Lednové techno-přimrznutí

Lednové techno-přimrznutí

20. 02. 2012  |  Autor: stolda  |  Komentáře (1)
První měsíc v roce bývá nepříznivý v každém svém ohledu. V arktických podmínkách chybí chuť do práce ve všech oborech, hudební tvorbu nevyjímaje. Zprvu se zdálo, že kromě strojů zamrzají také nápady. Nakonec se ale producenti umoudřili a několika vydařenými kousky rozehřáli srdce fanouškům techna.
Rrose - Artificial Light (1969-1909) rrose

Zajímavý "týpek" je ten Rrose. Dlouhou dobu se mu / jim daří skrývat svou identitu a vytvářet tak kolem sebe zastřeně přitažlivý opar zvědavosti. Jenže kromě promyšleného chování mimo studio je tento projekt taktéž velmi zručným umělcem / ci. Na svou poslední, tanečnější desku Merchant of Salt navázal z kraje roku kouskem Artificial Light. A není to poslech pro slabé nátury. Zdaleka ani skočnými tracky. Horko těžko bude možné tracky With All Faces Bleached Out, Worn/Scared nebo White/Drip slyšet v klubu či festivalu. Maximálně v chill-out zóně či na začátku některého z temných experimentálních setů. Chtělo by to ovšem se zvukem Rroseho releasu nakládat velmi opatrně, některé z pasáží vám nejprve vlasy naježí hrůzou a poté se stanou velmi návykovými.



Frankyeffe - Twisted EP effe

Po velmi vydařeném roce 2011 na scéně s EP Riot se Frankyeffe ukázal s dalším masivním počinem. V posledním období je více než zřejmé, že italští hřebci jsou stále potentnější. Pro tentokrát se z apeninské spolupráce Carassi (Phobiq) - Frankyeffe vykroutilo čtyř-trackové EP. Deska je relativně nevyvážená, kdy suveréně nejvýraznější skladba Equilateral zastíní ostatní. Možná trochu nespravedlivě, jelikož i Twisted, Pentagram a Triangle jsou dobrými, chytlavými tracky. Bohužel prvně jmenovaný se má šanci stát velkým klubovým zabijákem. Již nyní si jej oblíbili například Alex Bau, Umek nebo Slam.



Maetrik - The Entity maetrik

Široký záběr produkce, stejně jako široké portfolio aliasů má Američan Eric Estornel, toho času obyvatel slunné Valencie. Z jedné strany, jako Maceo Plex, je zaměřený na velmi melodické, housové až téměř indie disco. Ze strany druhé, jako Maetrik, soustředící se na techno a tech-housovou tvorbu. V branži není žádným nováčkem. Svůj debut si odbyl již v roce 2000 a rovnou velmi uznávaným albem Vibe Your Love na ještě uznávanějším labelu Crosstown Rebels. V současnosti vzešel výsledek ze spolupráce s Adamem Beyerem na labelu Truesol, určeného pro volnější odnože techna. Revenge of Jack nesčetněkrát připomíná housového hrdinu Jacka, The Entity upozorní samplem ze Star Wars a Asteroid Funk v hodně neidentifikovatelném stylu napoví, že je to vlastně všechno funky. Ve finále je však lednový Maceo Plex mnohem více funky než Maetrik. Nicméně se zdá, že v únoru se mu v tomto schizofrenním souboji blýská na lepší časy.



Gary Beck - Feel It beck

Na svém vlastním labelu se znovu odvázala a procítila další tvorbu skotská studnice nápadů Gary Beck. Studnice nejen hluboká, ale taktéž široká a se stabilní hladinou. Gary je schopný kvalitně pracovat téměř se všemi variantami současného techna, a to také dokázal na EP Feel It. Stejnojmenný track se vyznačuje dominantními perkusemi s charakteristickým virblem, který sympatického Skota proslavil stejně jako další ze zastřených samplů lidského vokálu. Paid Out se zdá být více groovy s nižší frekvencí význačných momentů v průběhu skladby. Nakonec Hillview. Zastoupení najde v temnějších setech. V paměti zůstane především díky syčícímu tajemnému vokálu v pozadí, který se line přes doutnající dubovou linku.



Mark Broom - Redial / Mist (Redial + Mist) 


Matador (IE) - Kingswing EP (Kingswing + Mambo + Hitbox + Nomans Land + Korrado) 

Sian, Mladen Tomic - Front Pocket (original mix + Nicole Moudaber remix) 

Scuba - The Hope (The Hope + Flash Addict) 


Taster Peter - The Clipping Track


Deepbass - Fragments Of Imagination EP


Hans Bouffmyhre - Easy Meat EP


Marcel Dettmann - Landscape (original mix + Answer Code Request remix) 

Tim Xavier - Speeding Around The Universe
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Pitris
23. 02. 2012 | 15:21:08
+0 | -0
Dobře Stolda!
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika