Puding paní Elvisovej na Free Mondays

Puding paní Elvisovej na Free Mondays

06. 03. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Abaton přichystal na pondělí 13. března další veselou partičkou z Košic, s ještě veselejším názvem “Puding paní Elvisovej. Pondělní párty bude pokračovat s DJs Spratek Soundsystem a to Baraq The Spratek, Barumkou a Baby B.
Puding paní Elvisovej
Vrchol současné slovenské taneční hudby, kombinující elektonické podklady a samply s živým doprovodem. Živelné, hypnotizující vystoupení doplňují svěží a vtipné texty. Koncerty PPE jsou málo známým, ale o to přesvědčivějším zpestřením importované slovenské pop-music.

PPE

1995-1998
Puding pani Elvisovej vznikl původně jako jednorázový projekt členů košických skupin Dept a Dechester Mixer, když na sklonku roku 1995 nacvičili v obýváku jednoho z členů svoji první skladbu „Hviezdu Má“ a přihlásili se s ní na místní festival Myslava. Povzbuzeni pozitivním ohlasem v médiích se skupina rozhodla pokračovat a původní trio (Viliam, Miloš a Pino) se rozrostlo o nového člena – Erika Pačutu na bicích. V této sestavě kapela fungovala cca 3 roky během kterých si vytvořili vlastní styl – mohérpop, který byl odpovědí na britpopové šílenství z ostrovů, odehráli vícero koncertů a nahráli EP Pavúk A Iné, ze kterého se stala známou hlavně písnička „Páčim Sa Si“.

1998-2000
V roce 1998 nastala změna a za bicí si sedl Marcel – kultová postava košické kytarové scény. S ním skupina přidává tempo, hluk a hlasitost a nahrává EP bzzzzzvuk, ze kterého se skladbě Márnotratnice daří v alternativním rádiu Ragtime – vysílajícím v Bratislavě. Skupina už hraje na festivalech po celém Slovensku, na koncertech si členové střídají nástroje a čím dál častěji experimentují s prvky elektronické taneční scény. V roku 2000 nahrávají EP Chceme pristáť, písnička Pink Puding Pong se objevuje ve slovenských rádií a vychází na kompilacích mapujících elektronickou scénu na Slovensku a v Čechách.

2000-2003
Následujícím singlem Piknik pudingáči definitivně potvrzují své směřování k taneční scéně a stává se jejich nejhranější skladbou ve slovenském éteru. Kapela se ve vlastním home-studiu věnuje nahrávaní a produkci dalších singlů (Rytmus V Pohode, Milošove Meniny), koncertuje na Slovensku a Čechách, absolvuje turné NIEJENÁMTOJEDNO po všech větších měst v SR, které nabádalo převážně mladé lidí k účasti na volbách.

2003-2004
V roce 2003 začínají nahrávat svůj dlouhohrající debut na chatě na Ružinej, který vychází v jejich vlastní produkci pod názvem Automati v prosinci 2004 ve vydavatelství GA Records. Nahrávka získala ocenění jako nejlepší slovenské album roku 2004 podle posluchačů Funradia a Aurela za nejlepší obal. Rádio spot "Príjemné počúvanie" (Respect APP) který prezentoval vydání alba získal Zlatého klinca, jako nejlepší rozhlasová reklama v SR za rok 2004. Na albu zpívá i Slivka (Abuse, Ettella Diamant), Didi (Illegal Party) nebo Jana Kirschner.

2005
Do kapely se vrací Marcel a spolu se Slivkou se tak počet členů ustálil na čísle 5. PPE prezentuje své album na koncertech na Slovensku, Čechách, Rakousku a v Srbsku a odehraje celkem 70 koncertů. Koncem roku skupina tvoří a nahrává hudbu pro divadelní hru pro děti a mládež s pracovním názvem Trip.

Více na www.ppe.sk

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika