Sunrise Avenue poprvé v Čechách

Sunrise Avenue poprvé v Čechách

11. 03. 2012  |  Autor: Misha  |  Komentáře (0)
Jejich muzika vám rozproudí krev, ačkoliv se jedná o obyčejný poprock. Hitovky, které chytají za srdce. To jsou praví finští hudebníci, to jsou Sunrise Avenue. A jediné české vystoupení této finské rockové kapely se konalo v pražském Paláci Akropolis.
Současnou sestavu rockového kvintetu tvoří zakladatel Samu Haber a dále Raul Ruutu, Sami Osala a Riku Rajamaa. Druhý člen, který stál u zrodu kapely, Janne Kärkkäinen, byl v roce 2007 z kapely vyhozen z důvodu, který není veřejnosti znám. V roce 2002 začínali se zjednodušeným názvem Sunrise zpěvák Samu Haber a písničkář Jan Hohenthal. Ještě v úplně jiném složení, které se obměnilo poté, co se Samu Haber přestěhoval ze Španělska do rodného Finska, kapela dostala jiný název a rozšířil se počet členů. Následovaly časté personální obměny, které se ustálily v roce 2005. Tehdy již Sunrise Avenue měli nahrané některé skladby, se kterými obcházeli nakladatelství. Jenže více než sto návštěv hudebních vydavatelství neneslo žádné ovoce. Ono se není co divit, protože Finsko je hudebně velmi nadanou zemí a tradičně se zde objevuje mnoho kapel (za všechny stačí jmenovat Nightwish, The Rasmus či Apocalyptica). Nakonec si museli své první album vydat sami prakticky na vlastní náklady, ale povedlo se a světlo světa spatřilo v roce 2006. Pak nastal již zmiňovaný průlom.

Jediné české vystoupení bylo již dlouho dopředu vyprodané. Přestože došlo kvůli velkému zájmu fanoušků o vstupenky ke změně místa, přesto se někteří fanoušci dovnitř nedostali. Ti, co měli štěstí a lístek si včas pořídili, zažili úžasné hudební vystoupení. Nikomu určitě ani trochu nevadilo, že se v Akropoli nedalo hnout. Ti, kteří dorazili později, se už do sálu vůbec nevešli. A uvnitř? Zde se lidé mačkali jeden přes druhého a všem se lepily propocená trička na záda. Ale tohle fanouškům určitě nevadilo, všichni do jednoho jsme si užívali neskutečný optimismus, který sálal ze skladeb a melodií těchto „sympaťáků ze severu“. Postupně zazněly nejen nové písničky z aktuálního alba Out Of Style, ale také starší písničky z předchozích alb Popgasm nebo debutového On The Way To Wonderland, kterou většinou Samu okořenil nějakou vtipnou poznámečkou „z natáčení“.

Sám Samu se přiznal, že ani netušil, jak krásná je Praha. Že mu to sice maminka říkala, ale nevěřil jí, ale jakmile viděl Karlův most, musel uznat, že opět měla pravdu. A dále dodal, že už vůbec nevěřil tomu, že by o jejich koncert mohl být takový zájem, že si v Akropoli připadal jako doma ve Finsku. Ani se mu nedivím, však jejich největší hity, mezi něž patří Hollywood Hills, I Don´t Dance nebo Welcome To My Live zpívala celá Akropole. Největší úspěch u fanoušků ovšem měla písnička Fairytale Gone Bad. Předtím, než ji kapela zahrála, ji Samu uvedl se slovy, že ji možná známe z rádia a třeba ji můžeme zazpívat s nimi. A tak celá první sloka byla zazpívaná pouze námi, fanoušky. Neskutečné!
Já už jen dodám, že pro nás všechny fanoušky byl koncert opravdovým zážitkem a všichni jsme si jej užili na maximum.

Nicméně fanoušci, kteří se na koncert již nedostali, nemusí smutnit! Kapela SUNRISE AVENUE se do ČR letos vrátí ještě jednou - v létě na festival BENÁTSKÁ NOC 2012
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: SUNRISE AVENUE

Pátek 9. 3. 2012
Vystupují:
Sunrise Avenue
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika