L Plus: Prakticky můžu přijít i v pyžamu

L Plus: Prakticky můžu přijít i v pyžamu

15. 01. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
V pátek vystoupí na narozeninové Vendetě (Pohon crew slaví sedmé výročí) na Flédě dj a producent L Plus, kterého doprovodí britský MC Coppa. Pokud vás zajímá, na čem tento slovenský (doslova) velikán zrovna pracuje, čtěte dál.
Je to již nějakou dobu, co jsme se viděli naposledy. Jak se máš a co je u tebe nového? Tedy kromě tvých nejnovějších úspěchů u Technique rec., na to přijde řeč posléze. ;)
No mimo mých hudebních novinek snad stojí za zmínku ukončení mojí aktivní basketbalové kariéry, takže se mi trochu uvolnil časový harmonogram a může víc času věnovat hudbě. Bylo toho na mě už moc, a když přišla ta věc s Technique, tak jsem měl na výběr mezi tréninkem 6x do týdne s občasnými zraněními, anebo studio s teplým čajem. Jak to dopadlo, už víte.

Jak jsem již zmínil, v poslední době se o tobě hodně mluví díky tvým novým trackům, které vyšly u Technique rec., k jehož bookingu momentálně patříš. Jak došlo k této spolupráci?

Se Simonem Basslinem jsem v kontaktu už delší dobu, sem tam si vyměníme tracky, sem tam prohodíme pár slov. Minulý rok, když se můj zvuk dost přiblížil zvuku Technique Recordings, vzrostl i jeho zájem o moje skladby, a tak když mě minulý rok oslovil, už byl rozhodnutý, že mi chce nabídnout exkluzívní kontrakt a já jsem ho bez váhání přijal. Bylo to přesně to, co jsem si v ten daný okamžik chtěl.

Již před tím se ti ale dařilo jako málokomu u nás, pak ale následoval útlum, kdy se po tobě jakoby slehla zem a moc se o tobě nevědělo. Čím byla tato prodleva způsobena? A proč vlastně skončila tvá spolupráce s Viper rec, k nimž jsi patřil dříve?

Na Viperu vyšel zatím můj nejúspěšnější track mé kariéry, Middle East Sun, který i sám Andy C zařadil na mixovanou výběrovku Nightlife 4, což je pro straně moc producentů vysněná meta. To mi dokořán otevřelo dveře do světa dnb. Následoval remix skladby Killing In The Name od Rage Against The Machine, který se dost dobře prodával. Potom ale následoval útlum, udělal jsem tuny skladeb, které ale neměly kule, nějak se to zaseklo. I když mají ty skladby na akcích úspěch, nebylo to to, co Futurebound právě hledal na Viper, a tak po téměř 2 letech vakua jsem se teď objevil na Technique.

Když rozvedu, předchozí otázku, můžeme to brát, že je Larry zpět a v plné síle? Přece jen by byla škoda, kdyby tvé nové tracky neměly následovníky...
V mém novém vydavatelství se cítím, dělám si skladby, mám svůj systém, hory nápadů, začal jsem spolupracovat s hudebníky, zpěváky, kytaristy atd. Po mém první releasu na Technique, kterým bylo Timetravel EP, vyšel remix skladby Reach od Tantrum Desire a teď 15. 1. jde ven moje kolaborace s Erb N Dubom – Replica a můj další track Gas Grenade. I když jsou tyto poslední dvě skladby trochu tvrdší, v únoru z mého studia vyleze ven mírnější balada, kterou mi nazpívala famózní Shaz Sparks. Tento release bude obsahovat i dubstepový mix, remix od Subsonika a další mixy. Takže snad to znamená, že jsem zase v plné síle a rozhodně si nedám pauzu.

Momentálně dosahuje vrcholu popularity dubstep, jehož sound a postupy se hojně používají i v jiných stylech (viz nový subžánr drum-step). Ostatně to jde hodně slyšet i na tvé současné produkci. Není to jen snaha svézt se na právě probíhající módní vlně?
Představ si, že jsi na lyžovačce, celý den je mlha, fouká a je dost zima, jsi právě na sjezdovce a konce prstů si už necítíš. Když se rozjedeš, trošku se zahřeješ, ale za 10 sekund tě vítr na lanovce tak profouká, že si přeješ, aby to byl jen sen. Potom si na parkovišti navlečeš zmrzlé zimné boty, sedneš do promrzlého auta, které se zahřeje minutu po tom, jak dojedeš na chatu, kde nefunguje topení. A tam v koupelně si napustíš vanu 42 stupňovou vodou a umíráš rozkoší - cítíš se tak jako já, když si pustím dubstep.

Když už jsme u toho míchání stylů, neláká tě produkce i nějakých jiných stylů, než těch určených na přímý zásah tanečního parketu? Co třeba nějaký autonomic nebo minimal house?

Já jsem párkrát dostal takový nápad, že udělám nějaký takový poslechový track. Ale během produkování jsem měl takové nervy z toho, že to nešlapalo, že jsem to odložil na potom. Ještě je to stále odložené, tuším. Mě dost baví djing a taneční parket je to pravé místo pro mě.

Při zběžném porovnání slovenské a české dnb scény jde hned na první pohled vidět, že vám jde od ruky víc mainstreamový zvuk (nelze nezmínit B Complexovy úspěchy u Hospitalu), kdežto nám se daří víc v neuro funku a obecně tvrdších věcech. Čím si myslíš, že je tento rozdíl způsoben?
Asi že v Čechách je lepší ganja?

Hodně ses proslavil i díky svým bootlegům. Nejznámější je asi Killing In The Name Of od Rage Against The Machine nebo velmi vtipný remix Lady karneval od Karla Gotta. Můžeme na Vendetě očekávat nějakou tvou novinku? :)
Každý svůj set v Čechách končím skladbou Lady Karneval. Btw, není to remix Karla Gotta, ale jde o remix kapely Wedding Band, která tu Karlovu skladbu předělala. Vokál patří známému slovenskému hercovi Robovi Rothovi. RATM už mám v playlistu na přání Coppy, když dojde v kožené bundě.

Je za námi konec roku, po němž vždy následuje doba jeho hodnocení. Co nejlepšího podle tebe loni vyšlo? A nemusí jít nutně jen o drumandbass nebo elektronickou hudbu jako takovou...
Skrillex mě dostal nejvíc. A ještě taky Drumsound & Bassline Smith se skladbami Freak, Close a remixem Freshova Louder.

Na Flédě budeš vystupovat společně s anglickým MC Coppou, což nebude vaše první společné vystoupení. Co můžeme od vašeho setu očekávat?

Coppa je jeden z mála MCs, s kterými velmi rád vystupuju. Zná moje skladby, ví, jak mixuju a já zase znám jeho dovednosti a vím, co mu mám naservírovat, aby nám to šlapalo. A ještě k tomu dobře vypadá a při jeho show mě za ním nejde vidět. Prakticky můžu přijít i v pyžamu. Důležité je hlavně to, že si rozumíme i mimo stage. Je s ním sranda, hlavně když se opije. Ale opít ho dokáží jen pěkné kočky z backstage, to už máš ale v rukách ty jako organizátor, takže spoléhám.

Otázky kladl Kotlyk (Pohon.cz)

Dodal: Ivo Pezlar, Level B production
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

VENDETA

Pátek 20. 1. 2012
Vstup: 20/80
Vystupují:
L Plus, mc Coppa, Pohon DJs (Kotlyk, UfO, Yak, Spool, Romitronic, Golly, Parabot, Marcco, Musicant)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika