Radio 1 oslaví 21. pirátské narozeniny

Radio 1 oslaví 21. pirátské narozeniny

27. 11. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Radio 1 oslaví své 21. pirátské narozeniny koncertem Radio 1 Live Všechny hudby světa, který se uskuteční v pátek 9. prosince od 19:00 na Nové scéně ND. Na programu bude speciální koncert Longital, vystoupení Mária Biháriho, cikánská lo-fi-progressive novinka Bitumen Beat, dj Telka a VJ Toy Box v projektu TV BOX, Gadjo.cz & Jam Sound System, Babe LN, Mikuláš, Filip Týc a další djové Radia 1.
Celý večerní program otevře v 19:00 v kavárně Nové scény svým world music DJ setem moderátor Filip Týc z pořadu Všechny hudby světa.

Program ve velkém sále Nové scény zahájí ve 20:00 hyperaktivní umělec a nevidomý romský akordeonista a zpěvák MÁRIO BIHÁRI. Jeho sólové vystoupení bude skloubením romské linie a jeho písničkářské tvorby. Během koncertu zazní autorské nové i starší skladby, z nichž některé již téměř zlidověly, chybět nebudou ani tradiční romské čardáše v originálních aranžích. Výsledkem je náladově pestrá hudební fantazie, která vychází z tradice dávných společných koncertů se Zuzanou Navarovou. Do této fantazie Mário s elegancí sobě vlastní začleňuje jak tvrdou zkušenost nevidomého a osamělého jezdce ve svobodomyslném životě, tak ohnivé koření tradičního cikánského temperamentu.

Po 21. hodině se na hlavním pódiu představí naši slovenští oblíbenci LONGITAL. Kapela je plná protikladů a přece zosobňuje harmonii. Dvojice Shina a Daniel Salontay s vydatnou pomocí dotykové obrazovky Lemur Jazz Mutant tvoří hudbu jako soundtrack k vnitřnímu i vnějšímu dobrodružství, které se dá vnímat nejen sluchem, ale i zrakem, myslí a srdcem. Hudbu Longital charakterizuje písničkářská tradice spojená s progresivní elektronikou. Jsou slovenskou alternativou, která se pomalu ale jistě stává kultem a zaznamenává úspěchy i v zahraničí. Tento rok oslavila dvojice 10 let existence kapely i svého vydavatelství Slnko Records. 21. pirátské narozeniny Rádia 1 a desetiletí Longital je proto skvělá příležitost zažít jejich ojedinělý koncert s velkoplošnou projekcí VJ Kufrík Brothers a se speciálním playlistem, ve kterém se Dano a Shina vrátí i k některým starším skladbám.

Oslavy budou ve 22:15 pokračovat na podiu ve foyer Nové scény koncertem zbrusu nového objevu na české romské hudební scéně. Nový lo-fi-progressive projekt BITUMEN BEAT je současnou aktivitou některých členů v zahraničí nesmírně vážených a u nás Andělem oceněných TERNE ČHAVE. Kultura a tradice v dnešním světě bez hlubšího univerzálního smyslu? Tradiční putování v době mobilů a satelitů? Je opravdu každý tím, čím se zdá být? Tyto i mnohé další otázky uslyšíte v nové fúzi romské hudební tradice a aktuálních hudebních trendů v podání Bitumen Beat.

Po 23. hodině převezme taktovku divoké cikánské tancovačky Radio 1 veterán a selektor GADJO.CZ. Jeho world´n´bassovou nakládačku prošpikovanou balkánským temperamentem i punkově neurotickým nadšením pro každý mejdan doprovodí členové Gadjova JAM SOUND SYSTEMU, např. excelentní harmonikář, skladatel a pedagog F.T.A. nebo respektovaný hráč na brumli a boží talent JOE HARPER.

Závěrečné vystoupení na podiu ve foyeru Nové Scény proběhne zcela v režii projektu TV BOX. Mezi půlnocí a jednou hodinou uslyšíme-uvidíme nekompromisně současný zvukově-vizuální taneční speciál, který je výsledkem spolupráce DJe TELKY z Radia 1 a VJské hvězdy TOY BOX.

Od jedné hodiny v noci program pokračuje na scéně v kavárně Nové Scény CAFE NONA. Až do ranních hodin zde budou hrát BABE LN, MIKULÁŠ a další DJové Radia 1.

Dodal: Klára Vlková, Radio 1
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

21. PIRÁTSKÉ NAROZENINY RADIA 1

Pátek 9. 12. 2011
Vstup: 250 Kč
Vystupují:
mário bihári, longital, bitumen beat , Gadjo.cz & Jam Sound System, babe ln, mikuláš, TV Box a další
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika