DnB Rodeo s Johnem B a Brookes Brothers

DnB Rodeo s Johnem B a Brookes Brothers

04. 12. 2011  |  Autor: YannD  |  Komentáře (0)
Klub Matrix už nějaký ten pátek vcelku holduje drum and bass-u a nejinak tomu bylo i v pátek 25.listopadu. Tentokrát v režii klubovky DnB Rodeo a hostů Brookes Brothers a Johna B. Z téhle rovnice už dopředu vycházel jasný výsledek – dobrá party. Jaká byla odchylka čtěte a koukejte níže.
Jít na drum and bass je jako výlet do historie, tedy pro mě. Protože právě dnb mi svého času dost učaroval a byl pro mě jednou ze vstupních, v alkoholovém oparu oděných, bran do světa elektronické hudby. A spojení Brookes Brothers a Johna B mi nabízelo přesně ten kompromis nového a (z live pohledu) neznámého spolu se známým, možná až moc. Který z djs patří kam je myslím nasnadě, i když oni i Brookes Brothers jsou v Praze už téměř jako doma, víme.



Na tom jak moc si páteční noc užiju, měla tak trochu paradoxně, vliv noc čtvrteční. V Akráči měla dostaveníčko Mahala Rai Banda a slibovala divokou balkánskou jízdu. Až tak divokou, že z toho plyne jedno – nikdy, zdůrazňuji nikdy si neplánujte den po balkánským koncertu party. Nedáte ji naplno. Minimalizoval jsem tak páteční noc na vystoupení headlinerů. Tímto se omlouvám cz supportu, který bych si jinak velmi rád poslechl, ale znáte to, kocovina bývá občas silnější než vůle. Takže příchod krátce po půlnoci, krátká fronta na šatnu, dlouhá na pivo, vlhká podlaha, rozjetá atmosféra a „ve vzduchu“ Be True dua Commix. Brookes Brothers, tedy jedna polovina tohohle britského dua, za pultem a pocit, že je dobře že jsem tady i přes bolest v hlavě. Zaháním ji pivem koupeným na druhý pokus – první selhal ve chvíli kdy jsem přišel na řadu u pípy v průchodu do chill out zone větou „Pivo došlo“ a pak už se plně nořím do beatů linoucích se z reproduktorů. Dnb už dávno nesleduju, považte, nicméně hitovky Beautiful a Tear You Down (zněla skvěle) si ke mně i přesto cestu našly. A možná i díky nim jsem byl tu noc v Matrixu. A chyba to nebyla. Tenhle set bavil a ukázal mi, že dnb má stále dech. Zaplať pán Bůh…



A John B? To je kapitola sama o sobě, ovšem tolikrát ve zdejších končinách čtená, že už těžko hledat jinou a lepší interpretaci. Aneb není dnb dítka (ano je to narážka na věk některých přítomných, leč ohraná, takže pardon), které by Johna neznalo. Faktem je, že baví. Pokaždé si říkám čím to je. Odpovědí je zřejmě skutečnost, že on ty svoje šaškárny za pultem nehraje. A v tom to právě je. Osobně mám raději přístup á-la prožívám to vnitřně a naplno, jenže když to má někdo v sobě jako právě John, je to věrohodný. A co je věrohodný, to je uvěřitelný a táhne to a baví. Takže kdyby všechny ty robotický pohyby, ochotný pózování před objektivy, mávání rukama do rytmu, zvedání sklenky (jak jinak) bílého do vzduchu apod. chyběly, nebylo by to ono. A proč? Protože přesně tohle od něj čekáte. Ať se vám to líbí nebo ne.



John B předvedl svou klasickou a šílenou (ano to je to slovo, které to vystihuje) směs dnb, říznutou electrem a tranceovými melodiemi. Nechyběly novinky ani klasiky typu Numbers v remixu by Camo and Krooked (opravte mě), Up All Night, Heroes feat. Shaz Sparks nebo třeba závěrečná Red Sky, která mě odporoučela domů, Suki promine. A to byl pro mě konec.  Veskrze to byla příjemná party dnb typu, tzn. vyjetý lolitky, nabroušený týpci s mlíkem na bradě  a spousta v pohodě lidí, kteří věděli proč tam jsou, a o to jde.  A John B? To je sázka na jistotu. Pro promotéra i pro lidi. Rovnováha hodná panáka. Takže na zdraví a snad už dost keců. Ostatně pro ty co se jim nechce číst (škoda, že tahle info je až na konci:-) je tady video – jeho kvalita odpovídá kompaktu, leč délka 20 minut je v tomto světle úctyhodná, ono taky udržet tu miniaturu 20 minut nad hlavou nebylo jen tak. Takže koukejte, vzpomínejte a hlavně příště zase přijďte.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

DNB RODEO

Pátek 25. 11. 2011
Vystupují:
John B (UK), Brookes Brothers (UK), Suki, Bifidus Aktif, Deadly Viperz, 2K, Panorama
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika