Emiku v MeetFactory uvede Stroon

Emiku v MeetFactory uvede Stroon

15. 02. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Stroon jako struna: slovenský producent Dalibor Kocián se ve své tvorbě nebránívlivům klasické hudby. 24. 2. představí své nové EP Smithereens, které nedávno vyšlo na značce Exitab. Na EP v podobě usb disku doplňuje každou skladbu unikátní obraz a adjektivum \"malba zvukem\", přiřazené Stroonově tvorbě, tak získává nový rozměr
Stroon se věnuje hudbě už od svých čtrnácti let a za tu dobu vystřídal mnoho různých žánrů. Sám hraje na vibrafon v jazzovém projektu Shot in the Dark a v poslední době tvoří hudbu s přesahy do post-dubstepu. Ve své tvorbě projevuje – podobně jako Emika – smysl pro melancholii a abstrakci a rovněž s oblibou překračuje hranice zavedených hudebních škatulek. Tvoří přitom dynamické, abstraktní hudební koláže, které provokují k pozornému poslechu, ale podle slov jejich autora se na ně dá také tančit.

K pražskému vystoupení Stroona se pojí jedna adrenalinová historka: těsně před tím,než potvrdil své vystoupení v MeetFactory, mu ve vlaku kdosi ukradl batoh nejen s laptopem, ale také se záložním diskem, na němž měl Stroon veškerou svou hudbu. Po krátkém zamyšlení s vystoupením souhlasil: můžete se tedy těšit na unikátní zbrusu nový mix tohoto hudebního chameleóna.

Eklektická hudba skladatele Stroon potěší každého posluchače, který prahne po nečekaném, novém zvuku. Přijďte se 24. 2. podívat do MeetFactory a zjistit, která poloha slovenského producenta vám sedí nejlépe. Jeho hudební vystoupení doprovodí VJ Stix, který připravil projekci speciálně pro tuto příležitost: geometrické tvary a obrazy krajiny rytmicky doplní Stroonovu hudbu.

www.exitab.org

Dodal: Tereza Lapáčková, PR MeetFactory
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

EMIKA

Pátek 24. 2. 2012
Vystupují:
Emika, Stroon, VJ Stix
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika