Fcuk: Těšte se na Star Trek v Yes klubu

Fcuk: Těšte se na Star Trek v Yes klubu

21. 02. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Tohle Yes klub ještě nezažil. Na party Czech air france zde bude poprvé hrát deset djs na intergalaktické gramofony. Průhledná multidotyková obrazovka vám navíc dá skutečnou možnost podívat se pod pokličku umění mixu. Jedním z hostů této noci je i dj Fcuk, s nímž vám přinášíme následující rozhovor.
Ahoj Petře, hodláte v klubu Yes tento pátek představit intergalaktické gramofony, co to vlastně představuje?
S gramofonama to nemá vůbec nic společného. Je to MIDI kontroler pro Traktor II. To co ale partypeople vidí na screenu je program, který dává Traktoru úplně jiný vzhled a to je tak trochu Star Trek.

Hraní se z logických důvodů přesouvá do počítače, tak jako spousta dalších věcí v našem životě. Díky tomu poprvé skutečně reálně každý může vidět, co právě DJ dělá, což je v mých očích waw.



Dokáže se v tuhle chvíli Dj soustředit ještě na lidi a atmosféru nebo už je to jen čistě technologická soustředěnost na zvládání této mašinky?
Samozřejmě že se ještě dokáže soustředit na lidi. Je tam kvůli nim a kvůli jediné existující energii. Všichni se chtěj pobavit, což je jedinej rozumnej důvod, proč jít na pár

Bude Vás tam hrát deset, budete hrát ping-pong mezi sebou a nebo máte každý svůj čas?
Ptal jsem se několika DJů, jestli chtěj hrát společně nebo proti sobě a dopadlo to tak, že pěkně po jednom. Hrát můžou dva, tak uvidíme, kdo se ke komu připojí. Každý jinak má na hraní jen čtyřicet minut, takže je málo času, ale doufám, že hodně co říct. Těším se, že francouzská strana line-upu to okoření mým oblíbeným dirty soundem a jsem moc zvědavej, co ukáže naše česká pětka. Já to vidím na pěknej let.

fcuk

Nemyslíš si, že se začíná Djing podobat spíš už řízení vesmírné galaktické lodi?
Ne, má to být show... :-)

Nemáš obavu z toho, že špatně šáhneš, něco se pokazí? U gramofonu či CD to tak snadné není, tady stačí letmý dotyk…
Máš pravdu, že stačí letmý dotyk, ale v opačném slova smyslu. Je to hodně intuitivní. Velice jednoduše se na tom dá naučit a DJ tak může být opravdu každý. Dokonce si na tom začala hrát čtyřletá dcera Alana Smithsona, což je jedna polovina SmithsonMartin - firma, která udělala Emulator pro Traktor II, který je vidět na multi-dotykové obrazovce. Už jsem říkal, že se může dotýkat až šest rukou v jeden moment? :o)
Na druhou stranu je to jen technika a vždy se může něco pokazit.

Měl jsi možnost si to už vyzkoušet? Jaký z toho máš pocit ty?
Jsem pro to nadšený a je to jen začátek. Pokrok nezastavíme. V budoucnu nás čekají neuvěřitelné věci.

Facebook event

Dodal: David Hodák, Yes Club PR Management
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

CZECH AIR FRANCE SPECIAL EDITION

Pátek 24. 2. 2012
Vstup: 100 Kč
Vystupují:
CUT DEM Fcuk (CZ) Looky (CZ) Mark Evill (CZ) Peet Sanders (CZ) P-Jay (CZ) Miss Duckin' (FR) Kid Reverse (FR) Kluba (FR) Duch (FR) KYA a.k.a. Kombo Breaker (FR)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika