V pořadu Radia 1 se představí Massive Attack

V pořadu Radia 1 se představí Massive Attack

11. 01. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
V úterý 17. ledna ve 22:00 v pořadu Radio 1 On Stage odvysíláme záznam koncertu Massive Attack, který skupina odehrála v roce 2010 v pražské Tesla Areně. Britská kapela na něm představila své album Heligoland. Massive Attack jsou pro Radio 1 jednou ze zásadních kapel - její desky se zde hrají od začátku vysílání a skupina také s každým novým albem boduje v Hitparádě Radia 1.
Massive Attack, kteří vznikli v 80. letech 20. století v Bristolu, patří k nejvlivnějším kapelám své generace. Svým temným, hypnotickým stylem na pomezí elektronické hudby, hip hopových rytmů, jazzu, soulových melodií, dubových linek a použitím samplů vytvořili cestu pro významný směr taneční hudby 90. let. Inspirovaly se jimi formace jako Portishead, Sneaker Pimps, Morcheeba, UNKLE či hudebník Tricky.

První singl Daydreaming vydali Massive Attack v roce 1990, o rok později se přihlásili s prvním LP Blue Lines. V roce 1994 po třech letech mlčení se kapela objevila s albem Protection, kde opět hostovala řada hudebníků či zpěváků, mezi jinými například Tricky. V roce 1998 po vydání remixů a spolupráci například s Madonnou Massive Attack přichází s deskou Mezzanine, kde se objevili například jako hosté reggae zpěvák Horace Andy či zpěvačka Cocteau Twins Elizabeth Fraser či Sara Jay. Mezzanine se stal kultem s úspěšnými singly jako Teardrop či Inertia Creeps. V roce 2003 vydala formace své čtvrté album 100th Window, kde spolupracovala například se Sinéad O´Connor.

Deska Heligoland z roku 2010, kterou kapela přijela představit do Prahy, potvrdila kultovní postavení Massive Attack. Na albu hostují například Horace Andy, Tunde Adebimpe z TV on the Radio, Guy Garvey z Elbow, Damon Albarn či Martina Topley-Bird. Název je složeninou slov „Hell“, „Ego“ a „Land“.

Webové stránky skupiny Massive Attack: http://massiveattack.com/

ZÁZNAM KONCERTU MASSIVE ATTACK RADIO 1 ODVYSÍLÁ V ÚTERÝ 17. LEDNA 2012 VE 22:00 V RÁMCI POŘADU RADIO 1 ON STAGE.

Dodal: Klára Vlková, Radio 1
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika