Electro Swing Club poprvé v Praze

Electro Swing Club poprvé v Praze

15. 02. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Projekt Electro Swing Club má poprvé namířeno do Prahy. Čas swingu je zpět i pro nás! Můžeme se tak těšit na pocity, nostalgii a módu 20. a raných 30. let minulého století v moderním hávu. Nejdůležitějším pojítkem celého konceptu bude samozřejmě hudba. Premiéru svými tóny zahrnou tuto sobotu v Atelier klubu čtyři interpreti. My vám přinášíme rozhovor s jedním z nich - Maxem Pashmem.
Můžeš prosím popsat, co představuje ESC pro publikum a co znamená pro tebe samotného?
Max Pashm: ESC představuje pro mě i publikum „clubbingový“ zážitek, který není pouhou taneční párty, ale kulturní a historickou perspektivou na „clubbing“. Umožňuje návštěvníkům párty vystrojit se a odcestovat zpět v čase do období mezi světovými válkami, kdy mladá kultura zažívala první popovou revoluci. Kombinace tohoto s beaty 21. století a fůze stylu a módy minulých 20. a 30. let s těmi moderního světa, vytváří symbiózu starých a nových světů, zbrusu novou klubovou realitu.
Mé zapojení do ESC je poháněno vůlí posunout žánr Electro Swing masám a mým potěšením z práce v prostředí, které je hudebně a kreativně povzbuzující na mnoha úrovních.

Jaký je celý příběh tvého vztahu k (Electro) Swingu?
Max Pashm: Příběh je to jednoduchý. Miluji hudbu, módu a styl 20. a 30. let a vždy jsem se hluboce zajímal o toto časové období minulého století. Necelých 20 let v hudebním průmyslu mi umožňuje smíchat mé schopnosti a zkušenosti jakožto producent, hudebník, DJ a pořadatel událostí, s šarmem a historií časů dávno minulých.

Jaký máš pocit z toho, jak Electro Swing Club infikuje jednu světovou metropoli za druhou?

Max Pashm: ESC je nyní aktivní napříč Evropou, Kanadou a zapojení USA je na spadnutí. Je velmi vzrušující vidět otevírání všech ESC klubů napříč světem, ale my jako společnost a síť cítíme, že jsme završili teprve první fázi. Letos budeme ještě ambicióznější. Nebudeme jen otvírat další mezinárodní kluby, ale pořádat větší události a koncerty. Měl jsem to štěstí hrát skoro ve všech ESC klubech a je ohromně vzrušující vidět síť růst a umožňovat širším publikům zažít náš koncept.

Co podle tebe dělá swingovou hudbu tak potřebnou a oceňovanou lidmi po celém světě právě v krizových dobách?
Max Pashm: Jsme v paralelním čase ke Světové hospodářské krizi 20. a 30. let 20. století s úsvitem současné finanční krize. To otevřelo zájem a nostalgii po starém světě raného jazzu a swingu. Opravdu to funguje na klubové úrovni, jak samply a styly starobylého jazzu fungují skvěle s nakažlivými beaty a groovy housu, tech housu, techna, dubstepu atd.

Jakou skladbu nebo album bys doporučil poslechnout před první návštěvou českého ESC?
Max Pashm: Všechny zřejmé volby, hlavně kompilace Electro Swing na Wagram Records ve Francii, protože už vydávají electro swing několik let. Existuje spousta skvělých electro swingových umělců a remixérů. Mé nejoblíbenější skladby se mění týden co týden, protože jako DJ neustále obnovuji svou swingovou kolekci. Pro začátek můžete vyzkoušet Max Pashm – Fantasy. :-) Také bych trval na tom, aby posluchačům neunikli původní swingoví umělci jako Louis Armstrong, Cab Calloway, Billie Holiday a mnoho dalších klasiků.

Nějaké další vzkazy pro české publikum?
Max Pashm: Jasně, „ahoj“ a přijďte si užít a pomoci nakopnout Electro Swingovou scénu ve vaší úžasné zemi a buďte součástí zvučné, dynamické a vzrušující nové swingové generace!

Cheers,
Max



Facebook event

www.electroswingclub.com

Dodal: Jakub Hrebenar
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ELECTRO SWING CLUB

Sobota 18. 2. 2012
Vstup: 130/180 Kč, VIP 250 Kč
Vystupují:
Max Pashm (ESC, UK), Swing Imperium (SK/CZ), Antonio Mandul (MK), Paolo Di Maki
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika