Elektrabel: Očekávání nechte doma

Elektrabel: Očekávání nechte doma

11. 12. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Hlavním hostem prosincového dílu čím dál více oblíbené klubovky Minimal People bude již tento pátek techno matador Elektrabel. Jaké bylo jeho exkluzivní hraní v Japonsku, jak je na tom s produkcí a co si myslí o taneční scéně všeobecně zjistíte v rozhovoru.
Ahoj Tomáši, v první řadě musím říct, že se opravdu těším na tvůj výstup na Minimal People v klubu Touster a první otázka na tebe: Jak se máš a co je v tvém životě nového?
Mám se báječně, děkuji za optání. Novinek je spousta, pořád se něco děje.

Co tě baví ještě kromě hudby a světa kolem ní, máš nějaké vyžití i jinde?

Rád se podívám na zajímavý film, sleduji i nějaké ty seriály, ale většinu volného času, tzn. když nejsem v práci, nevařím, neuklízím nebo nespím, věnuji hudbě a produkci.

Tome, když se podívám hodně zpátky, jaké to tehdy bylo, když tě oslovil sám Jeff Mills, že by rád vydal tvou tvorbu na svém labelu?
No jaké by to bylo? Překvapivé. Ale on mě neoslovil. Poslal jsem do AXIS demo a pak přišla zpráva, že z něj vybrali některé tracky, které chtějí vydat v rámci projektu Mission 6277.

elektrabel

Co si tehdy při hraní v Japonsku prožíval? To muselo být uplně něco jiného ne?
Jiné to bylo rozhodně v tom, že jsem vystupoval v přeplněném klubu, kde si všichni užívali veškerou hudbu, která jim byla ten večer prezentována, a na kvalitním zvuku. Ta atmosféra samozřejmě dělá hodně, ale já se vždy nějak ponořím do toho hraní a okolí moc nevnímám. Obzvlášť když je technicky všechno v pořádku a člověk se může soustředit na "výkon". Ale technické problémy se nevyhnuly ani tak světoznámému klubu jako je Womb. Během výměny techniky na stage se porušil audiokabel, který vedl z mého mixu do hlavního DJ mixu. Takže já už jsem "hrál", ale nic nehrálo. A ten zásadní rozdíl byl v tom přístupu - okamžitě tam bylo několik lidí, kteří ten problém začali řešit. V ČR je to většinou "tobě to nehraje, oprav si to".

Proč myslíš, že u nás není takový zájem o kvalitní a dobrou elektronickou hudbu?
Myslím si, že lidé jsou přesycení. A není to tak, že by nebyl zájem, ale není projevován návštěvou různých akcí a podniků. A to může být zase důsledek mnoha činitelů.

Všimnul jsem si, že jsi své hraní občas zpestřil vokalistkou Gábinou? Co Vás k tomu přivedlo?

Pravděpodobně touha to zkusit.

Když se řekne Elektrabel, co by se lidem poslouchajícím techno mělo vybavit?
To já přeci nemohu vědět a ani nemůžu určit, co by se jim mělo vybavovat. Ať si to každý přijde poslechnout a udělá si přesný obrázek na základě svých prožitků. Já nemám a ani nehodlám svou hudbou šířit nějaké poselství. Je to jen momentální odraz mých pocitů a nálad prostřednictvím nějakých technologií.

Já když poslouchám někdy tvou muziku, je to úplně něco jiného než čím nás zásobují jiní, mladí techno nadšenci. V čem ty čerpáš inspiraci?
To bude možná tím, že nejsem mladý techno nadšenec. Nemohu říct co mě konkrétně inspiruje. Člověka ovlivňuje vše, co se v jeho realitě děje. No a to se odráží zase v tom co produkuje. Ať už je to nějaký druh umění nebo třeba výchova vlastních dětí. Já mám navíc děsně špatnou pamět, takže i kdyby mě něco vyloženě inspirovalo, než se dostanu k realizaci, tak to zapomenu. Takže veškerá má produkce vychází z nějaké momentální nálady, podvědomě ovlivněná různými ději z minulosti.

Myslíš si, že techno se v Praze ještě někdy dokáže opět prosadit i na velkých akcích?

Nikdy jsem nad tím nepřemýšlel a ani nevidím důvod, proč by se něco takového mělo dít. Jaký smysl by to mělo?

elektrabel

Co vlastně ty říkáš na současnou elektroniku u nás a stav dnešní scény?

Je přesně taková, jakou ji chceme mít. Každý si může najít to svoje a podporovat to, čemu fandí. Možnosti jsou nekonečné.

Co sis pro nás připravil na party Minimal People? Na co se mohou partypeople tu noc těšit?

Připravil jsem si spoustu nového materiálu, který budu presentovat novým způsobem. Premiéra této mé nové "techniky" proběhla nedávno v Radosti, teď jsem to ještě trochu "poladil" a v Tousteru bude další prezentace.

Nějaký vzkaz pro čtenáře?

Na nic se netěšte, předsudky a očekávání nechte doma. Přijdě s otevřenou myslí a srdcem a užijte si vše nové, co v ten večer bude v Tousteru znít.

Díky za tvůj čas a budeme se těšit na slyšenou!

Já děkuji za prostor a těším se na shledanou.

Ptal se Čéša

Dodal: Karel Pražák alias Monty, Minimal People
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

MINIMAL PEOPLE

Pátek 16. 12. 2011
Vstup: 50 Kč
Vystupují:
Elektrabel, Adam Cloud, JayQu, Sonja, Gusman
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika