Black Sun Empire na Flédě

Black Sun Empire na Flédě

15. 03. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (1)
Black Sun Empire dorazí na Flédu příští pátek. Dorazi však pouze DJs Rene Verdult a Micha Heyboer, kteří s sebou přivezou svoji "krutou" show. I když jsou schopni produkovat i takové věci, které se dostanou do setu trance djs jako Paul Van Dyk či Tiesto, tak na Flédě představí svoji temně zlomenou tvář!
Black Sun Empire dorazí na Flédu příští pátek. Dorazi však pouze DJs Rene Verdult a Micha Heyboer, kteří s sebou přivezou svoji "krutou" show. I když jsou schopni produkovat i takové věci, které se dostanou do setu trance djs jako Paul Van Dyk či Tiesto, tak na Flédě představí svoji temně zlomenou tvář!


S živými elementy vystupuje původně tříčlenná formace BSE (Milan a Micha Heyboerovi, René Verdult) teprve od minulého roku a to za použití nejrůznějšího hardwarového vybavení. Na Flédu si dva z nich přivezou spoustu dosud nevydané produkce i řadu známých tracků, vydávaných nejen na vlastních labelech BSE, ale také na dalších opěvovaných značkách jako je Renegade Hardware, Citrus nebo Red Light. Brněnské vystoupení se koná v rámci světového turné při příležitosti vydání jejich druhého alba Cruel and Unusual.

BSE

Počátky BSE se datují někdy kolem roku 1992, kdy se seznámili na střední škole, společně začali tvořit na začátku roku 1995. Z experimentů s různými styly jako je Trip Hop, Techno a Hardcore se vyprofilovali do současné podoby v roce 1997, kdy silně ovlivnění spíše temnějšími labely VIRUS, No U Turn a Prototype začínají tvořit DNB a zakládají projekt Black Sun Empire. Od roku 1999 se věnují i DJ-ingu. Po několikaleté tvrdé práci ve studiu, oslovování různých vydavatelství a rozesílání demo-nahrávek se konečně objevili jejich tracky Skin Deep a Voltage na rotterdamském labelu Piruh a to v roce 1999. Následoval Piruh 003 (tracky The Silent a Bombrun). V Anglii si jich jako první všiml Dj Trace, který BSE získal pro svůj label DSCI4. Prvním počinem pod tímto labelem byl Mutationz remix, pak další dva tracky Firing Squad a Radiation. Následně vydali Black Sun Empire EP také na labelu DSCI4, které obsahuje tracky Smoke, Asphyxiation, Geiger a 1-800 Contact. Současně také udělali pár remixů pro SKC (Recharcher) a Technical Itch ( Telekinetic) na Nerve a Penetration. Od té doby se jejich tracky objevují v rukách DJ´s po celém světě a BSE se excelují nejen v evropských klubech včetně Anglie, ale i v USA nebo Austrálii. Sami tvrdí, že nejraději hrají ve východní Evropě, kde jsou prý „nejšílenější lidi“.

V roce 2002 založili vlastní label BSE Recordings, charakteristický hutným, temným zvukem, na kterém se objevují tvrdší tracky od takových jmen, jako je Corrupt Souls, Kemal, Noisia, SKC & Chris.SU nebo Optiv. Rádi poskytují prostor i nadějným nováčkům, důkazem toho jsou např. američtí Benjie z LA a ICBM z Floridy. Nezapomínají však ani na jemnější tóny DNB a zakládají další label Obsession, kde se objevují tracky s lehčím nádechem. Drum`n`bass navíc není jejich jediná parketa, občas zabrousí do jiných žánrů. Obrovský úspěch sklidili s tranceovou skladbou, která se dlouho držela v holandských hitparádách a dostala se do setů tranceových producentů Paul Van Dyk nebo Tiesto. V Utrechtu BSE mimo jiné pořádají každý druhý měsíc párty s výmluvným názvem „Blackout“, kam zvou DJ´s ze všech koutů Evropy. Za zmínku stojí jejich remix tracku pro Dance4life, novou celosvětovou organizaci, která se zabývá informováním mladých lidí o nebezpečí viru HIV. Remix vyšel v roce 2005 a stal se hymnou World Aids Campaign, je také součástí alba Cruel and Unusual.

Kromě BSE na BASSINFECTION do Flédy dorazí DJs z pražského Roxy IM CYBER a GHONZALES, dále DJ PEET ze severočeských Dynamic line a Shakal crew. Pořádající brněnskou j_unit bude reprezentovat DJ ELWIRA a resident Bassinfenction DJ WONT.

Na reggae&dancehall stage to budou roztáčet soundsystémy Rocca Flex a Coltcha United za doprovodu MCs TURNER a SAKOMAN. V Chillout místnosti se bude hrát celou noc dub v podání DJ MATEYKY (Jahly sound) a SYMBIOTIC crew. Společně s nimi se o klid a pohodu vyhlášeného Bassinfection-chilloutu bude starat sdružení CHILLI.brno. Tradičně kvalitní videoprojekci zajistí VJ DRIVER a MARDUK, které tentokrát podpoří Francouzka MA“ z marseilleského sdružení Aieprod.
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

16. 03. 2006 | 21:11:48
+0 | -0
To je skvělý!!! bude to masakr!!! Basinfekce je moc goooood ;)
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika