Bruce Springsteen v červenci v Praze

Bruce Springsteen v červenci v Praze

27. 11. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Bruce Springsteen a jeho e Street Band potvrdili koncert v České republice. Bruce Springsteen u nás již jednou vystoupil – v rámci akustického vystoupení se v roce 1998 představil v pražském Kongresovém centru. V roce 2012 však poprvé přijede se svým e street bandem v rámci světového koncertního turné. Představí se na koncertě pod širým nebem v pražské Synottip areně. Půjde o jediné vystoupení ve střední a východní Evropě!
Bruce je americký písničkář, který nahrává a vystupuje s kapelou E Street Band. Springsteen se proslavil hymnickými rockovými písněmi a poetickými texty, ve kterých dokázal vystihnout náladu nejen americké společnosti. Spolu s E-Street Bandem se stal jedním z průkopníků „stadiónového rocku“, i před desetitisícovým publikem dokáže navodit důvěrnou a přitom euforickou atmosféru rockového klubu.

Springsteenova bohatá diskografie zahrnuje jak komerčně úspěšná rocková alba, tak i folkově orientované práce. Mezi jeho nejlepší studiová alba patří tituly „Born In The USA“ a „Born to Run“. Během své hudební kariéry vydal 17 dlouhohrajících alb, naposledy se přihlásil loni s titulem „The Promise“. Celkem prodal více než 65 milionů alb ve Spojených státech a 120 miliónů po celém světě a získal mnoho ocenění za svou práci, včetně 20 cen Grammy, dvou Zlatých Glóbů a Oscara.

Je považován za jednoho z nejvlivnějších skladatelů 20. století, v roce 2004 ho časopis Rolling Stone označil jako 23. největšího umělce všech dob. E-Street Band, více než doprovodná skupina, Springsteenovi přizvukovala od roku 1972 do roku 1988. Pak E Street Band nakrátko koncertně ožila v roce 1995 a od znovuzaložení v roce 1999 slouží Springsteenovi dodnes. A ukázalo se, jak na nových deskách, tak na energií nabitých koncertech, že ve spojení s E-Street Bandem je Springsteen skutečně nejsilnější. Talenty i energičnost písničkáře a kapely vynikajících instrumentalistů, z nichž většina zná Bruce od mládí, se násobí.

Již teď je jasné, že koncert Bruce Springsteena a E Street Bandu bude jednou ze zásadních událostí koncertního léta 2012!

www.brucespringsteen.net

Dodal: Petr Novák, Live Nation
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: BRUCE SPRINGSTEEN & THE E STREET

Středa 11. 7. 2012
Vstup: 1 100 - 1 950 Kč
Vystupují:
Bruce Springsteen & The E Street
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika