Abu: Od “nej“ a “super“ věcí dávám ruce pryč

Abu: Od “nej“ a “super“ věcí dávám ruce pryč

14. 03. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Už 23. března se uskuteční 3. díl noci Volnej Průběh Crossem, na níž se v rámci hlavní stage představí v živém vystoupení Consequence a Sam KDC. Na dolní – Basstrap stage - budou vaše sluchové orgány hýčkat djs Abu a Ghonzales, pánové s vytříbeným vkusem a širokým hudebním záběrem. Prvnímu jmenovanému jsme položili pomálu otázek, abychom vám načrtli obrázek podzemního dění.
Zdar Kamile! Jak už jsme nakousli výše, hudební rozhled vás obou je rozsáhlý, prozraď nám, kterak udržuješ krok s vývojem na tolika frontách, setrváváš informován o novinkách, nových nadějných producentech, hudebním vývoji atd.?
Abu: Uf, taková darda hnedka zkraje, jo? Osobně nevím, jestli udržuju krok a už vůbec nevím s kým. Snažim se bejt v tomhle co nejvíc svůj, což má dvě základní snahy: vyvarovat se věcem, který oslovujou masy, vyvarovat se svodům mediální děvky alias hajpu! Osobně nejradši sleduju různý větve a substyly zvuku, kterej mě baví. V určitých případech tenhle přístup přináší svoje ovoce…řikám tomu, že ten či onen producent (substyl) je pro mě vlnou, na který mě baví jezdit, uni návod nemám, prostě poslouchejte s citem, neasi!

Doporučil bys nám nějaké nové zajímavé jméno, jehož počínání bychom měli pečlivě sledovat či album, které by rozhodně mělo rozšířit naše archívy?
Abu: …nové, staré netuším, ale můžu si trochu přihřát polívčičku. Jedno z těch jmen, z těch vln, jak jsem psal, je třeba Ital Tek, který reprezentuje asi především relativně odvážnej label Planet Mu. Už před dobou se mi líbil jeho zvuk dubstepu, poslechovej a další elektroniky a líbí se mi i teď, kdy se s částí produkce dokopal až na 160 bpm. Je to taková evropská, v této podobě relativně fresh odnož stylu Juke, ale přitom z toho cítím fragmenty, nálady, lítavost, atd., který mě v hudbě pod nálepkou electrofunk bavily už před pár lety. Abyste neřekli, tak 12. 5. si ho přivezem do Crossu na ofiko Outlook launch party! Jinak mě baví třeba OmUnit (label Cosmic bridge, ten tu bude pro změnu 17. 3., tak mákněte s vydáním tohohle :), Isotroph (a banda kolem F4T Music nebo Echodub). Co se týče alb, tak nedávno vyšel Goth-Trad, což je taková osobitá stálice esenciální Digital Mystikz bandičky, vycházej tuny glitchhopových (více či méně) free kompilací a hlavně chystá album můj kámoš a hlavní libereckej badboy ANS! A vůbec, jestli chcete slyšet, co tlačím za music, tak na to mám hned dva odkazy. První jsou stránky mýho pořadu BassTrap na Rádiu 1 a druhej je odkaz na podcasty jednotlivejch dílů:
http://www.radio1.cz/basstrap
http://www.subbass.cz/category/bass-trap

Tys tedy i radio DJ, s vlastním pravidelným pořadem. Jak u tebe probíhá příprava, výběr muziky, potažmo hostů?
Abu: Nějak to nerozlišuju. Většinou se snažím před pořadem nakupovat aktuální věci, což není takovej problém, protože vysílám jen jednou za čtrnáct dní… Mojí specialitkou je neukojitelná touha po exkluzivních a nevydanejch věcech, který ale bohužel nejsou vždycky k mání. U muziky si nejsem jistej, jak moc často si můžu dovolit opakovat konkrétní producenty, takže i když mám svý oblíbence, snažím se je nehrát stále dokola. U hostů to platí dvojnásob. Zas tolik hustotýpků po ruce nemám, takže v pořadu se mi opakovalo jen pár jmen, u kterých si myslím, že to stojí za to.

Stojíš za klubovkou, která bezesporu patří k tomu nejlepšímu, na co lze u nás zajít, stejná otázka, kterak probíhá výběr hostů, je volba čistě na tobě, nebo mohou výběr ovlivnit i návštěvníci, třeba prostřednictvím nějakých anket?
Abu: Hele, já moc nejsem na superlativy. Jak je něco v hudbě už moc často označováno „nej“ a „super“, snažím se od toho dát ruce pryč, protože... no protože o tom už všichni beztak vědí a v zásobě je vždy spousta zajímavé hudby, se kterou může být dj nebo moderátor originální. A to bych moc rád! Na ankety moc nehraju, ale miluju feedback. Nevím, jaký máte zkušenosti vy, ale dostává se mi ho opravdu minimum, i když nevim proč. Takže je možný, že hraju pěkný srač*y, co? Kdo ví… Každopádně pokud má někdo něco na srdci, rád si to poslechnu. Snažim se sledovat i svoje hudební kámoše, co je baví novýho, jak se jim daří to tlačit, atd.

Můžeme se v současnosti těšit na tvé vlastní hudební počiny, případně, je na obzoru nějaká spolupráce?
Abu: Hudební počiny by se i našly a dokonce i relativně fresh – jestli si někdo pamatuje na ty Machine Funck, tak v lednu 2012 zasedli do studia a zatím se jim nepodařilo pohádat natolik, aby je někdo rozsadil :P Bohužel je zas všechno buď nedokonalý nebo tajný, takže s vydáváním nevím… Každopádně hudba je super, stylově 80, 95 a 160bpm, ale můžete ji slýchat zatím jen exkluzivně v mojich setech, takže … jak to řikám pořád… choďte do klubů!!!

Consequence živě představí své poslední album Test Dream, slyšel si jej, jaký na tobě zanechalo dojem?
Abu: Kuci, zklamu vás, ale když se dozvím, že někdo má přijet propagovat svoji hudbu naživo a vím, že se tam dostanu, snažím se studiovému provedení vyhýbat, abych si to poslechl až tak, jak si to umělec představuje naživo. Esi sem vám to ještě neřek, tak miluju živáky!

Sam KDC narozdíl o Consequence není toliko znám, zatím nemá venku album, nicméně z vlastní tvorby již dokázal sestavit pestrý dvouhodinový set, máš od něho v oblibě nějaký kus, nebo je jich dokonce víc?
Abu: Tady vás zklamu ještě víc, věřím vám a opět se těším na seznamku osobně .-)

Co mohou očekávat ti, jež budou pohlceni basovou pastí? Chystáte s Honzou nějaké specialitky, o kterých bys nám mohl dopředu něco povědět, nebo se máme nechat překvapit?

Abu: Specialitka bude asi tak, že s Ghonzalesem to nedáváme náhodou. Jde o to, že oba hrajem v rozsahu řekněmě 70-170, takže se můžete těšit na rozsypaný beaty postupný vlny různýho tempa po sobě i přes sebe. Speciálním fíglem by mohla být taková zajímavá rytmická matematika a její aplikace za mixákem aneb… víte, že 80bpm je dvojnásobek 160bpm? A víte, jak to zní dokupy?

Mistře, bylo nám potěšením, díky za tvůj čas a naviděnou v Crossu!
Abu: Zdar bejci, pořádně to voprasíme!

»»» Poslechněte si set, který Sam KDC smíchal exkluzivně pro párty Volnej Průběh Crossem 03 Sam KDC: VPX 03 MIX by Volnej Průběh «««

Rozhovor s Consequencem

Dodal: Ondřej Golis
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

VOLNÝ PRŮBĚH

Pátek 23. 3. 2012
Vstup: do 21h 90 Kč, poté 130 Kč
Vystupují:
Consequence live (UK), Sam KDC (UK), Volnej Průběh DJs, Abu & Ghonzales
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika