsledkem spolupráce Sian s DJ Freshem, a která získala obrovskou popularitu právě díky úžasnému hlasu Sian.

Hlas zpěvačky Sian Evans je zkrátka nezaměnitelný, ona dokáže i z průměrné písničky, vymačkat to nejlepší. Každé vystoupení je pro mě hudebním zážitkem a ani tohle poslední mě nezklamalo. Co dodat závěrem? Možná stojí za to zopakovat slova Sian: „See you next year.“
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

KOSHEEN LIVE

Úterý 8. 11. 2011
Vstup: 590 Kč VIP 1 100 Kč
Vystupují:
KOSHEEN
Další informace
3 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Misha
10. 11. 2011 | 16:05:54
+0 | -0
oops chybicka se vloudila....diky Jirkovi za opravu :-)
jirka
10. 11. 2011 | 13:20:25
+0 | -0
mareno - opraveno, díky
mareno
10. 11. 2011 | 12:20:45
+0 | -0
Písničku Hunry doopravdy od Kosheen neznám :-)))
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika