Akustičtí Kraftwerk zahrají v Praze už zítra

Akustičtí Kraftwerk zahrají v Praze už zítra

21. 03. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
V pátek večer vystoupí na pódiu pražského Paláce Akropolis deset špičkových muzikantů z Berlína The Brandt Brauer Frick Ensemble. Za trochu krkolomným a obtížně zapamatovatelným jménem se skrývá naprosto jasně identifikovatelná hudba. Nikdo jiný totiž nehraje minimal techno na klasické hudební nástroje. Proto si Daniel Brandt, Jan Brauer a Paul Frick vysloužili přezdívku akustičtí Kraftwerk.
V pátek The Brandt Brauer Frick Ensemble přijedou poprvé do Prahy v plné sestavě na Red Bull Music Academy Prague Session a Conference. Představí především materiál z aktuální desky Mr. Maschine (90% podle Techno.cz), zabrousí ovšem i do debutového alba You Make Me Real. Obě desky vyšly na prestižním značce !K7.

Daniel Brandt, Jan Brauer a Paul Frick spolu tvoří už čtvrtým rokem. Po zkušenostech v jiných projektech dostali chuť vytvořit něco naprosto jiného a podle všeho se jim to povedlo. V době, kdy za většinou elektronických projektů stojí jeden člověk s notebookem se svítícím jablkem, působí band s hudebními nástroji jako svěží vánek. Všichni tři jsou navíc ostřílení muzikanti. Jména Daniela Brandta a Jana Brauera najdete pod skladbami projektu Scott, Paul Frick vystudoval hudební kompozici na umělecké univerzitě v Berlíně. I on ovšem také našel zalíbení v elektronice.

Předkapelou berlínskému projektu bude český projekt SEED - V ! (Oozlum) & Mike H. Po koncertech se v kavárně Paláce Akropolis nad hlavním sálem uskuteční asi půlhodinová debata s trojicí Daniel Brandt, Jan Brauer a Paul Frick o jejich tvorbě a pohledu na muziku. V rámci ní také čeští a slovenští zástupci Red Bull Music Academy Linda Hammelová, Nailer a DJ Junior, aby tento hudební workshop představili a poradili, kde najít přihlášku a co pro účast udělat. Už 2. dubna totiž končí aplikační fáze na akademii, která se letos na podzim uskuteční v New York City.

Po koncertech projektů The Brandt Brauer Frick Ensemble a SEED se také rozjede mejdan až do rána. Divadelní bar i malou scénu ovládnou DJs a MCs. Konkrétně slovenský matador hiphopové scény DJ Vec, talentovaný DJ Junior a dále DJs Blue Black, Limyth v doprovodu MC Lindee a DJ/MC Anya aka Sister Soul.

Red Bull Music Academy je vysněný workshop pro muzikanty, producenty, lovce vinylů, zpěváky, MCs, orchestrální skladatele či třeba digitální beatmakery. Bez omezení žánru a profesionality. Mladí lidé se účastní přednášek světových legend, (spolu)práce ve studiích pod vedením zkušených mistrů, nezapomenutelných nočních jamů a živých vystoupení s tou nejlepší atmosférou. Je to o unikátních zážitcích se stejně naladěnými lidmi z různých koutů světa. Hudba může být smysluplnou celoživotní náplní i v Česku. Kreativita je zde jediná měna, hudba, kterou žijeme a za kterou si stojíme.

Během posledních patnácti let obletěla Red Bull Music Academy svět. Nálož kreativní inspirace rozdávala tvůrcům hudby ve městech jako Madrid, Dublin, Berlín, Londýn, Kapské Město, Řím, Seattle, Melbourne, Sao Paulo či Toronto. Uzávěrka přihlášek na letošní Red Bull Music Academy končí 2. dubna.

Více informací o koncertu The Brandt Brauer Frick Ensemble na Red Bull Music Academy Prague Session najdete na:
www.redbull.cz/musicacademy
www.cnfrnc.cz

Dodal: Pavel Eichler
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

CONFERENCE

Pátek 23. 3. 2012
Vystupují:
The Brandt Brauer Frick Ensemble
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika