Ladida na lednové Flow

Ladida na lednové Flow

10. 01. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Ač v line upu lednové Flow nenajdete žádné zahraniční jméno, neznamená to, že by se 21. ledna v Roxy nebylo nač těšit. Vedle rezidentů Romana Raie a Fattyho M totiž jako speciální host tentokrát vystoupí jedna z nejlepších domácích djek Ladida.
Renomé si Ladida, vlastním jménem Linda Štěpničková vydobyla svým precizním stylem mixování a dynamickým elektronickým soundem, na který v poslední době nejlépe sedí škatulka minimal. V době Lindiných začátků, které se datují do roku 1995, však bylo její doménou především melodické groovy techno.

V bujaré druhé polovině devadesátek, kdy tuzemská taneční scéna nabírala na obrátkách, si Ladida coby jedna z prvních českých DJek zahrála po boku takových jmen jako Jeff Mills, Carl Cox, Westbam, Laurent Garnier nebo DJ Hell.



Od počátků Lindiny kariéry bylo patrné, že česká kotlina jí je malá. Vždyť už v roce 1996 se představila se slušným ohlasem na jedné z největších světových technoparty Mayday v Dortmundu a hned o rok později byla německým časákem Frontpage vyhlášena jako jeden z nejlepších DJských nováčků. Tentýž rok ji domácí Tripmag ocenil jako nejlepšího DJe ČR a poprvé se objevila na největší světové techno party Loveparade, kde od té doby vystupovala pravidelně.

Krom hraní doslova po celém světě si svůj věhlas "pojistila" také vlastními releasy jako byl albový debut Lasergirl (1997) či EP Mundo (2001), které se stalo klubovým hitem po celém světě. Právě díky svým vlastním skladbám se etablovala na scéně nejen jako DJka ale také jako zručná producentka.



Výčet všech releasů, kompilací a mixalb, na kterých se Linda podílela, by vydal na samostatný text. Důležité je, že ať už to bylo melodické groovy techno nebo nynější minimal, Ladida průběžně potvrzuje svou extratřídu. Ostatně ti, kteří pamatují třeba pravidelné noci Elektra v ROXY, kde měla Ladida rezidenturu, jistě rádi potvrdí, že Linda není jen velmi pěkná slečna ale také moc dobrá DJka…

Začíná se ve 22:00. Krom main stage, která bude patřit Ladidě, Romanu Raiovi a Fattymu M, bude samozřejmě možné dát si oraz v chill outu, kde se za djským pultem vystřídaji Ondřej Psyla & Zjook. Vizualizace bude mít v pácu Pexi.

www.roxy.cz

Dodal: Lukáš Kadeřábek, Roxy PR
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

FLOW W/ LADIDA

Sobota 21. 1. 2012
Vstup: do 23:00 za 100 czk, od 23:00 za 150 czk
Vystupují:
Ladida, Roman Rai, Fatty M
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika