The Wombats nezklamali

The Wombats nezklamali

29. 11. 2011  |  Autor: Nicola  |  Komentáře (0)
Když jsem před necelým půlrokem psala recenzi na Rock For People, nadšeně jsem se tam zmiňovala o liverpoolských The Wombats. Když se rozšířila zpráva, že 27. listopadu zavítají do pražského Lucerna Music Baru, bylo mi hned jasné, co ten večer asi budu dělat. Mačkat se v kotli zpocených těl, pařit do úmoru, ale především – užívat si skvělé muziky
Fronta natěšených fanoušků se před Lucernou začala tvořit už kolem šesté odpoledne. Minimálně dvě hodiny tak skalní příznivci museli čekat, než se dveře Music Baru otevřely a první nedočkavci byli vpuštěni dovnitř.

Začalo se sice až ve 21:00, takže o hodinu déle, než bylo avizováno, ale v konečném důsledku to, myslím, nikomu příliš nevadilo. Pódium předehřáli norští indie umělci Team Me. Parta mladých kluků s jednou slečnou předvedla perfektní vokály, elektro aranže, to celé doplněné zběsilými údery do bicích. Ačkoliv jejich hrací čas čítal zhruba půl hodiny, energie, kterou předávali publiku, byla neuvěřitelná. Dav se sice nechoval tak divoce, jako při hlavní hvězdě večera – The Wombats, ale norská šestice si koncert i tak užívala a jejich spokojenost byla očividná.

Kolem 22. hodiny sál potemněl podruhé a divoká party mohla pokračovat. Na úvod The Wombats zvolili Our Perfect Disease, kterou letos otevírali většinu svých koncertů. Po Kill The Director, Girls/ Fast Cars, přišlo menší zvolnění tempa v podobě Jump Into The Fog. Během první poloviny večera zazněly pecky Patricia, The Stripper, uvolněnější Schumacher The Champagne, mimochodem šikovně napasovaná skladba, která nám i kapele dovolila nabrat dech do zbylé, svižnými skladbami našláplé části koncertu. Last Night I Dreamt…, trochu klidnější 1996, Lost In The Post a hudební smršť pokračovala songem s jasným hitovým potenciálem, Techno Fan. Definitivně si pak kapela publikum podmanila písní Moving To New York, kdy se pod tlakem rozvášněného davu musel otřásat celý sál. Tokyo, na které návštěvníci netrpělivě čekali, přišlo na řadu jako poslední, hned po My First Wedding.

Ani během přídavku kapela neměla slitování – Let´s Dance To Joy Division, Anti-D a Walking Disasters, byly jen pomyslné třešničky na už tak dost luxusním dortu!

V neděli v Lucerna Music Baru The Wombats potvrdili pověst skvělé koncertní kapely. Zároveň se nechali slyšet, že tu rozhodně nebyli naposledy, takže ti, co si nechali ujít jejich listopadové vystoupení, budou mít šanci to napravit. A tu už by opravdu propásnout neměli!
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: THE WOMBATS

Neděle 27. 11. 2011
Vstup: 480/550
Vystupují:
The Wombats
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika