DVA v Lucerna Music Baru

DVA v Lucerna Music Baru

17. 11. 2011  |  Autor: YannD  |  Komentáře (0)
Dva neúnavě křižují naši i ne-naši (čti cizí) republiku/y a v pondělí 14.11. se zastavili se svým folk disco cirkusem v Praze. Při pondělku tak zajistili příjemný start týdne povedeným koncertem.
DVA v LMB. Jasná zkratka pro pražské fanoušky téhle dvojice. Čtrnáctého listopadu proměněná ve skutečnost. Ještě nejsem ani na místě a už o ní a o něm přemýšlím. Vybavuju si jak jsem je objevil. Náhodou a s překvapením, před pár lety. Všední den, nevšední klub Cross, v hledišti pár desítek lidí, šrumec na baru a pod pódiem meotar. Ten meotar. Projekce jako abstraktní pohádka, beatbox jinak, jazyk úplně jinak a písně originální. A to se zrovna s tímhle slovíčkem tak plýtvá…



Následujících pár let jsme se míjeli. Čekání na další live setkání mi krátil poslech alba Fonók a taky jejich bokovka – MÉLIÈSO živý soundtrack ke krátkým filmům francouzského kouzelníka pohyblivých obrázků Georgese Méliese (1861-1938) shlédnutý v paláci Akropolis. Léto letos na Pohodě nepočítám, poněvadž tři za pochodu shlédnuté skladby jakkoli byly skvělé (ta atmosféra!), nelze považovat za plnohodnotný koncert. Teď to však přišlo. DVA sólo a v Praze a kupodivu, nemíjíme se. V pondělí večer po deváté přicházím do Lucerna Music Baru. Dva jsou už na pódiu a jsou tři. DVA jsou totiž dva, někdy víc. Může za to živá projekce. Tentokrát však už bez meotaru, ovšem stále v jeho slídovém stylu.



Ač lidí přišlo dostatek na to aby prostor nepůsobil prázdně, nebylo jich dost na vytvoření divoké atmosféry, jakou umí tzv. folk neexistujících národů navodit. Na některých koncertech téhle šňůry doprovází DVA Kazety. Škoda, že zrovna v Praze se oba projekty nepotkaly. Takto koncert probíhal ve stylu – ahoj, tak jsme tady, zahrajem vám, pak odejdem do backstage a vy domů… Zahráli a zahráli skvěle, ale tenhle vlak se prostě nerozjel na maximum a byla to škoda, protože potenciál tu rozhodně byl. A tak jediný kdo si zaskákal, byla sama Bára Kratochvílová. Problém nebyl v tom, že by se DVA nelíbili, naopak, reakce byly veskrze pozitivní, problém byl spíše v tom, že lidi byli málo rozehřátí. A na pondělí bych to neházel, rozjeté večírky Free Mondays by byly rozhodně proti. Na druhou stranu šlo o DVA a ti nám dali co jsme chtěli. Skladby z Fonóku i z HU, skvělou projekci řízenou Markétou Lisou, netradiční nástroje, třeba dětský mlýnek a pár exstatických okamžiků, např. u zřejmě největšího hitu Tatanc či u Strenge, která byla první ze skladeb zahraných v přídavku a předcházelo jí vtipné upozornění na možnost zakoupit na místě desky či placky. A pak byl konec a fronta k šatně, na wc a domů.



Kde ještě DVA stihnete:

19/11/2011 Jablonec n.N. Rampa
21/11/2011 Bratislava KC Dunaj Slovakia
23/11/2011 Košice Tabačka Slovakia
24/11/2011 Prešov Christiania Slovakia
25/11/2011 Trenčín Podzimní pohoda Slovakia
26/11/2011 Kroměříž Mélieso / Movin Image Festival
9/12/2011 Hradec Králové Klídek
11/12/2011 Krakow Mélieso / Silent Film Festival Poland
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: DVA

Pondělí 14. 11. 2011
Vstup: 150/180 Kč
Vystupují:
DVA
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika