Na Roxy Late Night Acoustic se bude šeptat i ryčet

Na Roxy Late Night Acoustic se bude šeptat i ryčet

15. 12. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
V pražském klubu Roxy se již 20. 12. odehraje první díl zbrusu nového koncertního projektu Roxy Late Night Acoustic Chill Out Show Case. Prvními hosty budou skvělí instrumentalisté Zdeněk Bína a Jan Urbanec, jejichž tvorbu lze jen těžko vměstnat do zavedených hudebních škatulek. Níže najdete krátký rozhovor s prvním jmenovaným.
Společně s Honzou Urbancem jste se stali tvářemi prvního dílu nového koncertního projektu ROXY Late Night Acoustic. Čím vás tento projekt zaujal?
Celkově se mi takový nápad líbí. Vytvářet v ROXY jiný zvuk a jinou atmosféru je sympatický počin.

Od konce kapely -123 minut se věnuješ primárně akustické tvorbě. Co tě na ní tolik baví v porovnání s hraním „elektrickým“?
Asi se nedá jedno řadit nad druhé, akustické období je pro mě krásná zkušenost, jak jít v některých tvářích hudby více do hloubky.

Hrát akusticky je pro mnohé synonymem pro poklidné, intimní a komorní. Bude takový i koncert v rámci ROXY Late Night Acoustic Chill Out Showcase?
My se snažíme hrát akusticky tak, aby z nás vyšlo co nejvíc energie, takže někdy nám kytary šeptaj a někdy je málem rozlámeme.

Jsi znám velkou mnoho vrstevnatostí své muziky a zálibou v mimoevropských stupnicích. Přesto - je nějaký žánr či styl, který je pro tebe výjimečný a stavíš jej výš než všechny ostatní?
Co mě inspiruje nejvíc, je, když se setkám s hudbou, která vychází z muzikantů přirozeně. Proto mě třeba kořeny černé, jazzové a soulové hudby baví asi nejvíce. Spolu s jakoukoliv původní etnickou hudbou.

S basákem Honzou Urbancem už máte odehráno x koncertů u nás i v zahraničí. Je to spolupráce, která funguje už takřka „na slepo“ nebo se naopak dokážete stále něčím překvapovat?
Vlastně máme ještě trochu problém v tanečních kreacích, proto při hraní zatím jen sedíme.

Co je vlastně ve vztahu dvou skvělých instrumentalistů víc - umění neustále se vzájemně překvapovat nebo naopak dokonalá souhra?

Řekl bych, že obojí, a také klid v tom, že je člověk pořád jen na cestě

Když už jsme u těch překvapení – máš už nachystaná nějaká ta překvapení vánoční?

S dárky je to rok od roku horší v tom, že člověk už nemá dost dalších nápadů, co vkusného koupit. V hudbě budeme mít ale příjemnou celou zimu, protože si budeme hrát s naši první deskou.

www.roxy.cz

Dodal: Lukáš Kadeřábek, Roxy PR
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ZDENĚK BÍNA & JAN URBANEC ACOUSTIC PROJECT

Úterý 20. 12. 2011
Vstup: 160/200
Vystupují:
zdeněk bína & jan urbanec
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika