V pořadu Radia 1 se představí Jazzanova

V pořadu Radia 1 se představí Jazzanova

08. 02. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
V úterý 14. února ve 22:00 odvysílá Radio 1 v pořadu On Stage záznam vystoupení německé Jazzanovy. Její koncert proběhl v květnu 2009 v rámci koncertní série Euroconnections v Paláci Akropolis. Jazzanova tehdy domácímu publiku představila svou aktuální desku Off All The Things. Letos se Jazzanova do Prahy vrátí, ve čtvrtek 23. února vystoupí opět v Paláci Akropolis.
Legendární DJský kolektiv Jazzanova patří mezi absolutní klasiky sofistikované klubové hudby nu-jazzu a broken beatu. Za dobu své existence vnesla Jazzanova do klubové hudby eleganci a precizní muzikálnost, z ní si naopak vypůjčila citlivost pro taneční rytmy. Jestli byl tým Jazzanovy na konci devadesátých let známý hlavně díky prvotřídním remixům (4Hero, Ursula Rucker ale i Lenny Kravitz), pak debutové album In Between z roku 2002 z něj udělalo nekorunované krále nu-jazzu.

Z šestice kmenových členů kolektivu dorazili na výborný koncert do pražské Akropole dva – Axel Reinemer a Stefan Leisering, kteří vystupují také pod hlavičkou Extended Spirit. DJský tým doplnila osmičlenná koncertní sestava, v níž nechyběla ani zpěvačka Clara Hill, jež se blýskla na nahrávkách Jazzanovy i 4Hero a na svých sólových deskách vydaných v péči Sonar Kollektiv.

Jazzanova live v Praze vystoupila v tomto složení: Axel Reinemer a Stefan Leisering – DJs, Paul Randolph (zpěv, basa), Clara Hill (zpěv), Sebastian Studnitzky (klávesy), Kalle Kalima (kytara), Paul Kleber (basa), Earl Harvin (bicí, perkuse), Sebastian Borkowski (dechy), David Ben Porat (trombón, zpěv).

Webové stránky Jazzanovy: www.jazzanova.com


Dodal: Klára Vlková, Radio 1
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika